Klachtencommissie politie optreden: de smeris heeft altijd gelijk

Hier kun je discussieren over Klachtencommissie politie optreden: de smeris heeft altijd gelijk.
Afbeelding: de mail, geplaatst op Facebook onder de post van Doorbraak, waar het allemaal mee begon

Eerder werd de artikel 12 procedure al afgewezen. Ik had namelijk ook aangifte gedaan wegens huisvredebreuk en dwang, waarop het OM niet tot vervolging overging. Het Hof besloot daarna dus het OM daar ook niet toe te gaan dwingen. Zie het eerdere bericht: Geen nieuws: liegende smerissen krijgen vrijbrief intimidatie.

De eerste reactie van de klachtencommissie, nadat bekend werd dat definitief geen vervolging zou worden ingesteld, was een voorstel te doen voor een nieuwe datum voor een hoorzitting. Kort erna, op 2 november 2018, kreeg ik bericht:
“Bij deze wil ik u op de hoogte stellen dat uw klacht enkelvoudig wordt behandeld. Dat betekent dat uw klacht niet meer wordt ingepland voor een hoorzitting.
De voorzitter van de klachtencommissie heeft na instemming van 2 leden besloten de klacht enkelvoudig af te doen. Dit omdat uw klacht kennelijk ongegrond is op grond van de uitspraak van het Hof.”

De beslissing was dus al genomen voordat de beslissing genomen was. Ik liet hen nog weten hoe schandalig vooringenomen en partijdig dit ten gunste van Bergman en zijn sidekick was, maar daarop kwam geen reactie. Tot gisteren, ruim twee jaar na dat intimiderende huisbezoek. De motivatie voor de ongegrond verklaring van de klacht zijnde dat Bergman met zijn voet tussen de deur – oh nee, “hand tegen de deur en ze had hem gewoon dicht kunnen doen” volgens deze liegende smeris – niet de intentie had om binnen te dringen (maar zijn voet/hand was al binnen en dat is in hun eigen juridisch jargon al binnendringen) en dat het tot vier keer toe aandringen op het tonen van een ID bewijs – met de voet tussen de deur, letterlijk – geen vorderen zou zijn (ook daarover bestaat reeds jurisprudentie, nl. dat voor het juridisch begrip ‘vordering’ het woord ‘vorderen’ niet gebruikt hoeft te zijn).

Ik weet het, ‘t is allemaal juridisch geharrewar, maar soms wil je hen met hun eigen middelen bestrijden, juist omdat zij die middelen zo heilig achten. Daar mogen ze dan wel even mee om de oren worden geslagen. Niet omdat ik erin geloof, maar omdat zij erin geloven en daarin systematisch inconsequent en schijnheilig zijn. En dan nog doe ik dit niet lichtvaardig. Ik laat zoveel smerismisdaden wel passeren omdat het zinloos is om klachten tegen de politie in te dienen. Een voorbeeld: een ingediende klacht over veel te lang om gelaten handboeien werd ooit eens gegrond verklaard. Men zou vervolgens protocollen daartoe verbeteren. Wow! Echt, wow… Maar de betreffende smeris zag geen consequenties. Een paar jaar later liet men mij na een arrestatie nog veel langer in de boeien zitten, nog urenlang onnodig in een cel in het politiebureau om precies te zijn. Laat maar, denk je dan. Het heeft geen zin.

Ik doe het dus niet vaak meer, al jarenlang niet, klachten tegen de politie indienen. Toch koos ik er dit keer wel weer een keer voor. Want als de smeris van een eenvoudige protestmail tegen een racistisch evenement een dreigement maakt, als ze rode knop procedures beginnen en gaan opschalen omdat ze denken dat je misschien zoiets gevaarlijks gaat doen als... demonstreren, en vervolgens als het betreffende evenement nota bene al is afgelopen bij je aan de deurbel trekken en op het raam staan te bonzen, omdat ze willen weten ‘wat je van plan’ bent, dan moet er iets. Hoe kansloos ook. Al is het alleen maar om hen eraan te helpen herinneren dat ermee weg komen toch net niet helemaal vanzelfsprekend is. Al is het alleen maar om ervoor te zorgen dat betreffende diender zich een tijdje zorgen maakt over die aangifte en die klacht. En dat deed Bergman. Bij een tussentijdse zitting van de klachtencommissie wilde hij niks zeggen, “want ik ben verdachte” jammerde hij. Aggut.

In de loop van de klachten- en aangifte procedure bleek hoe louter en alleen op basis van eerdere registraties over mij in hun systeem, inclusief de registratie als CTER-object, die ene mail gevaarlijk werd. Het bleek uit de registraties die ik bij inzage opdiepte. Het bleek uit de stukken van het Team Veiligheid Integratie en Klachten (VIK), waarin verhoren staan van alle betrokken smerissen. Ik heb nog even overwogen om dan ook maar klachten in te dienen tegen de Hoofddorpse smerissen waarmee het allemaal begonnen was. Zij maakten van een mug een olifant, schiepen een dreiging die er niet was. Zij lieten de Zaanse wijkagent bij me aan de deur komen en me uit mijn bed timmeren. Maar hoeveel meer tijd steek je nog in zoiets? Die tijd kan beter besteed worden.

Bergman en zijn partner-in-crime zullen blij zijn met hun cadeautje op nieuwjaarsdag. Dat jaar begint alvast goed, nietwaar? Maar het zijn en blijven leugenaars, misdadigers, zelfs potentiële moordenaars in uniform. Bevel is bevel, nietwaar? Dat begint al met etnisch profileren. Of met het drastisch inperken van de demonstratievrijheid. Dat gebeurt wel heel erg vaak. Bijvoorbeeld onlangs nog, toen ze me tijdens de Sinterklaasintocht op de Zaanse Schans tot vier keer toe langdurig staande te hielden terwijl van hogerhand wordt besloten of ik opgepakt moest worden of niet, want alweer: ik zou wel eens kunnen gaan demonstreren of iets van dien aard. En een vijfde maal dezelfde middag nog eens: bij een treinstation ver van die Zaanse Schans: deze gevaarlijke activist wilde namelijk wegrijden op de fiets. Oei! Hier was zelfs geen sprake meer van een dreigende demonstratie tegen Zwarte Piet! Toch maar even een half uur gijzelen op straat. Het zijn ook allemaal zaken die reden tot het indienen van klachten geven, maar dat heb ik dit keer maar niet gedaan. Ik wist inmiddels al hoe de klachtencommissie hier met klachten omgaat. Pikant detail: de voorzitster van de klachtencommissie, mevr. L. Sipkes was vroeger kamerlid voor de PSP en GroenLinks. Net zo links als Halsema die in de hoedanigheid van burgemeester van Amsterdam ADM laat ontruimen dus.

Wat valt hiervan te leren? De politie heeft altijd gelijk? Nee. De politie liegt en bedriegt om alle zaken van intimidatie tot moord met het dienstbevel, het uniform, het geweldsmonopolie en de onuitputtelijke polder van hielen likkende klachtencommissies onder de tafel te vegen. Ik doe nog een laatste poging in deze kwestie om langs hun legale wegen recht te laten doen, gewoon omdat ik al zover gekomen ben: klacht bij de Nationale Ombudsman. Is al ingediend. Maar nieuwe klachten, daar begin ik niet meer aan. Het is alles allemaal handen op dezelfde racistische onderbuik van het ministerie van klassenjustitie en onveiligheid. Maar Bergman hoeft niet te denken dat hij nog eens zijn voet hier tussen de deur kan zetten. Als hij zegt dat hij zijn voet niet tussen de deur heeft terwijl hij dat wel heeft, dan zal ik hem voortaan op zijn woord geloven en de deur dicht smijten. De smeris heeft tenslotte altijd gelijk.

Joke Kaviaar, 1 januari 2019


Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Zeikerd.

Aanvulling : ik herinner me

Aanvulling : ik herinner me zo'n 20 jaar geleden dat ik een bezoek van de politie aan de deur probeerde te filmen met een hi8 video cam . Ik stond in de deur opening en de politie agent duwde ruw mijn cam weg met de mededeling dat ik hem niet mocht filmen. De politie liet zich wat al te graag voor het karretje spannen van een verhuurder die een dossier tegen me op bouwde om tegen me te procederen met doel ontruiming. Tegenwoordig hebben velen een smartphone met video en kan er worden gefilmd worden hoe de politie zich verhoud . Toen niet. Ook hangen er veel meer security cams dan toen. Waar bij ook geldt de politie heeft al snel " gelijk " ook als er video bewijs is dat de politie fouten heeft gemaakt. Als je dat weet dan moet je toch echt een plan B hebben dat NIET steunt op video " bewijs " tegen de politie. Die klachten cie s ? Ik ken zelf van zo 'n 20 jaar geleden de klachten cie politie Amsterdam. Ik kwam terug voor de deur nieuwe huur adres na op tijd te zijn ontsnapt aan de manipulaties van de al eerder genoemde verhuurder van de hoorzitting klachten cie . politie Amsterdam nav. mijn
klacht . Vervolgens werd ik bijna dood geschopt door twee een er van woonde aan het zelfde trappenhuis.
Dat ik klaagde over de politie en dat er een lasterlijk niet bewezen dossier was bij de politie in kader vorige verhuurder dossier opbouw heeft me bepaald niet geholpen. Een geluk bij een ongeluk was dat een vd twee die mee aanpakte een bekende vd politie was wegens drugs diefstal en wapen bezit . Dat vertelde mn toenmalige advocaat die een deel van zn politie dossier had. Je begrijpt ook zonder dit hele verhaal dat je niet veel " hulp " vd politie hoeft te verwachten als klager en al helemaal niet als je een slechte naam is gegeven.
Klachten cie s De Nationale Ombudsman ik ken ze uit eigen ervaring. Is er ooit wat positiefs voor mij gekomen uit al die klachten ? Nee. Je zou je moeten afvragen waarom zijn die klachten cie s er ? Voor de vorm om een bepaalde facade op te houden en omdat dat ergens ooit eens is beslist . Verder om de stoom wat vd ketel te halen. Denk ik. Het is ook vaak de slager keurt zijn eigen vlees . Zeker wbt. het Tuchtrecht van advocaten en
medici. Eigen rechtbanken nou dat hebben slagers niet ha ha. Advocaten en medici wel. Ik heb nauwelijks ervaring met zelf procederen uit angst veroordeeld te worden in de kosten tegen partij. Wel heb ik moeten reageren op boetes door uitkering instanties door stap naar de rechter. Dat bleek in twee gevallen wel zinvol want minder financiele schade voor mij. Maar de politie door procederen aanpakken ? Ik kan me nog goed herinneren dat er legio mensen waren die absoluut niet en nooit na de politie gingen om aangifte te doen bijv. van straat roof en ze waren NIET illegaal bepaald niet van exotisch uiterlijk behalve dan wat Punk achtig uiterlijk. Ja dat dan weer wel ha ha. Totaal geen vertrouwen in politie en justitie dat is toch de vijand he. Zelf vind ik het wat moeilijk om in iedere politie medewerker een vijand te zien. En daar bij misschien komt de politie wel op mijn noodoproep als ik een inbreker betrap of zo. Dat is voor mij wel een punt hoe lang ben ik nog in staat fysiek terug te vechten als ik weer eens word aangevallen ? Dat is toch wel een duistere toekomst zonder politie zonder wat dan ook want politiek anders denkend anders dan de mainstream samengevat en het vooruitzicht op straat of zelfs thuis te worden aangepakt als ouwetje. Maar ik blijf gewoon lachten hoor.

Politie gemeente en

Politie gemeente en dergelijke lezen ook Facebook. O jaaaa ?! En toen moest je verantwoording afleggen. Maar ga je dat doen ? Pakken ze politie en gemeente en zo wel op een andere manier.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Troll die gaat klagen over 'censuur'.

En toch helpt het.. Want voor

En toch helpt het.. Want voor zo'n suffe buurtsmurf is het ook een hele gedoe om zich te moeten verantwoorden, en alleen al uit luiheid zal hij volgende keer waarschijnlijk wat minder stoer doen. Klagen verbetert het syteem geenzins, maar ze vinden het wel irritant, ook als ze je geen gelijk geven, dus als je er energie voor over hebt: altijd doen!

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Trollsmurf in actie

Comment was hidden

Laat die extreem oude koeien maar in de sloot

ouwe koeien

Altijd het zielige slachtoffer van repressie uithangen maar zelf letterlijik mensen kapot geterroriseerd hebben.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech