Red deze feestdagen de winkelier in de buurt

Hier kun je discussieren over Red deze feestdagen de winkelier in de buurt.
De lokale winkelier heeft het deze feestdagen moeilijker dan ooit met de opkomst van online winkelen en dat merk je in de binnenstad. Steeds meer ondernemers moeten hun deuren sluiten. Mensen willen op zich wel lokaal hun inkopen doen maar hebben geen tijd meer om dagen door de stad te struinen op zoek naar dat ene cadeautje dat ze online gemakkelijk binnen 2 klikken gevonden hebben. Wanneer je echter online bestelt is het in december vaak maar de vraag of het op tijd bezorgd zal worden.
Om een vuist te maken tegen de online monopolies en de lokale winkelier een hart onder de riem te steken heeft een ondernemer uit Breda de gratis app WinkelHier en de website www.WinkelHier.com ontwikkeld.
Wanneer je online je product gevonden hebt, druk je op de ‘WinkelHier’ knop, je vult in de app of site je gegevens in en deze stuurt alle relevante winkels in jouw buurt een mailtje waarin staat dat jij het product graag lokaal wilt kopen en voor welke prijs je deze online hebt gezien. Zij kunnen vervolgens contact met jou opnemen om je een goed aanbod te doen. Zo kun je gebruikmaken van de service en expertise van de winkelier bij jou in de buurt en kun je het product dezelfde dag nog in huis halen.
Er is reeds een aantal initiatieven om mensen weer de stad in te krijgen zoals de campagne “Wees loyaal, koop lokaal”. Deze zijn echter puur gebaseerd op de goodwill van de consument. De unieke technologie achter WinkelHier zorgt ervoor dat ook de consument iets heeft aan het redden van de winkelstraat.
De consument wordt direct in contact gebracht met de winkelier waardoor WinkelHier gratis, zonder registratie, zonder cookies en zonder reclames kan blijven.


Kan dit zo snel mogelijk

Kan dit zo snel mogelijk verwijderd worden van indymedia...?!

Ik vind het een aanleiding

Ik vind het een aanleiding tot discussie die Koop lokaal want dat hele consumeren lijkt onvermijdelijk zie de gele hesjes met hun herstel van KOOPKRACHT. De zin van het leven consumeren en stoeien met de politie om dat duidelijk te maken. Geel hesje neem een geel besje zo een die een kalmerende werking heeft en doe een slaapje om je oververhitte kopje te laten rusten want morgen moet je weer...aan het werk om te kunnen consumeren.

Waarom zou dit verwijderd

Waarom zou dit verwijderd moeten worden? Is toch een mooi initiatief? Of werk jij voor bol.com?

Frank vdL?

Als jij Frank vdL bent, duvel op. We hebben hier geen behoefte aan ratten die vriendschappelijk appen met de smeris en 'ergens met ze afspreken waar ze niet gezien worden'. Je hoort hier niet, Frank. Ga maar uithuilen bij je nieuwe vriendjes.

Nee sorry, andere Frank denk

Nee sorry, andere Frank denk ik.
Blijft mijn vraag nog steeds dezelfde.
Maar wat een vijandige toon hier zeg, poeh...

Alleen een vijandige toon

Alleen een vijandige toon naar mensen die dingen doen waardoor ze 'm ook ècht verdienen. Trouwens 'werk jij bij bol.com?' loopt ook niet over van vriendelijkheid.
Nu ff inhoudelijk dan: een overduidelijk reclameding tegenkomen op indymedia is een beetje merkwaardig. Enerzijds is er heel veel te zeggen voor lokaal inkopen, anderzijds is er ook veel te zeggen voor minder consumeren. En een app promoten voor een allesbehalve milieu-/ mensvriendelijke of lokaal geproduceerde smartphone doet vermoeden dat er sprake is van een stevige blinde vlek.

https://nl.wikipedia.org/wiki

https://nl.wikipedia.org/wiki/Niet-Winkeldag
Het komt allemaal op het zelfde neer namelijk CONSUMEREN. Doet me denken aan het begrip " koopkracht ". Te weinig koopkracht trek een geel hesje aan en daarna weer in je auto in de file naar je werk want zonder al dat werk kan je niet voldoende CONSUMEREN. Wat een waanzin allemaal.
Precair werk dan. Een stage voor de unemployable onbetaald natuurlijk of de belofte van een arbeidskracht en na een week nog geen contract en dan er uit gegooit en geen salaris ! Heb ik zelf meegemaakt bij La Place jaren geleden en dan ook nog iedere dag minstens een uur overwerk ook weer onbetaald gore uitbuiters van La Place. Een uur per dag minstens opruimen want dat hoort zo in de horeca werd me gezegd en zonder salaris dat overwerk. Dan nog de scheldpartij da tik te horen kreeg toen ik er uit werd gegooit van zo'n chefje bij La Place. Als je oeverweegt te gaan vreten bij La Place denk daar dan aan. Ik heb heel veel moeite moeten doen door zelf naar het hoofdkantoor van VENDEX te gaan om uitbetaald te krijgen. Ja wat een lul he maar ik was kwetsbaar want kon moeilijk aan het werk komen. Nee geen Roemeen gewoon Nederlander en wit / blank.
Ik kan je meerdere soortgelijke voorbeelden geven inclusief DWANGARBEID in kader Bijstand. Inpak werk en zo zonder salaris in een voormalige sociale werkplaats. De schofferinge daar de regelrechte vernederingen ook door sociale diensten uit eigen ervaring weet ik er alles van. Ik verbaas me er jaar na jaar over dat er niet wekelijks sociale dienst schoften ambtenaren koud worden gemaakt want ze gaan jaar na jaar te ver. Sodeflikker toch op met je variatie op "koop holladsche waar ".
Dan maar niet consumeren als ik maar niet naar zo 'n verschrikkelijke uitbuiter hoef. Dan maar met de nek worden aangekeken door al die hardwerkende gele hesjes en al dat andere tuig met hun banen en hun grote bek want in hun ogen zal ik wel een parasiet zijn.
Een dag niet gewerkt is een dag geleefd.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech