Pinksterlanddagen 2019

Hier kun je discussieren over Pinksterlanddagen 2019.
========Praktische zaken===============

Prijs
Afgelopen jaar hebben we uitgeprobeerd hoe het is de toegang tot de PL op donatiebasis te doen. Er was geen vaste kaartprijs zoals in de jaren daarvoor. In plaats daarvan werkten we met een gesuggereerde bijdrage, waar mensen die meer of minder kunnen betalen van af kunnen wijken. Dit werkte vorig jaar zo goed, dat we hebben besloten dit door te zetten. We doen dit omdat we het heel belangrijk vinden dat de PL open is voor iedereen, ook voor mensen die geen geld hebben voor een entreeprijs. De gesuggereerde bijdrage is 10 euro voor een dag en 15 euro voor het hele weekend (CHECKEN) Kun je meer bijdragen dan is dat welkom, kun je minder bijdragen dan is dat geen probleem. Neem contant geld mee, er is geen pin.

Eten & drinken
Avond en middag-eten op de PL wordt verzorgd door kookkollektief Rampenplan (http://www.kollektieframpenplan.nl/). Hiervoor vragen we een aparte donatie van 5 euro per dag. Er is ook een kantine waar broodjes, taart, snoep en wat te drinken te koop is. Ook Rampenplan en de kantine werken alleen met contant geld. Daarnaast kun je op de festivalmarkt soli-broodjes en wafels halen. Al het eten wat verkocht word op de PL is geheel veganistisch.

Douche & Toiletten
Er zijn douches aanwezing op de camping waar je gebruik van kan maken en er zijn WC gelegenheden.
Rolstoeltoegang
Er is een rolstoeltoegankelijke wc met beugels, maar zonder tillift. Het terrein bestaat voor een groot gedeelte uit gras en is dus helaas niet overal even toegankelijk voor rolstoelen Mocht je hierover vragen hebben, neem dan contact met ons op zodat we je komst kunnen proberen te faciliteren.

Alcohol&Drugs
De camping waar de PL plaatsvindt is al sinds de oprichting in 1933 alcohol en drugsvrij. In de periode van de oprichting was er een grote consumptie van alcohol door arbeiders. Veel arbeiders gingen naar de kroeg die gerund werd door de bazen, waardoor hun loon teruggespeeld werd naar de baas en het kapitaal en macht van de bazen in stand bleef. Uit grote ergenis van verschillende anarchisten wilden ze dit boycotten door een anti-alcohol en drugs beleid in te voeren op de camping. In een neo-kapitalistische samenleving waar we nu in leven is dit idee niet heel relevant meer, maar er is wel een traditie opgebouwd die we graag behouden. We vragen iedereen dan ook om dit te respecteren en geen alcohol of drugs te gebruiken op de camping tijdens de PL.

Slaapvoorziening en honden
De PL wordt gehouden op een kampeerterrein en je zal dus zelf slaapgelegenheid moeten regelen, zoals bijvoorbeeld een tent, camper of hangmat. Wij hopen op mooi weer maar hou er rekening mee dat het ook koud kan zijn. Laat je hond thuis zodat kinderen vrij kunnen rondlopen en er geen ongelukken gebeuren. Alleen voor hulphonden maken wij een uitzondering. Mocht je je hulphond mee willen nemen, laat het ons dan tijdig weten.
Kan je niet in een tent slapen of heb je bepaalde voorzieningen nodig? Stuur ons vooral een mailtje, dan denken we graag met je mee.

Vervoer
Kom je met het openbaar vervoer, dan kun je vanaf treinstation Assen bus 15 of 19 pakken. Uitstappen in Appelscha bij Cafe Hulst, en dan nog 10 min lopen. Kom je vanuit de richting Leeuwarden, dan pak je bus 14 naar Oosterwolde en vanuit daar bus 15 of 19 naar Appelscha, uitstappen Cafe Hulst, en dan nog 10 min lopen. Plan je reis op 9292.nl want het openbaar vervoer is onregelmatig.
Goedkope treinkaartjes vind je hier:
https://www.ns.nl/producten/meest-gekocht/p/groepsticket-daluren (vanaf 4 personen)

Er is ruimte om auto's te parkeren. We moedigen iedereen die met de auto komt aan om zoveel mogelijk samen te reizen en lege plekken aan te bieden aan mensen die geen auto hebben.
Vanuit Amsterdam en Utrecht gaat een bus die door de PL is georganiseerd. Informatie hierover komt binnenkort!

Adres
De Anarchistische Pinksterlanddagen worden gehouden op het Kampeerterrein tot Vrijheidsbezinning in Appelscha, Aekingaweg 1a, 8426GN Appelscha (Friesland).
Pinksterlanddagen.org
pl@puscii.nl


Het valt me wel tegen dat er

Het valt me wel tegen dat er na al die jaren nog steeds geen oplossing is gevonden voor een steeds weer de kop op stekende kwestie en dat de "geheime comitees" niet eindelijk de wacht wordt aangezegd danwel de voorbereidingsgroep uitgebonjourd. Het zegt wel wat over de belabberde staat waarin de anarcho-scene momenteel verkeert.
Dat het slachtoffer van het gekonkel dan ook nog eens monddood wordt gemaakt, door zijn bericht hierover meteen tot ruis te verklaren, spreekt ook weer boekdelen. Wat een triest zooitje.

Jehovah's getuigen

Excommunicatie, uitsluiting, het schuwen van mensen die voorheen je kameraden waren. Is de organisatie van de PL geïnfiltreerd door Jehovah's Getuigen? Want dit zijn praktijken die in dat soort sektes thuishoren, niet in de anarchistische beweging!

Wees gerust. We vullen een

Wees gerust. We vullen een nieuwe website aan met alle verhalen rondom de PL: https://pinksterlanddagen.home.blog/ . Meer mensen en verhalen volgen.

Ach ja, lekker 'anoniem' weer

Ach ja, lekker 'anoniem' weer dezelfde stukken op het net knallen.

Heksenjacht gaat door ondanks

Er is een terrein. De kampeerders van het terrein heten de bezoekers welkom. Na veel gedoe hebben een aantal kampeerders de heksenjacht tegen Maikel maar ook tegen anderen ter sprake gebracht in een kampeerdersvergadering. Regel is: niemand wordt van het terrein geweerd. Uitzondering is: iemand die zich op het terrein zodanig misdraagt dat het voor DAT moment beter is als die persoon vertrekt.
Vorig jaar heeft de PL voorbereidingsgroep de kampeerdersvergadering verzekert dat er geen briefjes uit waren gegaan om mensen te weren van de PL. Die bewering bleek een leugen. Tenminste twee mensen (voor zover ik weet) hebben een briefje gekregen van de PL-voorbereidingsgroep (zonder namen er onder dus dat is anoniem) dat ze niet welkom waren.
Het incident met Maikel is breeduit besproken op bijvoorbeeld Indymedia en er is door twee mensen onderzoek gedaan naar wat er nou eigenlijk was gebeurd. Dat heeft er niet toe geleid dat Maikel gerehabiliteerd is. Dat is vreemd aangezien duidelijk is geworden dat Maikel op heel onduidelijke en vage gronden was verwijderd, zonder een goed gesprek of de mogelijkheid dat Maikel zich kon verdedigen en wat erger is: Er worden mensen jaarlijks geweerd door middel van briefjes waar verder niemand van weet en waarvan ook niet duidelijk is waarom die worden gestuurd en voor hoe lang iemand wordt buitengesloten.
In mijn beleving is Anarchisme een levensbeschouwing die de eigen verantwoordelijkheid van het individu centraal stelt. Dat betekent dat je je niet kunt verschuilen achter `de voorbereidingsgroep'. Ik ben van mening dat de kampeerders en de voorbereidingsgroep voor deze heksenjachten verantwoordelijkheid dragen en die verantwoordelijkheid ook dienen te nemen. En daarin heeft Maikel helemaal gelijk: dat is tot nu toe niet aan de orde.
De vergadering heeft sinds zijn onterechte verwijdering van het terrein niet serieus willen ingaan op de heksenjacht en ook op geen enkele wijze willen meewerken aan rehabilitatie van de mensen die zijn verwijderd. Ik begrijp dat Maikel daar na al die jaren nog steeds woest over is en zeker nu die idiote briefjes maar blijven komen wil weten door wat voor enge sekte hij wordt belaagd. Voor zover mij bekend hebben de kampeerders niemand van het terrein uitgesloten dus iedereen is welkom op het terrein. Briefje of geen briefje. Je moet je alleen afvragen of je nog op een PL wil komen die zulke briefjes verstuurd. Of op een terrein wil komen dat voor dergelijke acties niet werkelijk verantwoordelijkheid wenst te nemen maar liever steeds roept niet te weten waar het over gaat.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech