Zwarte Piet is wit! Afshminken! Nu!

Hier kun je discussieren over Zwarte Piet is wit! Afshminken! Nu!.
Wat is hij nog meer? Om te beginnen: een witte rotsmoes om kinderen racistisch gedachtengoed in het hoofd te rammen. Zwarte Piet is ook: witte tranen om het verlies van de vanzelfsprekendheid van dat racisme. Zwarte Piet is wit privilige om zwarte mensen naar beneden te trappen, als minderwaardig te behandelen. Zwarte Piet is ook (nieuw!): een goed excuus om ongevallen op de snelweg te veroorzaken door bussen met demonstranten tegen Zwarte Piet klem te rijden. Zwarte Piet is al veel langer: een goed excuus om mensen de mond te snoeren en demonstraties te verbieden en een goed excuus om zwarte mensen in elkaar te slaan en vals te beschuldigen en op grond daarvan te vervolgen.

Ik heb het vandaag weer veel te vaak gehoord: “Het is een kinderfeest!”. Maar dat is het niet. Dan zou het namelijk een feest voor alle kinderen zijn. Meer argumenten hoef je feitelijk niet aan te voeren en wie nog altijd niet luisteren wil...
Het doelbewust volharden in het handhaven van de racistische karikatuur Zwarte Piet vraagt om verzet tot hij weg is en zijn ware aard moet laten zien: zijn witte racistische rotsmoel. Zwarte Piet vraagt om verzet waar hij verschijnt en zolang Zwarte Piet bestaat, zijn anti-racisme activisten genoodzaakt om ervoor te zorgen dat de indoctrinatie stopt. Kan dat niet op een redelijke manier, door argumenten en netjes aangemelde demonstraties, dan moet het maar anders. De tijd van wakker worden is voorbij. Wie nu niet wakker is, na zoveel jaren, wil niet wakker worden. Het is zaak de racisten te confronteren. Zij dienen te stoppen met die paplepel vol racisme waarmee ze hun kinderen vergiftigen en waardoor zwarte kinderen in deze tijd van het jaar met het lood in de schoenen naar school moeten gaan.

KINDEREN ZIJN GEEN EXCUUS!

Als kinderen de rotsmoes blijven voor zoveel geweld en agressie, en het demonstraties aanmelden nu tot agressieve wegblokkades en daaraan verbonden verboden leidt, dan moet het blijkbaar anders. Hoe precies dat anders kan, hebben we vandaag in Rotterdam gezien: onaangekondigd demonstreerden zo'n honderd mensen op de Erasmusbrug, in het directe zicht van het intochtfeest dat bol stond van de Zwarte Pieten in de stad waar vorig jaar nog bruut politiegeweld en noodverordening een einde aan protest maakten. En we zagen: Rotterdam heeft nog helemaal niets gedaan aan de afschaffing van Zwarte Piet, in tegenstelling tot wat afgelopen week werd beweerd.
Dit succesvol onaangekondigd protest dat korte tijd effectief de Erasmusbrug in zuidelijke richting blokkeerde, kwam op dezelfde dag dat racisten, politie en burgemeester van Dokkum een vies spelletje speelden met alle handen op dezelfde witte onderbuik. Het kwam op de dag dat een vals 1 -2'tje werd gespeeld tussen racistische wegpiraten die de komst van aangemeld protest vertraagden en een burgemeester die de vertraging vervolgens als smoes gebruikte om de aangemelde demonstratie te verbieden, want deze kwam 'te laat'. Het kwam op de dag dat politie zich liever bezighield met het wegwerken van anti-Zwarte Piet demonstranten die de demonstratie volgens het boekje hadden aangemeld, dan met het aanpakken van racistische wegpiraten.

Het is genoeg geweest. Waar racisten vandaag hun 'actie' van vandaag lachend op lokale media mogen claimen en de aanstichtster van deze actie eerder deze week zich liet interviewen door de Telegraaf, kunnen wij vandaag zeggen: in Rotterdam hebben anti-racisten zelf hun ruimte opgeeist zonder afhankelijk te zijn van de gunsten van gezagsdragers, en met succes. Ik zag de schijnheilige burgemeester van Rotterdam Aboutaleb al beweren dat als deze actie was aangemeld hij er alle ruimte voor had gegeven. Dat is dikke Bullshit met een grote B. En Aboutaleb heeft die kans verspeeld na vorig jaar.
Ik stond vanmiddag ook op die brug en ik ben blij dat we daar waren. Met meer mensen en meer succes dan de reguliere media beweren, voorzover ze er al zonder veel feitenkennis melding van maakten. En de actie was zoals deze moest zijn. Al die mensen die daar op het plein onderaan de brug het racistische feestje vierden hebben kennis genomen van het 'ZWARTE PIET IS RACISME' in grote kapitalen hangend aan de brug. Het valt niet meer te ontkennen en het valt niet meer vol te houden, de hevige stuiptrekkingen van al die racisten ten spijt.

Racisten kunnen en zullen elk jaar harder brullen en agressiever worden en telkens weer en telkens meer daarin worden gesteund door politiek en media, maar het enige dat zij zullen bereiken is dat het racistische karakter van Zwarte Piet er steeds dikker bovenop komt te liggen. Zo worden zij ontmaskerd waar hun kinderen bijstaan. Ga je maar eens diep schamen. Het zal een harde leerschool zijn, maar het is nodig. Zwarte Piet is niet zwart en is dat nooit geweest. Zwarte Piet is de witte oom, buurman of leraar van je witte kinderen die het geen ene moer interesseert dat hij daarmee racisme kweekt en zwarte kinderen kwetst. Onacceptabel. Maar wij witte mensen kunnen beslissen of we onderdeel van de oplossing of onderdeel van het probleem willen zijn.

Terwijl ik dit typ doet de schaamte voor andere witte mensen die hier maar mee doorgaan me meer pijn dan ooit. Maar die pijn is niets vergeleken met de pijn van zwarte mensen die als zij hun bezwaren kenbaar maken nog meer racistische drek over zich heen krijgen. Het is niets vergeleken bij hun jarenlange onderdrukking, ontkenning van hun geschiedenis, vernedering, mishandeling en achterstelling, kortom: institutioneel en genormaliseerd racisme. De witte mensen die nog altijd weigeren om dat alles in te zien, mogen van mij verwachten dat ik die pijn en die schaamte om zal zetten in het actief steunen van en deelnemen aan het zwarte verzet tegen het racisme dat wij witte mensen allemaal van jongsafaan ingeprogrammeerd hebben gekregen.

Zwarte Piet is wit. Zo wit als de puntmutsen van de Ku Klux Klan.

Joke Kaviaar, 18 november 2017


Vandaag 20 11 2017 in het

Vandaag 20 11 2017 in het nieuws dat het om 15 tot 20 ( ! ) auto s ging wbt. blokkade. Wat me opvalt daar bij is dat de omschrijving van de misdadigers die willens en wetens bewust een levens gevaarlijke situatie door blokkade uitlokken omschreven worden als " kindervrienden ". Ook werd en word er gesteld dat het niet gaat om racisten .
Dan kijk ik naar daden en ik lees dat Friese anti fascisten wel degelijk beruchte rechtse fanatici signaleerden onder de misdadige blokkeerders. Bovendien laat de blokkade zien dat er geen niet gepraat word aar geblokkeerd ook een reden voor mij om de blokkade als een racistische actie te zien en EIGENRICHTING waar bij zo als ik al eerder stelde politie en Justitie en de lokale overheid met twee maten meten. Is dit Neederland of Mississippi 1964 verdomme !? OPROTTEN RACISTEN met jullie " kinderfeest " wat al lang geen kinderfeest meer is zo het dat al ooit was. Kinderen voor hun karretje spannen walgelijk. Er is inmiddels een collecte voor de misdadigers die bewust door een blokkade mensen levens in gevaar brachten die inmiddels al bijna Euro 33.000 heeft opgehaald zie 3 : 17 https://www.npo.nl/goedemorgen-nederland/20-11-2017/POW_03598268
Wie is Robin van Pattenburg " van de inzamelingsactie " wat is zijn achtergrond wbt. politieke voorkeur ?
Het valt me op dat het altijd om min of meer extreem Rechtse types gaat wbt. " pro Pieten " zo als ze wel worden omschreven. Het gaat om een politieke actie door de " kindervrienden " die bepaald geen mensen vrienden blijken. Waar bij ook nog eens de mening gevoelens en overtuiging van mensen met een donkere huidskleur in deze keer op keer als tweederangs word gezien blijkbaar.

Het is Robin van Pratenburg

Het is Robin van Pratenburg met een R wbt. de " inzamelingsactie ".

De gevestigde orde wil keer

De gevestigde orde wil keer op keer doen geloven dat iedereen het zelfde denkt in Nederland afgezien van een of twee busladingen . Die twee busladingen mogen dan om de schijn op te houden in een " schaapskooi " staan of worden ontvoerd en ergens ver van het " feest "gedumpd dan wel vastgehouden door de politie. Ik verwijs daar mee ook naar de inhuldiging van Willem Alexander. Wie doet er nog mee aan dat toneelstukje ? Het was erg rustig in de schaapskooi tijdens de inhuldiging. Nog rustiger was het in de schaapskooi in Dokkum want zelfs dat is niet meer toegestaan. Hoe er met twee maten word gemeten door Justitie werd opnieuw duidelijk gister tijdens :

https://www.npo.nl/pauw/20-11-2017/BV_101384375

waar de moord op Mitch Henriquez ter sprake kwam en in het zelfde programma de inmiddels tot NL Jeanne d'Arc benoemde vrouw die opriep tot actie tegen anti racisten. Daar bij viel me op dat Pauw er niet een keer naar verwees dat het niet om een incident gaat wbt. de moord op Henriquez. Ik noem etnisch profileren en bijv. de moord door de NL politie op de tiener Rishi . Zie bijv. ( let op cookies )

https://www.trouw.nl/home/een-dodelijk-schietincident-gereconstrueerd-in...

Alleen al de lichaamstaal van de woordvoerders van Justitie en stotteren ook in Journaal uitzendingen maakten duidelijk dat het niet deugd hoe de moordenaars op Henriquez keer op keer vrij uit gaan.

De NL "Jeanne d'Arc " hing in het praat programma de naive simpele vrouw uit die het allemaal niet wilde maar wel vertelde dat ze voor de blokkade al was aangesproken door de politie op opruiing. Joke Kaviaar moest voor een dergelijke beschuldiging naar de gevangenis . Over meten met twee maten gesproken.
Is de nekklem ook maar een keer aangelegd op de racisten die een legale demo saboteerden door het verkeer in gevaar te brengen en passagiers van de bussen bedreigden ? Nee. Pauw zei gisteravond dat die " Jeanne dÁrc "zich niks moet aantrekken van de omschrijving Rechts extremist . Maar ze heult wel met volgens AntiFa Friesland bewezen Rechts extremisten. Ze had kunnen weten dat extreem Rechts op haar actie in speelt. Laat die vrouw volwassen de gevolgen van haar optreden onder ogen zien en stellen waar ze politiek staat en niet alleen maar mekkeren dat ze kindertjes wilde beschermen en dat ze het allemaal niet wil. Kindertjes beschermen tegen wie ? Het is wel duidelijk dat het geweld van Rechts kwam. Dat Justitie twee dagen na de intocht met " signalen van zwaar vuurwerk " komt is ook twijfelachtig. Zwaar vuurwerk door wie ? Onduidelijk maar de suggestie is gewekt dat dat uit de legale demo zou komen. Ook weer een voorbeeld van het DEMONISEREN van AntiFa en anti racisten. Notabene AntiFa die keer op keer probeert met vaak gevaar voor eigen leven geweld door extreem Rechts te voorkomen. In Neederland wil de gevestigde foute orde graag stinkende lijken conserveren en die opdienen aan kinderen door middel van foute feestjes racistische normen bij te brengen en net doen of iedereen het zelfde denkt volgens hun " principes ". Waar bij er dan ook nog in tv programma s winkeliers in beeld worden gebracht die nog lekker even in wrijven wel Black Face poppen en dergelijke te gebruiken om hun producten te verkopen. Als je zo 'n winkelier kent maak hem of haar dan duidelijk hoe je er over denkt en koop er niet.

De BlokkeerFriezen ft. De Cast - Je Komt Hier Niet Voorbij

De BlokkeerFriezen hebben samen met De Cast een single opgenomen ‘Je Komt Hier Niet Voorbij’…Aanleiding voor de single?: De wegblokkades van afgelopen weekend op de A7 rondom de intocht van Sinterklaas in Dokkum. Daar werd de actiegroep Kick Out Zwarte Piet tegengehouden door Pro-Zwarte Piet demonstranten.
https://www.youtube.com/watch?v=qKYBZqufUgE

https://www.volkskrant.nl/bin

https://www.volkskrant.nl/binnenland/zo-wist-het-friese-anti-anti-zwarte...

Citaten uit De Volkskrant : " Een bont gezelschap heeft haar oproep ter harte genomen: van neo-nazi's en Erkenbrand-sympathisanten - met profielfoto's van ridders en de groene kikker Pepe, het symbool van alt-right - tot Cambuursupporters. Ook 'oud-nee-tegen-het-associatieverdrag-met-Oekraïne-activisten' (Douwes voerde zelf campagne met een heftruck voor het nee-kamp) en het Frysk Heidens Front kondigt aan de Anti-Piet-demonstranten op allerlei manieren te zullen tegenhouden. "

" Burgemeester Marga Waanders zegt dat ze moest kiezen tussen het recht op demonstratie en het waarborgen van de veiligheid. 'En dan weegt toch het advies van de politie het zwaarst. We wilden geen risico's nemen of voor onverwachte gevaarlijke situaties komen te staan.' "

" Locoburgemeester Pytsje de Graaf heeft zojuist om kwart voor twaalf een noodbevel afgekondigd. De demonstratie is verboden vanwege 'de vrees voor ernstige wanordelijkheden'. In Dokkum zou anti-anti-Zwarte Piet-volk wachten met 'zwaar vuurwerk'. "

De politie is al snel bezig met preventief fouilleren met name van mensen met een donkere huidskleur. In Dokkum werd niet gezocht op " zwaar vuurwerk " . Wat moet dan de conclusie zijn ? Zo als ik al in eerdere reacties meldde HET IS METEN MET TWEE MATEN DOOR DE POLITIE . Daar bij ook nog dat ik vermoed dat de plaatselijke politie in Friesland de racisten die de blokkade uitvoerden in hun kennissen kring heeft en daarom ook veel milder reageert. Zorgelijk dat de politie blijkbaar niet meer in staat is de openbare orde te handhaven. Zie bijv. De Eurotop in Amsterdam hoe de politie toen reageerde en vergelijk dat met de blokkade van de snelweg en de reactie van de politie daar op. Kortom de burgemeester van Dongeradeel en de politie hebben gewoon een smoes gebruikt een van velen. Dat politie volgens Volkskrant artikel pas na een kwartier ter plaatse was bij de blokkade is rond uit angstaanjagend. Omsingeld door een lynchmob " in the middle of nowhere " .
De anti racisten hebben op bijna wonderbaarlijke wijze hun geduld bewaard gezien de omstandigheden bij de blokkade zeker. Daar bij uitdrukkelijk Jerry King Luther Afriyie genoemd die veel intimidatie en geweld in allerlei vorm heeft moeten ondergaan waar onder administratief geweld door Justitie en toch zijn nek spreekwoordelijk blijft uitsteken. https://www.nederlandwordtbeter.nl/
http://www.soulrebelmovement.com/
Zelf heb ik inmiddels de conclusie getrokken niet meer onder mijn eigen naam te reageren op Internet na een aanval door de gemeente en politie op me in de vorm van een verhoor.

Laat ze niet lopen!

Bebroefde AFA methode toch?

wajong

stoer hoor, dat gejank over zwarte piet, stonden jullie vandaag ook op de bres voor de wajongers die moeten inleveren? Of zijn jullie grachtengordelanarchisten en alleen met je eigen obsessie bezig? Wajong = saai; zwarte piet = avontuur en aandacht...

Als we ons niet organiseren

Als we ons niet organiseren kunnen we makkelijk individueel worden aangevallen ik raad je als Wajonger met de
http://bijstandsbond.org/ contact te zoeken met Piet van der Lende van de Bijstandsbond voor advies en
doorverwijzen.

A7 blokkade

Bij de activisten die op de A7 anti-#zwartepiet demonstranten hebben geblokkeerd richting #Dokkum hebben wij geen bekende extreemrechtse figuren gevonden.
https://twitter.com/kafkanet/status/933290170547306496

nogmaals

Het is SCHminken niet shminken weet je of je Nederlands je sterkste punt is?
Maar lijkt er niet op Joke

Indrukken vanuit het Hinterland

De beelden van de P-project wegversperring bij van de A7 close bezien als plattelandsbewoonster en als oude actievoerster.
https://medium.com/@natashagerson/indrukken-vanuit-het-hinterland-444282...

Zwarte Piet

Hoewel ik het doel steun van de anti Zwarte Piet activisten, verliezen ze mijn sympathie.
http://www.republiekallochtonie.nl/blog/opinie/hoewel-ik-het-doel-steun-...

Vandaag heb ik een supermarkt

Vandaag heb ik een supermarkt ondernemer PLUS supermarkt aangesproken op de aanwezigheid van Zwarte Piet poppen in zijn winkel. De PLUS klantenservice had me doorverwezen naar hem omdat de PLUS met onafhankelijke ondernemers werkt. De reactie van de ondernemer : als het klanten niet bevalt dan gaan ze maar ergens anders winkelen. Verder zei hij tegen me dat mensen die zich in Neederland vestigen zich aan moeten passen aan de tradities . Ook zei hij me niet in discussie te gaan. Wat ?! Ik ben zeer wit en heb me niet recent in Neederland gevestigd. Mijn familie is een oude Noord Hollandse familie waar van de geschiedenis in Noord en Zuid Holland terug gaat minstens tot en met de zeventiende eeuw. Blijkbaar ben ik nu dus min of meer niet meer welkom in zijn winkel vanwege mijn anti racistische standpunt . Notabene ik doe er iedere dag mijn boodschappen geef er een niet onaanzienlijk deel van mijn inkomen aan uit. Ik zei nog tegen die ondernemer Neederland verandert maar dat maakt hem niks uit.
Hoe op te treden tegen dergelijke ondernemers ? De supermarkt ligt in de provincie ongeveer 22 minuten per trein . De Neederlandse provincie is dat nu een bolwerk van Rechts ? Volgens de ondernemer ben ik de enige die een klacht heeft. Hij kan daar natuurlijk over liegen maar het zou goed waar kunnen zijn. De volksbuurt waar de supermarkt is heeft een behoorlijk aantal mensen die elders zijn geboren of waar van de ouders elders zijn geboren. Toch zeker 10 % is mijn schatting. Statushouders o.a. Blijkbaar vind die ondernemer dat hij daar schijt aan kan hebben. Ik heb besloten er voorlopig te blijven kopen hij pest me niet weg ik ga hem kritisch volgen. Er was dit jaar een sluiting van meer dan een week door de Neederlandse Voedsel en Waren autoriteit wegens een muizen plaag. Ik had maanden daar voor medewerkers gewezen op muizen keutels bij de rijstverpakkingen . Die keutels werden zeer traag weggehaald. Overigens heb ik toen niet de Ned Voedsel en waren autoriteit ingeschakeld. Ook heb ik geklaagd over voedsel vergiftigingen en de manier waar op afgeprijsd voedsel te hoog in een koeling ligt namelijk er boven uitstekend. Daar word niks mee gedaan. De voedsel veiligheid is dus een issue in die Plus vestiging en de racistische houding dan wel xenophobe houding van de ondernemer.

Die ondernemer kiest voor

Die ondernemer kiest voor zijn eigen portmonee. Hij zei me nog dat hem vorig jaar via Facebook was gevraagd waar blijven de Pieten. De meederheid van zn klanten is wit en of onverschillig ten opzichte van racisme of racistisch en of voor achterhaalde " tradities " . Tradities zo als ze het zelf omschriijven. Die keuze door die ondernemer maakt het voor mij alleen maar erger. Namelijk geld verdienen te koste van anderen. Maar dat doen die supermarkt onderrnemers toch al ook in andere opzichten kijk naar het personeelsbeleid dus uitbuiting kijk naar de kwaliteit van de producten kijk naar hoe ze de boeren behandelen kijk naar hoe ze de dieren behandelen.
Er zijn nauwelijks alternatieven zo als inkoop coops voor zo ver ze er zijn zeer kleinschalig.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Link naar vage alt-right shite.

Extreem-rechts in de huiskamer

Met Zwarte Piet glijdt ook extreem-rechts de huiskamer in
Extreem-rechtse groepen bemoeien zich steeds nadrukkelijker met de Zwarte Piet-discussie die op scholen en in huiskamers woedt. Daarmee staan ze niet langer aan de rand, maar middenin het publieke debat.
Trouw, 26 november 2017 https://archive.is/jRoS6

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech