Antonio en passagiers houden deportatie tegen!

Nieuws, gepost door: Dhjana op 11/09/2014 09:07:49

Wanneer: 11/09/2014 - 20:28

Nieuws via Occupy Rotterdam

Hoe Antonio blijft vechten voor zijn leven.

In tegenstelling tot eerdere berichten is de feitelijke reden waarom de deportatie van Antonio niet door is gegaan een heel ander verhaal dan eerst werd aangenomen. Niet de Bel- en Mailactie heeft Brussels Airlines bewogen actie te onder nemen maar Antonio zelf.


En het was dus niet de vliegmaatschappij Brussels Airlines die het besluit heeft genomen Antonio Mavinga niet te deporteren maar de piloot. Lees verder wat er donderdag 11 september 2014 afspeelde aan boord van SN359, vlak voordat het vliegtuig zou gaan vertrekken.

Toen woensdagavond 10 september duidelijk werd dat het er alle schijn van had dat Antonio de volgende morgen ‘gewoon’ naar Brussel getransporteerd zou gaan worden kwam de laatste optie aan de orde, het laatste redmiddel ter voorkoming van deportatie had Antonio zelf in de hand. Althans hij zou een poging kunnen gaan wagen.

In het laatste telefonische gesprek woensdagavond laat met Antonio gaf Antonio al aan dat hij eenmaal aan boord de aandacht van de medepassagiers zou gaan vragen om hen te bewegen de piloot te overreden hem niet te vervoeren omdat hij tegen zijn eigen zin in aan boord is gezet. Hij zou alles uit de kast gaan halen. We gaven hem aan dat dit een serieuze optie is maar dat hier moed en doorzettingsvermogen voor nodig is. In dit gesprek kwam zijn liefde voor zijn kinderen naar boven. Denkend aan zijn kinderen zou hij zoveel mogelijk rumoer en herrie gaan maken. En zo geschiedde.

Hij is gaan schreeuwen en heeft zijn verhaal al schreeuwend overgebracht terwijl de marechaussee hem probeerde de mond te snoeren. Vol van afschuw zijn meerdere medepassagiers vervolgens uit hun stoel op gaan staan en de marechaussee van alles toe gaan roepen. Dat je mensen niet zo mag behandelen en dat zij een racistisch beleid ten uitvoer brengen, dat zij dan zelf racisten zijn. Er ontstond zo een zeer vijandige sfeer in het vliegtuig. Ten einde raad heeft de piloot toen besloten Antonio van boord te laten halen omdat hij niet voor de veiligheid van deze vlucht verder kon instaan.

Goed gedaan, Antonio! Dit is de kracht van onverbiddellijk verzet!

En aan alle andere lezers: mocht je eens een keer in een vliegtuig zitten, kijk dan achterin het vliegtuig of je een groep ziet, die er uit zien als een vluchteling en in burger geklede marechaussee. Informeer naar de situatie. Deportatie? Kom dan ook in verzet: weiger te gaan zitten of de gordel om te doen, spreek de marechausse aan en eis dat je de piloot te spreken krijgt. Je hebt op dat moment de macht om een mensenleven te redden!!

Lees hier verder over wie Antonio is, hoe de eerste deportatiepoging gecanceled werd en hoe hij de tweede deportatiepoging tegenhield...

Tags: deportatie


Wie: 
nn

NB> de eerdere deportatie ging niet door na een felle bel- en mailactie waarbij ook twitter en facebook werden ingezet om KLM er toe te bewegen niet te deporteren. De KLM vreesde voor imagoschade en cancelde.Wie: 
nn

Zie ook eerder hierover 'Deportatie morgen (5 sept), actie gewenst!', https://www.indymedia.nl/node/24528 .Wie: 
nn

Wordt vervolgd:

Kom in actie tegen derde deportatiepoging Antonio Mavinga!, https://www.indymedia.nl/node/24642 .


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech