Hoe de multiplex fascisme verdedigd.

Hier kun je discussieren over Hoe de multiplex fascisme verdedigd..
Na een gelduldig uur van uitleggen waarom fascisme een nare ideologie is die leeft van het uitsluiten van minderrheidsgroepen had degene die het fascisme te vuur en te zwaard verdedigde een pauze nodig. Aangezien wij niet wisten dat hij terug zou komen gingen wij verder met het gesprek waar wee een uur geleden gebleven waren.

Helaas de fascist moest zich nogmaals aan ons opdringen. Weer eiste hij dat wij naar hem luisterden. Nadat hem verteld was dat wij geen behoefte aan hem hadden bleef hij doorgaan. Hierop reageerde ik door te zeggen dat het fascisme streeft naar het vermoorden van mensen zoals de persoon waar ik een relatie mee deel. Ook dit was voor hem niet genoeg om op te houden.

De multiplex vrijwilliger die tijdens ons gesprek achter de bar was gaan staan mengde zich in het gesprek. Hierop werd de vrijwilliger gevraagd of hij ruimte wou bieden aan fascisme of dat hij ons de ruimte bood ons zelf te zijn en ons gesprek over de gevolgen van fascisme in de wereld voort te zetten. Hierop gaf hij aan dat wij alleen over de gevolgen van fascisme mochten praten als de rest van de bezoekers daar niet door gestoord zou worden. Dit was voor mij aanleiding om te vertrekken.

Binnen de eerste meters van de bar merkte ik dat ik gevolgd werd. Om ruimte tussen mij en de fascistische aanvaller te creeren probeerde ik zo goed en zo kwaad als het kon de weg achter mij te versperren. Ik had immers tijd nodig om de voordeur open te krijgen. Ik had harder moeten rennen. De vrijwilliger van de fascist haalde mij op straat in en begon daar op mijj in te schoppen en te slaan. Gelukkig was err een antifascist die mijn belagerr besprong en ik heb Leiden veilig kunnen verlaten.


onduidelijkheid laatste alinea

de vrijwilliger van de fasist haalde mij ... etc.

Begrijp ik nu dat de vrijwilliger van Multiplex je aanviel?

Of de fascist?

De Multiplex vrijwilliger

De Multiplex vrijwilliger viel mij buiten op straat aan.

exit multiplex dan

Zie onderwerp. Met zulke lui moeten we niks te maken willen hebben. Niet meer heengaan, zou ik zeggen. Schandalig.

Wie is die Multiplex vrijwilliger dan?

Wie is die Multiplex vrijwilliger dan?2

Not so accurate.

I spoke to the volunteer in question, who stated that he is also a supporter of antifa. The person who wrote this exagerated article failed to mention his violent behaviour towards the squat. For which he was asked to leave. Smashing chairs cupboards and bottles, screaming ''iedereen hier is een facist''. I think he is blaming the squat for the controversial comments of a local band member. I spoke with members of the multipleks living group who are confused and offended by the accusations. They will release a statement pending their own investigation. Until then, please refrain from joining the rhumor bandwagon. If you have questions for people you know living in the multipleks, give them a call and check out their side of this bizarre story.

After the volunteer asked me

After the volunteer asked me not to opposed the fascism by the apparent band-member I was not asked to leave. I stated I didn't want to hang out in a place where I am not allowed to oppose fascism. I was not asked to leave. I threw my beer and headed for the door. Well before the door I noticed the volunteer wanting to attack me in the back. As a defence I managed to pul over a cupboard to have enough time to leave the place. After I was well outside the building (more then 50 meters away) the fascist-defending volunteer attacked me in my back. He only stopped when he got jumped by a multiplex-inhabitant (or regular guest I don't know).

The action of the volunteer

The action of the volunteer is questionnable yes. But how i spoke him he didnt react with violence to you because you are a anti-fascist, he is himself. The volunteer reacted because the wroter of the article made violence against the squat. I spoke to him and he regretted te violence well before this artikel, and has been since then trying to get in contact with you to solve this drunken (i also heared it was around 4 and everyone had lots to drink) misunderstanding.

I guess there are just more sides to the story, and that this can be solved between the people themselves. Both are anti-fascist, and we for sure dont need any more splitt-ups in our scene.

Meer roddels en vuile was!

Meer roddels en vuile was!

Hoe ga je om met fascisten?

Geen deurploeg. Jan en Alleman kan zomaar naar binnen wandelen
Als er een fascist binnen zit, dan zorg je ervoor dat je gezamenlijk de fascist eruit knalt.
Nee, nog erger je laat de fascist weer het woord doen en je beschermt door te zeggen, dat anderen het niet mogen horen. Je verraadt je eigen vrienden en je collectief.
Volgens mij ben je zelf een fascist en moet je zo snel mogelijk uit het het collectief getrapt worden.

ALS EEN FASCIST ADEMT, DAN LIEGT IE !!!!!!
NOOIT MEER FASCISME< TOEN NIET EN NU NIET !!!!

Blijkbaar lossen we problemen

Blijkbaar lossen we problemen tegenwoordig via Indymedia op. Lekker handig, kan echt iedereen meelezen. Je had ze ook eerst effe kunnen mailen natuurlijk.

Problemen??? DOOFPOT Een

Problemen???

DOOFPOT

Een heleboel mensen vragen zich af wat er vrijdag de 13zich heeft afgespeeld op de Multi.
Blijkbaar is er iemand aangevallen door een fascist of een medewerker van de Multi, die achter de bar stond. De persoon in kwestie, die weg moest gaan voor zijn eigen veiligheid heeft blijkbaar helemaaal geen steun van de Multi gekregen, behalve degene die hem gered heeft van een ernstige mishandeling van een fascist. Als het nu niet boven tafel komt, wat zich voor deed op de Multi, dan wordt het nooit meer wat.
Tascisme moet je niet beschermen, maar tot de wortel uitroeien of tewel op zijn duits gezegd ausradieren.
Anders beste straatkat belandt dit verhaal in de doofpot en blijft alles hetzelfde en het slachtoffer zit met de gebakken peren en kan het helemaal alleen uitzoeken. Zo los je moeilijkheden nooit op.

Zeker geen doofpot

Er wordt door de mensen van de Multipleks in het geheel niets onder het tapijt geveegd. Noch worden de gebeurtenissen door ons in de doofpot gestopt. We zijn op dit moment in overleg over de gebeurtenissen van afgelopen vrijdag. Dit gebeurt niet uitsluitend intern: er is via een gezamenlijke bekende contact gezocht met degene die hierbij betrokken was en hopen snel tot een gesprek te komen.

Op persoonlijke titel wil ik nog wel even het volgende kwijt: De Multipleks en haar medewerkers hebben zich de afgelopen jaren keihard ingezet voor de linkse nationale en internationale DIY beweging. Antifascisme is hier een belangrijk onderdeel van. We hebben dit niet alleen in woorden gedaan, maar nadrukkelijk in daden d.m.v. de activiteiten die we hebben georganiseerd. Ik laat ons standpunt en onze betrokkenheid in de Antifascisme zaak liever daar uit spreken dan uit een discussie op het internet. Die ga ik hier dan ook niet voeren. Wel hoop ik spoedig persoonlijk met de betrokkene inhoudelijk op de zaak in te kunnen gaan om tot een oplossing te komen.

Tussen Indymedia en de

Tussen Indymedia en de doofpot zitten nog zo'n honderd betere opties. Eerst eens goed met elkaar praten lijkt me wel het minste wat je kunt doen. Mocht je er daarmee niet uitkomen dan kun je andere mensen vragen te bemiddelen en de zaak eens goed te bekijken. Daarna zijn er nog meer besloten kanalen om met anderen te communiceren over het probleem, zoals kraken-post of het kraakforum. Kom je dan gezamenlijk tot de conclusie dat een kraakpand fascisten steunt, is het wellicht tijd om eens een weloverwogen stukje op Inydmedia te gaan plaatsen.

Zomaar met je boze hoofd halve waarheden met grote conclusies gaan publiceren is destructief, dom en schadelijk voor ons allen.

Titel

Ik vind de titel hiervan ook echt fout.
Wat er ook gebeurd is je brengt het nu alsof Multiplex als geheel fascisme steunt en dat klopt niet. Of 1 persoon jou nou aanvalt of niet dan betekent niet dat het gehele collectief dit doet toch? Pas je toon een beetje aan, en stop jezelf niet in zo'n slachtoffer rol.
Be a fucking man, en ga de discussie met hun persoonlijk aan daar waar het heeft plaatsgevonden samen met de betrokken personen alvorens op internet dit soort shit te posten.

'Be a fucking man'. Oh oh,

'Be a fucking man'. Oh oh, wat een seksisme! Waar is het A-team?

Seksisme?

Hoe is dat nou weer seksistisch? Er staat gewoon dat iemand niet zo kinderachtig moet doen door het meteen op internet te spuien. Eerst praten in nuchtere toestand met elkaar. Beetje zielig om meteen die kaart te trekken.

"be a man" is seksistisch.

"be a man" is seksistisch. het zegt namelijk: wees mannelijk, en impliceert dat mannelijk stoer is en dat iedereen die als man geboren is of zich zo identificeert stoer moet zijn. had je dat zelf niet kunnen bedenken? niks kaart trekken. terechte opmerking op het taalgebruik.

INDYMEDIA IS FOR NEWS

PLEASE DON'T POST STORIES OF YOUR DRUNKEN BAR FIGHTS ON HERE. HOW DID IT GET THROUGH MODERATION ANYWAY? WHAT RUBBISH!

Solidarity

What a joke! dose folks are the lest fascistic people I ever met. Show some solidarity. Guy is on a ego trip!!!!

Fascisme hoort toch gewoon

Fascisme hoort toch gewoon bij het metal subcultuurtje.

For those interested in what actually happened

Last Friday there was a metal night in the Sub071, the independent venue in the Multipleks. The Sub071 is known worldwide for its diverse shows, is a freeplace for the subversive punkscene and has facilitated numerous antifa benefits since 2007.

After the concerts me and the person starting off this Indy-topic were drinking beers at the bar. At some point a dopy metalhead merged into the conversation, causing a big fuzz. This metalhead is the presumed fascist in the story. I asked him if he could define his political stance towards fascism, because after him saying stuff like 'every opinion is considerable', I wanted to know for sure that this guy didn't actually cherish fascist sympathies. I refused to hand him another beer and demanded him to take accountability of his annoying, vague statements. What did he really mean with this? Although we showed great patience, presuming that he just didn't get the point of what we tried to explain him, the metalhead seemed to enjoy himself provoking us with his vague bullshit. A volunteer who said to know the metalhead for some years, noticed the conversation escalating and tried to calm us down, saying that we didn't had to worry for the metalhead: 'He's not a fascist at all, he even 'hunts' for nazi-sprayers.. He's just not so hardcore political as you are.' At some point my friend at the bar had enough of this fuzzy bullshit and decided to leave, furiously interacting with some objects on his way out of the building.

I was the person stopping the volunteer from chasing down the person who started this Indy-topic - the anti-fascist in the story -. The volunteer - that is being accused for defending fascism - made the stupid mistake to furiously follow down my friend in the discussion. The volunteer was furious for him 'causing destruction in the squat' and therefore chased him on his way out. I consider the destructive outburst of the person who 'caused destruction in the squat' an emotional and totally understandable reaction to the situation. He may have felt misunderstood, provoked and perhaps intimidated. I regret this incident. In my opinion people should always find a free and safe place in a squat: free of sexism, racism, exploitation, homofobia and all other forms of social violence and exclusion.

What I find very painful for the Multipleks - and thus for the squatters community as a whole - is that somebody publicizes a fuzzy incident, denouncing a whole squat for one late-night incident. It seems to have become a pathetic ritual on Indymedia, every once in a while similar personal disputes disturb our wonderfull projects. And what have we learned? The movement is splitting, we become weaker. The cops are only grateful to see us implode.

Although I think the attacked person gets the wrong end of the stick by elevating this late-night incident to the domain of Indymedia, I sincerely sympathise with him for the beautiful person he is and his passionate activism. Nevertheless I think that this whole aftermath is very counterproductive to his own cause.

There is no doubt that we should fight fascism in every form at every place we encounter it and never deny any form of fascist expression. Also we should never blindly judge on
the basis of assumptions, like some Indy-readers seem to like doing.

I'd like to finish my reaction by stating that I believe that there are no two camps in this confusing incident. I consider both the attacker and the one being attacked my friends and comrades in the struggle against fascism. And the metalhead? He is not a fascist, he's just a dick.

Ken dit aub ook in het

Ken dit aub ook in het Nederlands vertaald worden, want er zijn nog steeds stumperds en boeren, die geen engels kunnen en geen zin hebben om steeds het woordenboek te pakken. Deze mensen hebben ook het recht om te weten, wat er precies gebeurd is.

BVD

So it ek in `t Frysk kinne ?

So it ek in `t Frysk kinne ?

Voor wie wil weten wat er nou eigenlijk is gebeurd

Afgelopen vrijdag was er een metal avond in de Sub071, het onafhankelijke concertzaaltje in de Multipleks. De Sub071 heeft wereldwijde bekendheid verworven voor haar diverse optredens, is een vrijplaats voor de subversieve punkwereld en heeft sinds 2007 talloze benefieten gefaciliteerd, waaronder menig antifa benefiet.

Na de optredens was ik samen met de persoon die deze hele Indy-discussie heeft aangezwengeld biertjes aan het drinken aan de bar. Op een gegeven moment begon een nogal warrig type, ik noem hem hier een dopy metalhead, zich in het gesprek te mengen en een enorme vage lucht te scheppen. Deze metalhead is de veronderstelde fascist in het verhaal. Nadat hij dingen zei als 'voor elke mening valt wat te zeggen', wilde ik zeker weten dat hij geen fascistische sympathieën koesterde, dus vroeg ik hem zijn politieke standpunt tegenover fascisme te nuanceren. Op dat moment had ik hem gezegd dat ik hem geen bier meer zou toereiken en stond erop dat hij hier-en-wel-nu verantwoording voor zijn vervelende, vage uitlatingen zou afleggen. Wat was hiermee immers zijn bedoeling? In eerste instantie toonden wij veel geduld met de metalhead, ervan uitgaande dat hij niet helemaal begreep wat wij hem duidelijk wilden maken. Maar het leek hem gewoonweg te plezieren om ons met zijn bullshit te provoceren, dus begon de conversatie te escaleren. Een vrijwilliger die dit opmerkte kwam op ons toegelopen in een poging om de situatie te sussen. Hij zei dat hij de metalhead al jaren kent en dat wij ons echt geen zorgen over hem hoefde te maken: 'Hij is helemaal geen fascist, hij 'jaagt' zelfs op nazi-sprayers.. Hij is gewoon niet zo radicaal ingesteld als jullie.' Toen bereikte de discussie het kookpunt: mijn vriend aan de bar had genoeg vaag gelul gehoord en heeft het pand toen niet bepaald onopgemerkt verlaten. Enkele objecten in de ruimte moesten het daarbij ontgelden.

Ik ben de persoon die de vrijwilliger heeft gestopt met het achtervolgen van degene die deze hele Indy-soap heeft geïnitieerd - ik ben dus de anti-fascist in zijn verhaal -. De vrijwilliger - die ervan wordt beschuldigd fascisme te hebben verdedigd - heeft de stomme fout gemaakt om mijn vriend in de discussie woest aan te vliegen. De vrijwilliger was woedend omdat hij 'dingen in zijn pand aan het slopen was' en kwam hem daarom achterna gerend. Ik beschouw de destructieve uitbarsting van de persoon die 'dingen in het pand aan het slopen was' een emotionele- en volkomen begrijpelijke reactie op de situatie. Hij zou zich onbegrepen, geprovoceerd en wellicht geïntimideerd hebben gevoeld. Ik betreur het incident enorm. Naar mijn mening moeten mensen zich in kraakpanden altijd vrij en veilig weten: vrij van seksisme, racisme, uitbuiting, homofobie en alle andere vormen van sociale uitsluiting en geweld.

Wat ik enorm pijnlijk vind voor de Multipleks - en daarmee voor de kraakbeweging als geheel - is dat iemand, door de publiekelijkmaking van een vaag incident, een heel kraakpand veroordeeld voor een nachtelijk opstootje. Het lijkt een zielig ritueel te zijn geworden op Indymedia: van tijd tot tijd moeten persoonlijke geschillen onze prachtige projecten weer zo nodig verstoren. En zijn we hier werkelijk ooit wijzer uitgekomen? De beweging splijt, we worden zwakker. De smerissen kijkt alleen maar dankbaar toe hoe wij imploderen.

Al ben ik van mening dat de aangevallen persoon zich in eigen staart bijt door nachtelijke disharmonie tot een topic op Indy te verheffen, van mij gaat verder niets uit dan sympathie voor de mooie persoon die hij met zijn bezielde activisme is. Desalniettemin zal ik er bij blijven dat hij met deze nasleep zijn eigen punt voorbij streeft.

Het lijdt geen twijfel dat we fascisme in elke vorm en op elke situatie waarin wij haar gewaarworden zullen blijven bestrijden en fascistische uitingen geenszins zullen negeren. Daarbij zullen we nooit blindelings moeten oordelen op basis van vermoedens, zoals sommige Indy-lezers graag lijken te doen.

Dan besluit ik nu graag mijn reactie door te betuigen dat er in mijn ogen uiteindelijk geen twee kampen in dit verwarrende voorval bestaan. Ik zie zowel de aanvaller als de aangevallene als vrienden en kameraden in de strijd tegen fascisme. En de metalhead? Hij is geen fascist, hij is gewoon een kwal.

opmerkelijk

Wat ik opmerkelijk vind is de volgende zin van de vorige schrijver,
"Het lijdt geen twijfel dat we fascisme in elke vorm en op elke situatie waarin wij haar gewaarworden zullen blijven bestrijden en fascistische uitingen geenszins zullen negeren."
Dit terwijl Sinterklaas feest openlijk geviert word en zelfs aangemoedigd om aan mee te doen. Als Mulitpleks daadwerklijk een antifa houding beweerd te hebben waarom word dit over duidelijk rascistische feest gevierd? En recentelijk komt Identitair Verzet vaker in het nieuws met acties in Leiden deze clubje fascisten hebben een afdeling in Leiden. Kan de pretentieuze antifa Multipleks uitleggen waarom er geen tegengeluid word gecreerd tegen deze groep bruinhemden? Of klopt de stereotype in dit geval over een kraakpand lekker gratis/goedkoop wonen en op de bank hangen met krat bier en zak weed/hasj en daarbij blijft het.

onzin aanvulling

Wat een zinloze bijdrage.
Fascisme is niet hetzelfde als racisme (hoewel allebei fout, maar zo kan ik nog wel wat foute gewoontes en ideologieën opnoemen)
Het is tot nu toe vooral een Zwarte-Pietendiscussie. Sinterklaas kun je ook zonder Zwarte Pieten vieren. Organiseert Multiplex Zwarte Pieten rond 5 december?
Je kunt een paar activisten bij Multipleks toch moeilijk verwijten dat er voor de rest nog misstanden bestaan in Leiden. Daar zouden ze zich mee bezig kunnen houden, maar dat geldt evengoed voor alle anderen in en om Leiden. En zegt dat mensen die bij Multipleks betrokken zijn, daar nu niets tegen ondernemen?

Is er een reden om zonder precies te weten wat er bij Multipleks aan de hand was, ze zo veel mogelijk de grond in te boren?

Jammer dit. Geef me anders ff

Jammer dit. Geef me anders ff een belletje als je wilt weten wat we doen met de "opkomst" van fasjo's de laatste maanden. Of vraag het aan me als je me ziet.

En ja, tijdens sinterklaas was er een surprise, maar totaal geen zwarte piet of sinterklaas.

Slowly losing your credibility ''Dolf'' Grow up.

First fascists, then racists. Niether term really fits the description of the multi. Sounds like you got some issues man. Aren't you the proud owner of an SS jacket Dolf? I've seen you in it! What am I to make of hearing that you too gave and received sinterklaas gifts during your troubled, playstation fuled stay in the multi.

When are you gonna hit puberty? Stop blaming the world for your own troubles, lazy hipocrite!

re:

Nu met popcorn.

Failliet van de beweging?

Mag ik ff een teiltje.. Ik wordt zo kotsmisselijk van deze onnozele klucht. Laten we vooral op alle slakjes zout blijven leggen, totdat er geen beweging meer over is.. Totdat wat zich ooit een substantiële, zelfrespecterende beweging kon noemen is verworden tot een klaaglijke stuiptrekking. Houd jezelf niet zo voor de gek en ga er buiten lekker op uit ofzo! Of zijn het weer 'vermomde' fasjo's die het vuurtje opstoken..

Reactie

Aangezien mijn vorige post de nodige reacties opgeleverd hebben wil erop reageren.

@floris, "Organiseert Multiplex Zwarte Pieten rond 5 december?" Het was wel de bedoeling maar diverse lui vond het teveel werk. Uit luiheid en niet uit ideologische standpunt is het niet gebeurd.
"En zegt dat mensen die bij Multipleks betrokken zijn, daar nu niets tegen ondernemen?" Begrijp ik je goed dat er nu pas actie word ondernomen? De jaren daarvoor was ik de enige die daar wat openlijk van zei en ook tegen ageerde tegen deze viering maar werd voor gek verklaard en terwijl de lokale activisten hun mond hielden of ergens ver buiten Leiden iets durfde te zeggen.
"Is er een reden om zonder precies te weten wat er bij Multipleks aan de hand was, ze zo veel mogelijk de grond in te boren?" Desondanks wat veel lui over mij zeggen doe ik mijn huiswerk en zorg dat ik accuraat plaatje heb voordat ik mijn mond opentrek. Het de grond in boren van Multipleks daar hoeft niemand van buitenaf iets te doen dat gebeurd daar zelf wel.

NN1- "Jammer dit. Geef me anders ff een belletje als je wilt weten wat we doen met de "opkomst" van fasjo's de laatste maanden. Of vraag het aan me als je me ziet." Ik zou wel willen maar er staat geen NN in mijn telefoonlijst.

NN-2 "Aren't you the proud owner of an SS jacket Dolf? I've seen you in it!"
Ik heb 2 oude legerjassen maar die groen van kleur en niet zwart.
"What am I to make of hearing that you too gave and received sinterklaas gifts during your troubled, playstation fuled stay in the multi."
Ik ben nooit aanwezig geweest tijdens een sinterklaas viering laat staan dat ik rond die tijd in Nederland was. En dat ik een spelletje speel op een spelcomputer wat is er fout hier aan? Ik hoor graag wat fout is met een spelcomputer gebruik.
Uiteindelijk kan ik maar 1 ding concluderen van de Engelstalige NNer dat zijn reactie een slappe poging is tot karaktermoord en niks anders.

Wat me verbaasd is dat ik geen reactie kreeg op mijn volgende zin, "Of klopt de stereotype in dit geval over een kraakpand lekker gratis/goedkoop wonen en op de bank hangen met krat bier en zak weed/hasj en daarbij blijft het."
Zwijgen is toestemmen. Toch ? Of zie ik het verkeerd ?

Dolf

De naam die ik dit keer kies

De naam die ik dit keer kies moet je een groot genoege hint geven wie je moet bellen. Kijk uit naar je telefoontje, ipv dit gebazel op internet.

Wat een goed idee is dit!

Gewéldig idee dit, om nadat er iets gebeurt wat je niet bevalt, daarna een stuk op Indymedia te schrijven onder zo'n titel! Geweldig idee ook, om, wat klinkt als een dronken barruzie, aan te grijpen om persoonlijke onvrede over een collectief te spuien.

Het doet me denken aan een eerder incident, in dezelfde plek. Ik heb toen tijdens een verjaardag bij een vergelijkbare ruzie, proberen te bemiddelen. Ironisch genoeg probeerde ik toen een bezoekster te overtuigen dat jij, Dolf, geen fascist was en enkel provocerend gedrag vertoonde omdat je klaarblijkelijk te veel gedronken had en (zo blijkt ook in je posts hier) een mogelijkheid om te provoceren niet uit de weg gaat, weet je nog?

De Multipleks is uiteraard geen plaats die fascisme steunt maar één waar op evenementen zoals deze metal avond, mensen onder invloed van alcohol aanwezig zijn. De ruimte voor misverstanden ontstaat daardoor. Dat is geen probleem met het collectief of de ruimte, dat is een gebrek aan zelfkennis; een drankje minder en de betrokkenen hadden hun discussie misschien in rust kunnen uitpraten.

Overigens heb ik gehoord dat de 'fascist' in kwestie later zijn excuses heeft aangeboden voor zijn aandeel hierin en aangegeven heeft dat hij absoluut geen fascistische sympathieën heeft.

Misschien is het een nóg beter idee om dit soort discussies in het vervolg onderling te voeren en dit soort zwartmaak-campagnes, net als het laatste biertje dat er bij alle partijen de aanzet toe gaf, even achterwege te laten?

Inderdaad, ID verzet heeft een leidse afdeling. Misschien moeten we deze energie niet besteden aan het naar elkaar wijzen met belerende vingertjes en verwijten, maar naar hen. Zolang we dat niet doen, zijn zíj de lachende derde en ´steunen´ we allemaal, onbedoeld, het fascisme een beetje.

Proost!

Reactie

Ik wil op de volgende reageren;
(Ik heb toen tijdens een verjaardag bij een vergelijkbare ruzie, proberen te bemiddelen. Ironisch genoeg probeerde ik toen een bezoekster te overtuigen dat jij, Dolf, geen fascist was en enkel provocerend gedrag vertoonde omdat je klaarblijkelijk te veel gedronken had en (zo blijkt ook in je posts hier) een mogelijkheid om te provoceren niet uit de weg gaat, weet je nog?)
Ik was die avond nuchter omdat ik medicijnen gebruikte. De jarige en de rest vond het toen een goed idee dat ik dan achter de bar stond. Mijn zogenaamde provocerende gedrag was dat ik tegen de "bezoekster"en haar mee gereisde vrienden mijn mening over de Amsterdamse "kraakbeweging"zat te vertellen. Zo als gebruikelijk met personen uit Amsterdam vond het er 1tje het nodig om de boel op te stoken dus de bezoekster kwam verhaal halen. En uiteindelijk vond zij het nodig om mij voor nazi en SS-er uit maken. Ik zei letterlijk; Prima jij je zin dan ben ik er 1. En daarna stormde zij weg en moest de jarige en jij erachterna om de boel te sussen. Zo is het gegaan Jasper en niet anders want jij was niet bij de bar tijdens die incident en andere mensen aan bar gaven mij geklijk en namen de bezoekster en haar vrienden hun houdind duie avond wel kwalijk. Ik heb nog een excuus gekregen van die bezoekster die mij voor rotte vis uitmaakte bij een bar vol mensen.

En de volgende;
(aan te grijpen om persoonlijke onvrede over een collectief te spuien.)
Multipleks is al niet meer een collectief er zijn een enkeling die de kar trekt de rest parasiteer mee. Wat ik allemaal geschreven is niet alleen mijn ongenoegen maar wat meerde personen voelen en denken. Ik ben 1 van de weinige die het hardop zegt en openlijk (zijn naam geeft en niet NN), want meeste lui durven het niet en doen het laffetjes achter je rug om.

Natuurlijk is het niet prettig om de vuile was op Indymedia te plaatsen. Het is goed dat mensen bewust zijn dat Indymedia gelezen wordt door rechts denkend Nederland en de Staat maar zij houden ook de andere communicatie middelen in de gaten.
Bijvoorbeeld Facebook en andere sociale media en aan de bar vol mensen die wij niet kennen en over de telefoon ga zo maar door.

@Dolf, hou es op joh. Het is

@Dolf, hou es op joh. Het is al weer gênant genoeg geweest met je aandachttrekkerij.

Verder

Hoe gaat Multipleks hier verder mee om? Komt er een deurploeg om soortgelijke incidenten te sussen en/of op telossen? Word er afgesproken dat vrijwilligers achter de bar een paar drankjes en niet krat ? Of blijft het zo zijn gangetje gaan?

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech