Boodschap van algemeen belang

Hier kun je discussieren over Boodschap van algemeen belang.
Jongens blijven in toenemende mate achter in hun ontwikkeling ten opzichte van de meisjes. Een van de voornaamste oorzaken wordt gezien in de overdaad een vrouwelijke begeleiders in het kinderdagverblijf en de jufs in het basisonderwijs (80 procent is vrouw). Uit emancipatorisch oogpunt bezien moet dat anders, ook jongens hebben baat bij een rolmodel.

Stichting Ideële Reclame (SIRE) lanceert deze week de campagne ‘Laat jij jouw jongen genoeg jongen zijn?’ waarmee opvoeders aan het denken worden gezet hoe ze met hun kroost omgaan. Waarvoor hulde, ware het niet dat in het spotje een ontiegelijke blunder wordt gemaakt. In de scène opgenomen in de klas komt namelijk een meester in beeld die een jongen terecht stelt vanwege ongepast gedrag.

Dit terwijl meesters zwaar ondervertegenwoordigd zijn in het basisonderwijs en mannelijke opvoeding in het bewuste spotje juist gestimuleerd wordt. SIRE slaat hiermee de plank (het aankaarten van lacunes in de wijze waarop jongens de laatste drie decennia worden opgevoed) volledig mis en stigmatiseert meesters.

STELLING: SIRE dient dit spotje terug te trekken en aan te passen aan de realiteit, namelijk door de terechtwijzende meester te vervangen door een juf.
https://www.ravage-webzine.nl/2017/07/26/boodschap-van-algemeen-belang/


komkommertijd

het is weer zover. Deze draad valt voor mij in dezelfde categorie als:
- mannen mogen bij ons (alternatieve kampen eaa) niet met ontbloot bovenlichaam rondlopen, want in de boze buitenwereld is dat een privilege dat vrouwen ontzegd wordt.
- mensen alleen veganistisch eten aanbieden is racistisch (want kleurlingen gaan dood van een weekje geen vlees of zo?)
- blanke mensen mogen geen dreadlocks dragen, want dat is "cultural appropriation"

Link dan even naar de

Link dan even naar de huisregels. Het is zo nogal een incrowd dingetje. Anyway, zie hier de verdwaalde geesten:
https://code-rood.org/index.php/nl/huisregels/ 'topless'. "Omdat sommige mensen onterecht repressie ervaren, moet iedereen dat maar doen". Dit resulteert in een zero end game. De sharia politie in de scene.

back to the 50's

Hulde?? Voor een campagne die een binary denkwijze promoot door weer te denken in 'jongetjes- en meisjesgedrag' en kinderen (en ouders) dus weer wil dwingen in een bepaalde rol?? Alleen dat woord al, 'rolmodel', daar gaat het weer keihard fout. Waarom hebben we na duizenden jaren nog steeds niet door dat er 1) wel degelijk verschillende gedragspatronen zijn maar dat 2) die gedragspatronen niet 'vanzelf' gelinkt zijn aan gender? Waarom is er nog steeds geen ruimte voor overlap en vrijheid daarin?

Absoluut geen hulde. Het is een belachelijke stap achterwaarts en eentje die laat zien dat we er nog lang niet zijn.

Diversiteit

True, maar adresseer dan maar eens waarom het basis onderwijs en crèches bijna en alleen maar bestaan uit vrouwen. Waar is die diversiteitsstrijd daar?

https://decorrespondent.nl/2904/waarom-jongens-op-school-slechter-preste...

https://decorrespondent.nl/4153/hoe-een-doodgewone-school-omgaat-met-zij...

Maar ja, het zal wel weer onder het tapijt worden geschoven van "MRA geneuzel"

zelfde probleem

Het gebrek aan diversiteit bij de beroepsgroep in het onderwijs - wat ik overigens helemaal met je eens ben en wat ook een kwalijk iets is - vindt z'n oorsprong deels in hetzelfde probleem: juist vanwege de absurditeit van die 'rolmodellen' lijkt de 'zorgende rol' van een juf aantrekkelijker voor vrouwen en lijkt een 'stoere, snelle' baan in het bedrijfsleven aantrekkelijker voor mannen. Het is dus hetzelfde probleem van dwingen in een rolmodel, maar dan voor een andere generatie en het is één van de resultaten van binair denken en dwingen bij kinderen op jongere leeftijd.
Los daarvan heeft het gebrek aan diversiteit in het onderwijs ook een andere reden: het hele onderwijs is zorgvuldig afgebroken door neo-liberaal beleid (zowel financieel als inhoudelijk), dus dat maakt het sowieso minder aantrekkelijk voor gebrainwashte carrieretijgers.
Juist als je meer mannen (en wat mij betreft meer LHBTQI) in het onderwijs wil, is het dus zaak om dat stupide binaire dwingen en die 'rolmodel-gedachte' bij kinderen los te laten.

‘Geslacht wordt niet sociaal bepaald

‘Geslacht wordt niet sociaal bepaald, maar is een biologisch feit’
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/08/06/geslacht-wordt-niet-sociaal-bepaald...

meester,juf

Het is ook geen meester of juf maar een lesgevende.

[spam deleted]

[spam deleted]

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech