Neonazi's op herhaling in Enschede!

Hier kun je discussieren over Neonazi's op herhaling in Enschede!.
We zeggen vermoedelijk omdat de NVU in samenwerking met de burgemeester van Enschede en de politie Twente dit strikt geheim willen houden na het debacle van de vorige keer. Voor LaatZeNietLopen (LZNL) zijn er echter voldoende aanwijzingen om aan te nemen dat Enschede een reële kans maakt op een nieuw bezoek van deze neonazi's. Niet in de laatste plaats omdat de gemeente Enschede, in tegenstelling tot andere potentiële locaties, ondanks herhaaldelijk verzoek van LZNL om openheid hierover, in alle talen zwijgt over de komst van de NVU. Hiermee negeren ze volstrekt de belangen van de inwoners van Enschede.

Op 28 mei 2011 beleefden de neonazi’s benauwde ogenblikken toen door de massale aanwezigheid van tegen racisme en fascisme protesterende Enschede’ers en andere Twentenaren de route moest worden gewijzigd en ingekort en de NVU in recordtijd weer uit Enschede vertrokken was. Voorzitter Kusters van de NVU diende een klacht in bij de politie Twente, maar dat werd niks. De NVU wil nu wraak en zal tot de tanden gemotiveerd opnieuw proberen hun mars door woonwijken in Enschede te houden.

Dat de burgemeester en politie dit geheim houden is onaanvaardbaar. Inwoners van Enschede, en zeker de bewoners van de straten en wijken waar de NVU doorheen gaat marcheren moeten geïnformeerd worden en de mogelijkheid krijgen om bezwaar te maken en/of te protesteren. Daarnaast is het leed niet te overzien als bewoners plots, als een overal, te maken krijgen met groepen neonazi’s in hun straten op zaterdag 31 maart. Burgemeester en politie van Enschede zweren samen met de NVU en gaan mee in de totale provocatie van de neonazi’s om op zaterdag 31 maart Enschede op stelten te zetten met hun overvaltactiek.

Wij roepen alle inwoners van Enschede op om hun burgemeester te dwingen openheid van zaken te geven, hun gekozen raadsleden aan het werk te zetten en hun favoriete media in te zetten om informatie los te krijgen!

LaatZeNietLopen

Kijk voor een artikel over wat de NVU doet tussen demonstraties door op www.laatzenietlopen.nl

+++

Laat ze niet lopen!
info@laatzenietlopen.nl
www.laatzenietlopen.nl
www.twitter.com/laatzenietlopen
www.facebook.com/laatzenietlopen
www.youtube.com/laatzenietlopen
vimeo.com/laatzenietlopen


Re: Neonazi's op herhaling in Enschede!

bestaat er eigenlijk niet zoiets als wet openbaarheid van informatie? Of zou dit niet hiervoor gelden? Lijkt me toch dat ze het niet verborgen kunnen houden als er nazi's door de stad willen marcheren.

Re: Neonazi's op herhaling in Enschede!

nee wet openbaarheid van informatie bestaat niet, wel is er wet openbaarheid van bestuur maar dat was vast wat je bedoelde

Re: Neonazi's op herhaling in Enschede!

En ik nu maar denken dat er vrijheid is van meningsuiting in NL. Wilders zegt het keer op keer: ben je het met me eens, stem op me, zo niet, dan even goede vrienden. De NVU heeft standpunten waar veel mensen zich niet in kunnen vinden. Die stemmen / steunen dan een ander partij. De NVU staat voor iets tijdens zo'n mars. Ben je het daar niet mee eens, dan kom je toch niet eens kijken? Of je stemt er niet op mocht de partij verkiesbaar worden. Maar verbieden? Ik vind dat LaatZe NietLopen geen enkel oog heeft voor de democratie. Niemand heeft de wijsheid in pacht. Niet links, niet rechts, niet het zogenaamde midden. En at wil je nu, dat alles weer in het geheim gebeurt??? Dus laat ze lekker lopen

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech