Vrijheid van het systeem

Hier kun je discussieren over Vrijheid van het systeem.
Ik las zojuist enkele reacties op het artikel van Joke Kaviaar.

Waarin mensen zeggen ¨als je tijdens je activisme periode uitkering hebt ontvangen, mag je niet klagen¨

Ik ben het daarmee fel oneens.

Het systeem om ons heen is zo dichtgetimmerd, dat dumpsterdiven in Nederland zelfs al lastig is.

Laat staan even naar het bos gaan en hout hakken, je eigen koeien houden of jagen.

Dit zijn allemaal dingen die niet meer mogen.

Zonder deel te nemen aan het economische systeem MAG je officieel niet voor jezelf zorgen.

De staat en corporaties als zijnde dictators resp. eigenaars van de natural resources hebben geprobeerd en proberen nog steeds om datgene weg te nemen van de mens wat we echt nodig hebben:

Voedsel. Onderdak. Water. Warmte. Zonder verplichte deelname aan een economisch systeem.


Goed artikel.bedankt!

Goed artikel.bedankt!

Je loopt onzin te bazelen. Ik

Je loopt onzin te bazelen.

Ik ken persoonlijk genoeg activisten (waaronder mijzelf) die zichzelf prima weten te onderhouden door gewoon keihard de handjes uit de mouwen te steken.
De anarchist uit lopen hangen en daarbij roepen dat de staat vernietigd moet worden met een maandelijkse uitkering is te verachtelijk voor woorden en maakt dat je ongeloofwaardig bent.

Dat je banken of verzekeringsmaatschappijen oplicht is tot daar aan toe, maar je laten betalen met publieke gelden om daarna te roepen dat iedereen het verkeerd doet in jou visie maakt dat je geen knip voor je neus waard bent.
Dan kan je beter je muil houden.

uitkering gezeik

dat jij de staat spekt door te werken en hun belasting te betalen is je eigen keuze dus niet zeiken jouw keuze is niet mijn probleem ga maar hard werken en betaal braaf je belasting aan de staat zodat ik voor jou de strijd kan voeren als jij lekker de staatskas aan het spekken bent !

ik vind het uitermate slim om de vijand zijn/haar eigen geld tegen zich te gebruiken dus uitkering geen probleem maar slim trek het geld eruit en de staat heefd minder macht enne die trollen die nu iemand achter tralies zit wel durven slaan met de denkbeeldige stok die ze denken te bezitten alsof ze de waarheid in pacht hebben zijn zwak laag en ondermijnen de hele beweging vroeger gingen deze mensen tegen de muur gelukkig gebeurd dat nu niet meer maar zulke lage reacties laten me weleens in gedachten ..................... afdwalen mischien zijn het wel de provocatuers van de staat maar dan nu in het digitale tijdperk ook online te vinden verdekt als iemand die doet alsof hij/zij de beweging vertegenwoordigd ik heb een boodschap voor je ik heb zelf een mond en zelf een mening dus laat me die lekker zelf verwoorden en leg mij of anderen geen woorden in de mond !

Als ik dit raar stukje teks

Als ik dit raar stukje teks lees komen bij mij wel enige vragen op.

Bijvoorbeeld in deze zin "Laat staan even naar het bos gaan en hout hakken, je eigen koeien houden of jagen"
Als je je eigen koeien wil houden wordt je toch boer ? En jagers zijn er toch ook nog steeds ?

En ja, hout hakken in het bos is lastig als er nog maar zo weinig over is, maar ook hier is toch de mogelijkheid om zelf een stuk land te pachten en een bos te beginnen ?

Maar ik denk dat ik het wel begrijp.

Je bedoelt eigenlijk gewoon, ik ben te lui om zelf iets te doen maar dat durf ik niet te zeggen. Dus gooi ik het maar op het "systeem" dat tegen mij is.
En verder, lekker makkelijk om te zeggen dat je het geld van de vijand gebruikt om tegen hem te gebruiken terwijl je het gewoon voor je persoonlijke verrijking gebruikt. Ik geloof dat deze personen die "het geld van de vijand" gebruikte na de oorlog tegen de muur werden gezet. Een goede zaak voor jou dat dit tegenwoordig niet meer gebeurt.

En MIJN strijd hoef jij niet te voeren, ik wens niet gebruikt te worden als rechtvaardiging voor jouw acties.

uitkering gezeik.2

het enige wat ik hier duidelijk maak is dat ik me niet onder het regime van een baas te hoeven schikken(machtsposities instand houd) voor een of ander tijdelijk onderbetaald klotebaantje waarmee de staat en de bazen de duidelijke winnaar zijn .
dat jij daar wel voor kiest wil niet zeggen dat je beter bent dan anderen die hun strijd op een andere voeren dus houd eens op met te doen of je beter of op een wijzere manier je strijd voerde ooit in een ver verleden.
das wel het laaste dat ik over je te zeggen heb omdat we anders op eindeloos en inhoudelijk lege discussies eindigen

enne ik schrijf voor me eigen dus laat jk buiten de inhoudelijke discussie van mijn berichten das wel zo duidelijk en fair

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech