Partij voor de Dieren kaapt manifestatie tegen megastallen

Hier kun je discussieren over Partij voor de Dieren kaapt manifestatie tegen megastallen.
Inplaats van een demo tegen de bio-industrie en megastallen, zullen nietsvermoedende voorbijgangers zaterdagmiddag gedacht hebben op een partijcongres van de PvdD te zijn beland: een zee van ballonnen, protestborden en spandoeken van de dierenpartij domineerde het Damplein.

Dat er ook andere groeperingen, NGO's en politieke partijen meededen op de MEGA zat manifestatie was nauwelijks op te merken. EDEV (Een Dier Een Vriend), ASEED, Milieudefensie, Dierenbescherming, Ongehoord en tal van andere clubs werden overschaduwd door de overkill aan PvdD reclame.

Het is maar goed dat de aanwezigheid van zo'n duizend demonstranten bij lange na niet in de buurt kwam van de beoogde opkomst, anders was de partijpropaganda nóg erger geweest. Het geeft te denken dat de organisatie lijdzaam toe heeft staan kijken hoe een politieke partij de manifestatie heeft misbruikt voor opportuun gewin.

Dit gezegd hebbende zit het met de doelstellingen van MEGA zat dik in orde:
- nee tegen de bouw van megastallen;
- nee tegen intensieve veehouderij;
- nee tegen verminking van de dieren in deze industrie;
- extra aandacht voor grondgebonden, duurzame, milieu- en diervriendelijke veehouderij.

Naast een trits sprekers en live muziek op de Dam liep een lange sliert aan actievoerders door de binnenstad via Nieuwezijds Voorburgwal, Spui en Rokin, om weer terug te keren naar de Dam, waar de manifestatie werd voortgezet.

Meer foto's op Antiorde

:::


Ik denk dat er heel wat meer

Ik denk dat er heel wat meer mensen aanstoot aan gaan geven dat er anarchistische clubjes present zijn dan bij NGO's of de partij voor de dieren. Dus het lijkt me niet zo slim om dat argument te gebruiken.

Paar vragen voor je:
Als bij het op touw zetten van de actie door de initiatiefnemers niet besloten en daarna duidelijk gecommuniceerd is naar deelnemers dat er geen bordjes van organisaties mochten zijn, heb je eigenlijk weinig voet om op te staan toch? Kennelijk vonden anderen dit niet storend. Of wellicht zelfs wel tof dat een organisatie niet alleen in woord maar ook laat zien in daad actief betrokken te zijn? Misschien moet je in het vervolg je eigen standpunten, groep, ideologie ook actief gaan represten. Tis toch tof om te weten dat er veel mensen uit alle hoeken en gaten dit steunen? Of je draagt als autonoom individu je steentje bij tijdens het organiseren en zorgt dat je standpunten gehoord worden, misschien dat jullie dan wel iets af kunnen spreken waar jij je ook tof bij voelt. Alles beter dan op het internet negatief lopen doen; want wie help je daar precies mee?

Lijkt me toch veel beter dan dat je alleen met die 10 mensen loopt die het perfect met je eens zijn op alle punten? Massa mobiliseren enzo?
(aangeraden kijktip tov sektarisme: http://www.youtube.com/watch?v=gb_qHP7VaZE)

zou idd goed kunnen ja, dat

zou idd goed kunnen ja, dat anderen zich niet gestoord hebben aan de pvdd propaganda.. er zyn ook zat mensen die zich niet storen aan de dagelykse reclame op tv.. ik stoor me wel aan reclame en by het actievoeren tegen megastallen en de bio-industrie wil ik niet namens de pvdd protesteren..

waar het me om gaat is de (krankzinnige) hoeveelheid aan propaganda van de pvdd.. dat clubs zichzelf manifesteren is prima en reclame maken voor je eigen toko hoort er nu eenmaal by, maar de pvdd domineerde over alles en iedereen met hun logo, alsof zy de enige is die stryd voert tegen megastallen en de bio-industrie.. kyk byvoorbeeld op deze foto waar het één en al pvdd is: http://antiorde.nl/fotos/megazat/antimegastallen14groot.jpg

inplaats van samen actie te voeren heeft de pvdd er voor gekozen de manifestatie te kapen.. dan kun je wel vinden dat daar niet negatief over gedaan mag worden op internet, maar het is een slechte zaak wanneer politieke partyen manifestaties misbruiken.. dat het nou toevallig gaat om een politieke party die in ons straatje past wil niet zeggen dat het dan maar wel ineens oké is om opportuun reclame te maken..

ben het overigens met je eens dat pluriformiteit by dit soort acties welkom zyn, maar dat wil niet zeggen dat dit dan betekent dat daar opzichtig en over the top reclame by gemaakt hoeft te worden.. occupy amsterdam was op 15 oktober bomvol met een breed gewaaierd gezelschap aan actievoerders.. zat geen reclame by.. geen propaganda van politieke clubs.. een zee aan protestborden die allen divers en verschillend waren.. zo kan het dus ook..

Als je het zo zegt begrijpt

Als je het zo zegt begrijpt ik je punt idd beter.
Mja dan zou ik nog kunnen aanvoeren dat hun bij het voorbereiden op een actie (en meenemen van materiaal) niet kunnen inschatten hoe groot 'hun' afvaardiging en hoe groot de rest is. Maar op deze foto is het wel heel heftig, zeker iets om mee te nemen als dit weer georganiseerd wordt.

ik stoor me aan mensen die in

ik stoor me aan mensen die in plaats van een ij een y gebruiken..

ik vond het prima dat

ik vond het prima dat aanhangers van PvdD er waren. Ik vind een demonstratie tegen megastallen/bioindustrie alleen niet de plek om rond te lopen met bordjes 'kies voor PvdD'. Dat was niet het doel van de demonstratie en daardoor leek het inderdaad meer een soort PvdD propaganda-mars omdat ze met zovelen waren. (denkend aan bijstaanders die de stoet voorbij zagen komen)

@nn Je kunt ook ook anders

@nn

Je kunt ook ook anders bekijken, pvdd heeft in dit geval heeft veel materialen meegenomen. Wat let andere activisten om zelf borden te maken en mee te nemen? We laten zelf demonstraties (visueel) domineren door 1 of enkele groepen omdat we te lui zijn om zelf borden+spandoeken mee te nemen. En daarnaast; als de aanvulling van hierboven klopt en het overgrote deel op de demo pvdd aanhanger is, is het ook vrij logisch dat zij het meest zichtbaar zijn... toch?

Natuurlijk doet de pvdd ook mee voor electoraal gewin, maar andere groepen hebben netzogoed een reden om hun naam zichtbaar te dragen (ledenwerving/donateurs etc etc). Er is altijd een eigenbelang, voor de pvdd, maar ook voor groepen als groenfront. Daarin verschillen ze dus niet veel.

Waar ik eigenlijk naartoe wil is dat dit geruzie werkelijk nergens over gaat! Laten we aub onze krachten bundelen ipv steeds over dit soort onzinnige dingen conflicten te zoeken! De elite ligt helemaal dubbel, ze kunnen met gemak over ons heen walzen want wij zijn toch te druk met onderling ruzie maken en verschillen uitvergroten.

Zolang dit zo blijft gaan veranderd er niets en worden dit soort barbaarse maatregelen met gemak door onze strottem geduwd!
Verdeel en heers!

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech