Details en hoofdlijnen

Hier kun je discussieren over Details en hoofdlijnen.
Anderzijds constateert niemand dat er geen
enkele politieke oppositie is in Nederland.
Juist daarover zou men druk moeten maken.
Tegendruk is van groot belang
om niet te vervallen in een dictatuur.


Aanvulling

Sorry voor de taalfout.
Juist daarover zou men ZICH druk moeten maken.

Ik heb een klein onderzoek gedaan voor mijzelf.
En denk wel een verklaring te hebben.

In tegenstelling tot Duitsland is in Nederland
de arbeidersbeweging vanaf dag 1
strak aan de teugels gehouden.
Het ging in Nederland nooit op eigen kracht.

De voorloper van de FNV, de NVV, was vanaf dag 1
grote maatjes met het bedrijfsleven.

Iets anders werd niet geaccepteerd.
Het CDA is daar zeer dankbaar voor
en eert daarom Abraham Kuyper.

De voorloper van de PvdA, de SDAP,
is pas in 1939 voor de eerste keer
aan de macht gekomen.
Nadat men eerder in 1937 de laatste
kruimels van het marxisme had opgeruimd
en daarom geen enkel gevaar meer vormde.

De Nederlandse arbeidersbeweging heeft
altijd aan de ketting gelegen.
Na de Tweede Wereldoorlog heeft men een
zelfstandige arbeidersbeweging voorkomen
door zoveel mogelijk de valse illusies
in de sociaal-democratie te versterken.

In de Tweede Wereldoorlog zijn communisten
vermoord zoals Ab Menist, Henk Sneevliet
en Dolleman.

Nu anno 2014 trekt de sociaal-democratie (PvdA en SP)
zich terug en steunt VVD en CDA,.

De Nederlandse arbeidersbeweging heeft hierop
geen antwoord terwijl er wel degelijk een antwoord bestaat.
Maar ja men leunde altijd op de sociaal-democratie.
Vervolgens riep een aantal: Dan stem ik wel PVV.
Dat is echter geen enkele oplossing.

Waarom is de bevolking so apatisch ?
Is de werkwijze van hogerhand dan zo effectief ?

gebrek maatschappelijk verzet

Ja, de werkwijze van hoger hand is inderdaad ontzettend effectief om oppositie tegen de rechtse macht bijna weg te krijgen.
Dat komt omdat het oude systeem (de oude heersende rechtse macht, complot) dat al bestond voor 1919 dus voor de democratie voor iedereen zijn intrede deed niet meer in afschaffing is.
Het oude systeem was min of meer in afschaffing tussen 1970 en 1989 vanwege de oorzaak van het fascisme ten koste van de democratie.
Daardoor groeide het buwustzijn van de politiek rechtelijke verantwoordelijkheid van elk individu boven de 18 jaar.
Dus bewust van het feit dat je mede verantwoordelijk bent voor wat de regering zowel nationaal als internationaal uitvoerd.
De truc die ze nu uithalen is gebaseerd op het oude (bol) systeem waardoor je minder of helemaal niet meer doorhebt dat je mede verantwoordelijk bent voor wat de regering doed.
Die studenten zeggen politiek is iets voor bestuurders en niet onze zaak.
Het feit dat het ze gelukt is om te zorgen dat vrouwen voornamelijk in die oude voorziening (AID voor mensen vanaf 17 jaar) vrijen en hun dingen doen zorgt ervoor dat ook mannen nauwellijks de kans hebben om zich tegen die oude voorziening die alleen maar bedoeld is voor geestelijke gelijkschakeling (vanwege de oorlog die ze nog van plan zijn, zie NATO beleid oost-Europa ) te verzetten.
De tijd dat we genoeg mensen hadden kwam door de oorzaak van het fascisme te beseffen en dus het oude systeem dat er al was voor de democratie noodzakelijkerwijs geheel als onderdrukkend af te wijzen.
Dat besef van de oorzaken van het fascisme is bijna geheel verdwenen en was ook toen maar een kleine groep tegen de gevestigde orde in natuurlijk wel gebaseerd op de wetenschappelijke feiten.
Ze ontkennen nu weer net als in de jaren 30 dat we door middel van het oude systeem dat al bestond voor de democratie dus naief worden gemaakt en gehouden.
Die oude systeem voorziening is de grootste oorzaak van het aan de macht komen van het fascisme geholpen door gewoon rechts en ook de PVDA.
Het belangrijkste wapen van die oude systeem voorziening voor gelijkschakeling is het beheren van de vrouw op elke mogelijke manier.
Zolang een grote groep vrouwen niet net als in de jaren 70 het oude systeem als onderdrukking zien zal ze voornamelijk in dienst van het oude rechtse complot worden ingezet.
Dat die oude voorziening tevens tegen haar eigen politiek rechtelijke verantwoordelijkheid zelf is gericht heeft ze dan niet meer door en dat interesseert haar ook niet meer.
De PVDA zou nu moeten zorgen dat het oude systeem weer in afschaffing gaat vanwege de realiteit maar ook om zelf als parij te overleven

Pas dan zouden we het maarschappelijk verzet dat zo ontzettend belangrijk is met name tegen het NATO beleid (we missen nu 1 millioen demonstranten op het binnenhof) weer een beetje vorm kunnen geven.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech