Wie is de yup en wat is er mis mee?

Hier kun je discussieren over Wie is de yup en wat is er mis mee?.
De Nederlandse wikipedia heeft het over "een hoog-opgeleide jongere met een goed betaalde baan in het bedrijfsleven" en voegt daar aan toe "de yup heeft een materialistische instelling en streeft naar statusverhogende bezittingen zoals een auto van een gerenommeerd merk." Nou is dat nogal vaag, maar laten we eens op basis hiervan afvragen: wat is hier mis mee?

- hoog opgeleid zijn is niet verkeerd, lijkt me.
- een goed betaalde baan, wat wordt daarmee bedoeld? Wat is 'goed betaald'? Het modale inkomen is 34.000 euro per jaar, iets waar ik zelf niet eens van droom. Maar als je daar wat boven zit, ben je dan een yup? Dan is een groot deel van de werkende klasse een yup. Twee keer modaal dan? Mijn moeder - lerares - verdiende dat zo ongeveer voordat zij met pensioen ging. Lijkt me nog steeds werkende klasse, en in ieder geval zeker niet de vijand. Drie keer modaal? Waar ligt de grens, kameraden? En waar baseer je dat op?
- In het bedrijfsleven, is dat het probleem? De meeste mensen werken 'in het bedrijfsleven', zou raar zijn als dat opeens fouterdefout is. Je moet toch brood op de plank krijgen. En wat is het alternatief? Dat is dan toch bijna altijd de staat (direct of indirect). Als iemand die ook graag zijn A's cirkelt, vind ik dat zeker niet persé beter.
- De materialistische instelling van de yup? Strevend naar statusverhogende bezittingen zoals een auto van een gerenomeerd merk? Is dat dan het probleem? Die materialistische instelling heeft de meerderheid van de bevolking. In kroegen etc vol met werkende klasse gaat het vaak over die mooie auto (altijd een dure), die vette pata's etc. Daar kan je zeker kanttekeningen bij plaatsen, zelfs hard tegen ageren. Maar moeten die daarom oprotten of dood?
- Of dan het woord zelf, "Young Urban Professional." Je bent jong. Je woont in een stad. Je bent een 'professional.' Dat laatste is gewoon iemand die (1) werkt en (2) in dat werk een mate van autonomie heeft. Jong zijn, in een stad wonen, en werk hebben met een mate van autonomie betekent toch niet dat je de vijand bent???

Het gevoel bekruipt mij, dat we met de yuppenhaat de plank volledig mis slaan. Goed, als persoonlijke neiging kan ik het zeker begrijpen (je houdt/hield van je buurt, nu wordt het totaal anders met allemaal vage types die ook nog wel eens de snob kunnen uithangen en regelmatig de letter R verkeerd uitspreken). En je hoeft van mij niemand aardig of leuk te vinden die je niet aardig of leuk vindt. Maar als politieke strategie, anarchistisch of socialistisch of wat dan ook, ben je gewoon bezig het ene (lagere) deel van de werkende klasse op te zitten tegen het andere (hogere) deel van de werkende klasse. En als je alleen politiek kan samenwerken met mensen die je aardig en leuk vindt... tja, dat lukt je niet eens als je alleen maar in een kraakkroeg achter de bar staat ofzo.

En wie is de lachende derde? Juist, huizenbezitters en gemeente. Want de gentrificatie stopt niet na de eerste golf (of beter, wat de eerste golf lijkt vanuit de positie die je zelf inneemt). De gentrificatie wordt alleen maar erger. Na een 'beginstadium' wat in die wijk in Den Haag ( https://www.indymedia.nl/node/46403 ) gaande lijkt, komen de relatief arme yuppen en dan komen de rijkere yuppen. Na die rijkere yuppen komen regelrechte bourgeois (de daadwerkelijke vijand - nog steeds trouwens niet in de eerste plaats als individu maar als KLASSE). Dat kan je in Amsterdam heel 'mooi' zien. Grof genomen en onvolledig: Bijlmer = beginstadium. Amsterdam Noord (10 jaar geleden nog crackwijk) = Arme yuppen. Amsterdam Oost (15 jaar geleden nog crackwijk) = nu de rijkere yuppen. De Pijp (in de jaren '90 totale crackwijk) = nu regelrechte bourgeois. En ondertussen hebben 'we' alleen maar zitten schreeuwen tegen 'de yuppen', waarvan de armeren en progressieveren overigens onze kraakpandjes met t vega-voer en af en toe een evenement best interessant en hip vinden.

Wat dan? Strijd bijvoorbeeld voor:
- Als je er bent geboren/opgegroeid/etc moet je er kunnen wonen / Als je er je sociale netwerk hebt moet je er (blijvend) kunnen wonen
- Huur laag houden of verlagen, meer of stop afbraak sociale huur
- Huizen in gemeenschappelijk bezit (dat staat nogal ver af van waar we zijn maar goed)
- Geen koopwoningen, geen verkoop sociale huur
- Einde aan absurd hoge inkomenseisen (onderdeel bevolkingspolitiek)
* Dit kan trouwens best met militante tactieken hoor. Denk eens aan een pand sociale huur dat wordt omgebouwd tot koopwoningen, daar kan je toch wel iets moois op verzinnen!

En sluit bondgenootschappen met de armere en/of progressieve 'yuppen.' Ook zij staan op de lijst sociaal gezuiverd te worden, alleen op een latere datum. En ook zij willen gewoon een leuke plek om te wonen. Waar ze zich niet kapot voor hoeven te betalen.

OF
Kom met een fatsoenlijke definitie van 'yup' en leg uit waarom zo iemand fouterdefout is,


Magnificent Seven

Het is makkelijk om te wijzen naar een eng element wat je niet kent. De 'yup' is iemand die young urban proffesional is. Hips, ben ik nu ook in eens! Gefeliciteerd, Maikel. Wat de krakertjes/anarchisten niet realiseren is dat kraken/hun sociale centra -hoe ironisch ook- bijdragen aan het gehele gentrificatie proces. Voor het gemak wordt dit even overgeslagen. Zoals gentrificatie bijna een natuurwet is geworden voor metropolen (Barcelona,London,Berlijn,Parijs, Amsterdam enz) zo zijn het ook de 'creatievelingen die hier aan bijdragen. Alleen staan krakertjes en de 'lagere segment (for the lack of a better word) aan het begin van dit gentrificatie proces en dus is het zeer makkelijk om met de dikke wijsvinger te wijzen.

De vraag is dan wederom: Wat vinden de krakertjes zelf van dit proces en hoe zien zij als stake holder in dit proces wat hun contributie is? Het kan mij natuurlijk voorstellen dat als je na je 30ste nog steeds in een tochtig kraakpand woont dat het moeilijk voor te stellen is dat je debet ben aan dit proces, maar helaas je hebt gewoon ergens een afslag of kans gemist. Woon je niet meer in een tochtig kraakpandje, maar woon je in zo'n gezellig zeer goedkoop huis, zoals de Grote Pyr, WG, Plantage Dok en/of Vrankrijk moet je gewoon je bek dicht houden en je privilege checken

"Marx was skint - but he had sense
Engels lent him the necessary pence" -- Clash

Marx was skint-but the Clash

Marx was skint-but the Clash was shit

crackwijken

Volkswijken zijn geen crackwijken.

Het is dan wel weer vrij

Het is dan wel weer vrij volks om wijken met veel overlast van drugs/junks (was de pijp oa berucht voor) , geweld (zowel retiefstraat in oost en van der pekstraat in Noord werden voor NLse standaarden ontzettend veel moorden geoleegd) en leegstand crackwijken (oid) te noemen. Naalden op de plek waar je kinderen spelen, geweld voor de deur en langzaam instortende panden vinden weinig 'volksmensen' fijn.

'Volkswijk' is in ieder geval deels een links-intellectueel mode-woord die een niet-bestaande jaren '50 idylle oproept jn de hoofden van mensen. X

well done

Als je mijn vorige reactie niet plaatst

Goed idee, het was een beetje gezeur

Wel wil ik zeggen, goed stukje dit, belangrijke discussie

Als je al die buurten

Als je al die buurten crackwijken noemt leefde je in die tijd waarschijnlijk echt in een boeren dorp.

Bizar, dat wereldbeeld, alsof

Bizar, dat wereldbeeld, alsof je alleen maar juppen hebt en van die stereotiepe krakers in kraakkafees. De meeste activisten en ook lezers van indymedia zitten natuurlijk al heel lang niet meer in een kraakpand, want die bestaan niet meer. We zijn allemaal zelf huurders (of illegale onderhuurders, of we hokken in, noem maar op) in wat die poster hierboven crackwijken noemt. Juppen bestaan helemaal niet meer, dat was een bepaald soort nieuwe rijken die van vervallen buurten hielden. Tegenwoordig gaat het veel meer om expats en de kinderen van de gegoede midden/bovenklasse die de panden betrekken waar vroeger - al dan niet na 10 jaar op de lijst bij de woningbouwvereniging - 'gewone mensen' in kwamen. Die worden massaal de wijk uitgeperst, en met hen de middenstand, de boekwinkeltjes en bruine kroegen etc. Gentrification inderdaad. Dit proces dus, https://www.globalinfo.nl/Achtergrond/het-bedrijfsmodel-is-gebaseerd-op-...

en het antwoord zal zijn dat we alle 'gewone' bewoners en gebruikers van de wijken bij elkaar moeten harken om de 'juppen' op te knopen, en de sushiebars en jogamatjeswinkels waar ze de wijk mee volplempen erbij. het moeten gewoon weer de 'crackbuurten' worden die ze vroeger ook (niet) waren. En laat je geen schuldcomplex aanpraten omdat je in een gelegaliseerd kraakpand woont, want die is het product van strijd die toen wel geleverd werd. Het lijkt er meer op dat meneer Maikel een alibi probeert te construeren voor het feit dat hij zelf een jup is geworden.

eens

Ja, mee eens

Yuppen is een term uit de jaren negentig. Een tijd, waarin het neoliberalisme opkwam en nog niet controversieel bevonden werd. Een tijd, van vóór de altright. Een tijd, voor de splitsing binnen rechts, die we nu zien

Ik denk, dat de mensen die panden opkopen en ermee speculeren, dat zijn niet eens per se 'yuppen'.

Als je kijkt naar Amsterdam. Veel van het zwarte geld, is in het vastgoed geïnvesteerd. Bij het grote geld, daar komt de onder en boven wereld samen. Bij het vastgoed, daar komt zwart en wit geld samen. Het is dezelfde wereld. De maffia en de pandjesbazen, vaak één pot nat. Zelfde patjepeeërs, die met geweld en intimidatie, zoveel mogelijk centen uit mensen en gemeentes proberen te persen. Het mag allemaal net wel, of net niet, of iets ertussenin. In ieder geval worden er miljoentjes mee omgezet.

Dit gaat véél verder, dan 'de hipster', die je niet vind passen, bij je vriendengroep. Hipsters zijn usefull idiots. Zie het, als de meegaande klasse. De meegaande middenstand. Maar het is niet de échte klassenvijand, meestal.

Trol natuurlijk met zijn

Trol natuurlijk met zijn crackwijken.

Sorry voor de crack

Excuus voor de term 'crackwijken' waar mensen hier eigenlijk wel terecht over vallen. Ik heb het zonder er over na te denken zomaar opsgeschreven, als ik er over nadenk omdat een goeie vriend van me (zelf opgegroeid in zi'n wijk toen ie nog echt 'crack' was, hoewel daarmee niet is bedoeld dat t vol zat met crackpanden maar gewoon dat t een buurt was met veel armoede, criminaliteit en drugsgebruik) het zo wel eens omschrijft. Maar ik snao dat het beledigend (klassistisch) kan overkomen en een incorrect beeld van de werkeljkheid geeft.

Maar dat heeft natuurlijk weinig tot niks met het punt van het artikel te maken, waar nog niemand echt op in/tegenin js gegaan. Behalve misschien die ene dir naar globalinfo linkt? Daarin wordt een visie aangeklaagd die ik juist ook aanval, hoewel er vervolgens weer een rare conclusie aan wordt verbonden (juppen bestaan niet maar moeten wel opgeknoopt worden is intern inconsistent, naast t feit dat t een hele stomme mening is die niet wordt beargumenteerd want t argument was nou juist dst ze niet meer bestonden..)

crack, is goed voor je

Ik denk juist van, mensen, schaam je niet voor je armoede. Als je in een vercrackte wijk woont, geef dat toe. Ik bedoel, als je je ervoor schaamt, dan geef je rechts, wat rechts wilt.

We zijn allemaal arm, ook de middenklasse zal verpauperen, in de komende jaren. Dit komt niet door onszelf, maar door het systeem, dat een kankergezwel is.

Schaam je niet voor je armoede, maar erken het , sta ervoor. Het is een teken, dat je waarschijnlijk geen mensen uitgebuit hebt. Snap je wat ik bedoel.

Geef een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding

Geef een kapitalist, een gouden huis, het is en blijft een parasiet

Kortom mensen, woon je in een wijk, met veel drugs en criminaliteit. Schaam je niet !

Wie kunnen zich in de grote

Wie kunnen zich in de grote stad handhaven en waarom ? Als je weinig geld hebt dus Bijstand of wat marginale inkomsten uit precaire baantjes is het leven in de grote stad dan nog zo fijn vraag ik me af. Nooit rust veel lawaai ook van de buren geweld onrust. Velen kunnen alleen nog wonen door HUURTOESLAG. Geen huurtoeslag geen woning dus in het park slapen onder een brug. Hoe kan je je in de grote stad handhaven zonder huurtoeslag ? Niet als je wbt. inkomen zo op max. 16000 per jaar zit. Dat is een aspect. En dan als er nooit verbetering in inkomen komt omdat je 50 + en in de Bijstand bent ? De schrijver van bijdrage probeert de yup een gezicht te geven.
En dan het " gezicht " van al die armoezaaiers waar onder ik. We bestaan alleen nog bij gratie van de Staat bij gratie wat ons nog word toegeschoven. Daar komt het uiteindelijk toch weer op neer dan een kort en afschuwelijk leven als de " hulp " door de Staat is afgeschaft. Er zij er niet zo veel die die realiteit zien vind ik. En nee ik ben niet dankbaar voor die afhankelijkheid van de Staat. Of afhankelijkheid van marginale precaire baantjes. Zeg wel eens gehoord van de Algemene Werkstaking ? Zou dat wat zijn ?! Nou zo lang de huurtoeslag nog komt zal dat wel niet gebeuren. Dat is ook weer een aspect de Staat koopt een zekere " rust " af met uitkeringen en toeslagen.
Enz. enz. Trouwens ik ben op zoek naar betaald werk ik vind autonomie boven alles belangrijk ik wil direct mee beslissen over inhoud werk werk omstandigheden beloning enz. Weet jij wat ? Ik kom nog niet voor het meest lullige baantje in aanmerking inmiddels . De gemeente heeft me weer eens een briefje gestuurd dat ik noooiiit meer contact mag opnemen met de gemeente daar komt het wel op neer.
Er staat namelijk geen termijn in dat briefje. Waarom eigenlijk niet ? Nou omdat ik volgens briefje telkens vragen stel . Volgens mij mag ik me zelf precair noemen. Gelukkig lees ik graag boeken dan daar maar de mij resterende tijd mee gevuld. Iets anders dan boeken lezen is er niet meer. Doet me denken aan die genderqueer avond een tijd geleden in NieuwLand Amsterdam. Zouden de jeugdige organisatoren de twee want meer waren het niet bepaald niet jeugdige bezoekers waar onder moi hebben verwacht ? Nooit meer wat van gehoord ook niet vreemd aangezien ik een fout had gemaakt in mn email adres toen me dat werd gevraagd en een email aan info@ omdat recht te zetten nooit reactie op gehad. Boeken zeggen niks terug.

Het zijn zware tijden,

Het zijn zware tijden, kameraad

Leg het niet bij jezelf neer. Wees trots op je boeken hobby. Vele lezen niet eens meer. in deze
intellectuele woestijn, genaamd Nederland. Dit zwarte gat

Ik denk er al een tijd aan. Waarom gaan we niet met zijn allen naar het platteland trekken ? Zuid Frankrijk ofzo en dan een oud dorp kraken

Ik ben al te oud denk ik ik

Ik ben al te oud denk ik ik weeg het risico af. Al heel lang heb ik zo nu en dan dat ik me zelf alleen zie creperen langs een landweg op straat in een fantasie ik moet het lot niet tarten zo gezegd. De strijd is toch ook wat dichter bij huis voor mij de Fransoos zit ook niet op me te wachten denk ik. Kraken ? Niet eens nodig denk ik . De situatie is wanhopig daar in de provincie ik bedoel er zijn er daar die Afrikanen zien als middel om die ellende daar te her bevolken Frankrijk nota bene nou niet echt een land waar ze traditioneel veel op hebben met Afrika als wingewest hoog uit.

O ja dit nog een vijandbeeld

O ja dit nog een vijandbeeld maken en daar toe demoniseren tolereert geen twijfel. Als je moeite hebt met demoniseren blijf dan in de boeken . Zelf ken ik geen " yuppen " . Ik denk dat ik ook nog nooit met een " yup " heb gesproken als een young urban professional iemand is met een goed betaalde baan in het bedrijfsleven. Wanneer heb ik voor het laatst gesproken met iemand die een goed betaalde baan heeft in het bedrijfsleven ? Zou ik me moeten kunnen herinneren maar hoe goed ik ook nadenk ik weet het niet. Wat empathie dan : hoe kan zo iemand zich staande houden er moet daar toch een prijs worden betaald. Het eerste wat in me op komt die speelt niet eerlijk met zn goed betaalde baan in het bedrijfsleven want anders kan hij / zij zich niet staande houden.
Of ben ik nou zelf aan het demoniseren. Wat is dat nou helemaal het bedrijfsleven mensen die andere mensen uitbuiten. Een hierarchie controleurs schrijftafel moordenaars. Meelopers huichelaars verraders. Nou ja het bedrijfsleven brengt kortom niet het mooiste in de mens naar buiten denk ik. Bij die Yuppen zal je niet veel medestanders vinden zo veel is zeker schrijver van bijdrage.

raymond, het is goed om te

raymond, het is goed om te weten dat je niet de enige bent. Ik heb net zo'n leven als jij. Bedankt voor je reacties tussen al dat voortdurende anti zwarte piet gelul van de grachtengordel anarchisten. dat hangt me de strot uit.

volkswoede, onderbuikgevoelens

Ik denk dat het probleem is, dat mensen zich richten op vorm en niet op inhoud.

Ik was eens bij een 'volks' metal concert. Een mooie vrouw liep langs, in dure kleding etc. Zegt
een van die harige metalheads zo van : kijk, dat domme blondje, dat huppelkutje etc,etc.

Heel agressief.

Dan richt men zich op uiterlijkheden, niet op inhoud. Men reduceert iemand, tot een concept. Je bent een mooie vrouw, dus haat ik je, ook al ken ik je niet. Alle mensen die ik ken, zien er zus/zo uit. Jij ziet er niet zo uit , dus nu haat ik jou en ben jij 'een yup'

Platte, domme volkswoede,waar een Wilders het ook van moet hebben.Maar dit keer van de andere kant.

Dat is met dat 'yup' ook een beetje. Als ik in een driedelig pak naar een anarchisten ding kom, in Amsterdam
Dan word ik het pand uit geflikkerd, want dan ben ik zogenaamd 'een yup', ook als ik ( bij wijzen van ) zes boeken geschreven heb over de Spaanse civil war en de CNT/FAI en meer anarchist ben, dan alle Amsterdamse scene kids bij elkaar

Dit gaat ook op met die hele islam. De islam, daar richten mensen zich ook alleen maar op uiterlijkheden. En men gaat voorbij aan die hyper complexe geschiedenis, van zo'n islam

Iemand die zich kleed als een 'yup' moet ook bij een anarchistisch pand moeten durven aankloppen.

Zo kende ik iemand, die de scene als 'een yup' zou bestempelen, want deze persoon had geen tatoo's en had nette kleding etc. Deze persoon had interesse in het anarchisme, maar durfde niet naar zo'n 'sociaal' centrum, omdat hij zo zegt, dan word ik weg gekeken.

Door dit soort dingen, is anarchisme geen beweging, maar een vriendenclubje

De Yuppen zijn eigenlijk de

De Yuppen zijn eigenlijk de carriere makers uit de jaren 80 hun opvolgers van tegenwoordig zijn nog veel rechtsere producten hetgeen het oude systeem oplevert omdat dat niet meer in afschaffing is de laatste 30 jaar en zij hangen steeds meer de ideeen van het conservatieve liberalisme maar ook het daaruit voortkomende fascisme aan.
Die yuppie nazi scum!

Nee we worden in Nederland

Nee we worden in Nederland allemaal geboren met een miljoen euro tegoed bij de Nederlandse bank heet M3.
Dan moet jij niet blijven beweren dat je mijn uitkering opbrengt en beweren dat de sociale zekerheid 1 miljard per jaar kost boef!
In het echt kost de sociale zekerheid maar rond de 45 miljoen euro per jaar terwijl de totale begroting en uitgaven over het lopende jaar uitkomen op 253, 2 miljard euro.
Rot dus toch op met je domme rechtse praatjes bah!

Rechts is olietje dom

Ja man, die gast die dan zes panden erft en die verhuurd, in tijden van ARTIFICIËLE woningschaarste

Dat is dan 'de ondernemer'.

Ja, een generatie voor hem, die hebben nog wel wat ondernomen, zou je kunnen zeggen, al is ook dat speculatief. Want zij zijn rijk geworden, van andermans werk. Iets waar je sowieso al vraagtekens bij moet zetten, natuurlijk.

Maar veel van die rijke mensen, hebben écht niets 'ondernomen'. Ik heb het toch zelf gezien.

Het hele idee van erfrecht, is al niet liberaal eigenlijk.

Na één generatie, van kapitaal accumulatie, is er al geen sprake meer van 'ondernemerschap'

Waarom is rechs zo oliedom ?

Alsook, uitkeringen zijn er, om het kapitalisme in stand te houden ! Waarom ? Omdat zonder uitkeringen, er volksrellen zouden zijn. Dat wordt getemperd, door de staat. Zodat Ahold geen last heeft, van plunderende bendes en zwervers in iedere straat.

Je hebt gelijk wat het eerste

Je hebt gelijk wat het eerste deel betreft over die M3 bij de Nederlandse bank maar van de lopende uitgaven in het begroting jaar gaat er toch wel 3 miljard euro naar de sociale zekerheid maar dat is op een uitgave van 253,2 miljard euro niet zo veel eerder te weinig.
Rechts kan inpakken!

Ongeveer 5 miljard euro per

Ongeveer 5 miljard euro per jaar kost de sociale zekerheid want 495.000 mensen leven van de bijstand (zie CBS ).
Dat valt dus heel erg mee als je kijkt naar de totale begroting en uitgave van 253,2 miljard euro over het lopende jaar.
Het is veel te weinig want van een uitkering kan je nauwelijks leven.
Je bent zelfs het minst schuldig aan al de ellende in de wereld als je genoegen neemt met maar een uitkering.
Extreem rechtse uitvreters en profiteurs die nog nooit 1 dag zonder vreten zaten moeten hun grote bek houden want ze betalen voor een hele boel dingen mee die helemaal niet goed zijn.
Bijvoorbeeld de nieuwe koude oorlog die door de NATO is veroorzaakt.
En zo zijn er nog wel meer zaken waar ze allemaal belasting voor betalen waardoor het nooit meer goed komt.

Euh, bovendien geven we die

Euh, bovendien geven we die uitkering allemaal weer uit aan dingen waar belastingen over betaald worden (btw, weetjewel), dus die cijfers kloppen op die manier nooit, want wat de staat uitgeeft aan uitkeringen genereert weer inkomsten aan belastingen.

Inderdaad, niet zeuren dus, zeker niet vanuit de hoek van mensen die het een sport vinden om hun dure levenstijl te bekstigen met belastingontduiking en hypotheekrenteaftrek...

Ja en alles bij elkaar voor

Ja en alles bij elkaar voor 2.307.400 mensen kost ongeveer 24 miljard in de begroting per jaar.
Dat zijn alle uitkeringen bij elkaar.
Dat mag wel oplopen naar 30 miljard wat mij betreft.
Als er maar genoeg geld bij de mensen terecht komt daar gaat het om.
Er is zoveel kapitaal dat iedere Nederlander inderdaad met een miljoen geboren wordt.
Dan is die bijstandsuitkering maar heel weinig geld dus daar hoef je je natuurlijk niet schuldig over te voelen.
Laat je door die enge rechtse mensen geen onzin aan praten.

De zo noodzakelijke transitie

De zo noodzakelijke transitie naar de gedecentraliseerde economie wereldwijd om de wereld te redden en wat er dan van Nederland over blijft.
Dat had allang moeten gebeuren.
Wat een ramp dat het niet is gelukt!
En dan maar voor de globale economie doen alsof jullie het nieuwe systeem zijn!
Zijn ze helemaal besodemieterd.
Nu zal de volgende catastrophe onvermijdelijk zijn zoals wij allen wel aanvoelen.
Stelletje extreem rechtse idioten!

Als iedereen met een miljoen

Als iedereen met een miljoen geboren wordt, wat zeur je dan over het krijgen van een uitkering ?
Ik hark lekker een vermogen bij elkaar over de ruggen van het socialistische ongedierte en voel mij hier uitstekend bij.
het milieu interesseer mij geen ene reet en de opwarming al helemaal niet. Ik zet gewoon de airco lekker hoog, waarbij ik de energiemeter lekker overbrug.
Zo geniet ik heerlijk van het leven en kan ondertussen over de ruggen van al die uitkeringstrekkers steeds meer kopen en uitgeven....

Wat is het leven toch een groot feest als je geen reet om de rest geeft.

De grap is, je verklaart

De grap is, je verklaart jezelf vogelvrij, met deze psychopathische instelling

Hoe dan ?

Als je mensen gaat uitbuiten, wordt de kans groot dat er eentje opstaat en jou omlegt. zoals
dat in de vorige eeuw gebeurde

Als ik een mondiale zuignap ben , zoals jij, heb ik volksmassa's tegen mij en leef ik dus altijd
in onzekerheid en gevaar

nadenken etc

De keren dat iemand zoals ik

De keren dat iemand zoals ik wordt "omgelegd", gebeurt zo weinig dat ik dat risico graag neem. Veel waarschijnlijker is het dat iemand zoals ik een aantal
sukkels inhuur om het gepeupel om te leggen. De van nature al onderling verdeelde en vechtende anarchisten, communisten en ander gespuis zijn gewoon gemakkelijk
te manipuleren, te domineren en natuurlijk mee af te rekenen.

Ik geniet van mijn zwembad, auto's, airco, vliegvakanties, jacuzzi en alle andere geneugten die mijn leven heeft te bieden.
Het is heerlijk om iedere keer als ik iets lees over het veranderende klimaat en de noodzaak om het milieu te redden, een litertje afgewerkte motorolie
de natuur in te kunnen laten vloeien. Gewoon even een leuk slootje opzoeken en hopla, weer iets gedaan om lekker van te kunnen genieten. Thuis gekomen zet ik dan de airco een graadje lager, hmmm heerlijk.

Morgen vast de houtvoorraad aanvullen voor als het kouder wordt, uiteraard met hard hout, dat brand lekker lang. Dank zij mijn grote voorbeeld, de geweldige Trump (en niet die hoer van een hillary) is de olie prijs lekker laag en kan ik mijn 3 liter boodschappenwagentje weer lekker spotgoedkoop volgooien.

Maar wees gerust ik denk wel aan aan het gepuppel als ik over jullie heen loop.

je bent stout

hahaha

Wat een gemeen mannetje ben je toch. Wat een slechterik.

Waarom besteed je al die moeite, aan het ons vertellen, over jouw interessante leven ?

Nobody cares, my son

Ik zeg je alleen, hoe zwaarder de sociale ongelijkheid toeneemt, hoe meer er risico is, op revoluties

Zelfs een Mark Rutte snapt dat, daarom probeert hij de sociale ongelijkheid nu een beetje te bevragen.
Want als een revolutie komt, dan wordt het spelletje ineens anders gespeeld en heb jij minder stoere praat.

Daarnaast, socialisten en anarchisten, hebben altijd goede contacten gehad. In Spanje 1936 al. Communisten bestaan bijna niet meer. Het valt ook wel mee dus, met die infighting. Met de communisten die er nog zijn, heb ik ook relatief goed contact. Jullie van rechts, zijn pas verdeeld. Hoor FVD eens over VVD spreken. Terwijl het in princiepen dezelfde partijen zijn.

Daarnaast, als jij je werknemers uitbuit, kunnen ze in opstand komen. Ik ken verhalen, van werknemers, die hun 'werkgever' vol tegen de vlakte geslagen hebben. Ja, daarna zijn ze ontslagen natuurlijk, maar een mannetje als jij, is dus nooit onschendbaar.

In de vorige eeuw, werden revolvers op fabrieksdirecteurs leeg geschoten, als deze het te bont maakte.

Anarchisme, is een giftig beestje hoor. Je speelt met vuur, mijn zoon

Ga er maar vanuit, dat de werkende klasse je in het vizier heeft, als je een grote zuignap bent.

ik krijg niet de indruk dat

ik krijg niet de indruk dat jouw leven een groot feest is, eerder dat je een leeg leven hebt en dat je met jezelf in de knoei zit. Want wie komen er eigenlijk op jouw grote feest? collega leeghoofden? of komt er niemand? Want waarom zit je op indymedia? Blijkbaar verveel je je te pletter.

M3 miljoen?

Waar haal je dat idee vandaan, en wie beschikt waarom over dat miljoen?

Voor mij klinkt het als pseudo-law new-age samenzweringsbullshit

Wie als een dubbeltje geboren

Wie als een dubbeltje geboren is wordt nooit een kwartje.

Onzin

Misschien moeilijk te begrijpen, maar toen ik kraakte had je mensen die elk weekend aan het snuiven en feesten waren. Ik was aan het programmeren, hacken en aan het leren over IT. Wat jaren later heb ik hierdoor een goed betaalde baan. Daarvoor jarenlang als verpleegkundige rondom bijtstandsniveau geleefd. Het leven is niet zo binaire als het hier wordt geserveerd, soms ligt er een gedeelte aan jezelf.

uitleggen

Weetje wat het is

Kijk, in de DDR zeiden de fabrieksbazen/ambtenaren ook : Hard werken, dan wordt je een modelburger, dan pas je in de maatschappij

Dan is de grote vragen. Wil ik überhaupt in de maatschappij passen ? Jij wilt jezelf afbeulen, voor een of andere zuignap baas en dan moet iedereen dat dan maar ?

Deze maatschappij gaat verspillend met jouw arbeid om. Praktisch gezien, kunnen vele economische modellen functioneren. Waar mensen zélf meer aan hebben. Maar nee, de 0,001 procent moet er natuurlijk altijd beter van worden. De afgodbeelden, die jullie aanbidden.

Daarnaast, ik ken vele niet anarchisten, die braaf hun studie afmaakte, de hielen van staat en kapitaal likte en alsnog straat en straat en straat arm zijn.....

Als laatste, niet alle krakers snuiven en zuipen. Zo simpel is het niet. Genoeg arbeiders en studenten, kraakte.

Anarchisten die snuiven, moeten sowieso even in de spiegel kijken, vind ik.

Hard werken != geld

Hard werken != geld verdienen
Hard werken is een mentaliteit en het zal mij aan mijn witte kont roesten of dat goed werk doen is, zoals verpleging of een paar hard werkende No Border activisten. Het is wel zo dat die altijd in de minderheid waren. Vooral luieren, feesten en leven op de leftovers van een overconsumerende maatschappij is wat er gebeurde. Dat je veel bereikt met hard werken is vaak wel waar. Dat je nauwelijks tot niets bereikt met niet werken lijkt mij ook evident.

jawel

werken loont ?

:__) Niet echt natuurlijk

Ik bedoel, 7 dagen per dag de vloer boenen, bij Ahold ? Leraar zijn en minimumloon innen en
geen vrije tijd hebben, maar wel 'passie' hebben in je werk.

mensen zijn hun werk en leven voor hun werk, maar houden niets meer over

De huren zijn super hoog, de lonen worden gedrukt, niemand krijgt vaste contracten

Dus, een werker, houdt ietsje, ietsje, ietsje meer over, dan een bijstander

Want voor de staat maakt het niets uit. De staat zegt van, ok, werp die inactieve mensen nog een hongerloon
toe. Dan hebben de bedrijven de actieve lieden en houden de andere zich rustig. twee vliegen in één klap

Als kraak mensen btw van de leftovers willen leven ( lijkt mij vies ) , maarja, dan doen ze dat toch. Ik ben niet de politie

Anyway, wel zijn jij en ik het eens, dat het scenetje, érg onaantrekkelijk is, voor de mensen. En niet
alleen omdat het niet 'burgerlijk' is, want ik vind het wél burgerlijk, maar op een andere manier.

En dat feesten vind ik ook een beetje puberaal en inclusief. Beter was het, als men direct banden met de buurt was aangegaan etc, zoals in de 80's wel gebeurde. Directe infrastructuren bouwen. Lijntjes naar de 'burgerlijke' mensen toe.

Maar dat alles heb ik al honderd keer gezegd hehehe

De vraag is ook , als laatste

WIENS werk, maakte jou rijk ? Kijk, jij werkt voor jezelf en jouw inspanning, is jouw geld. Dat is niet gecorrumpeerd

Maar zodra Pietjes werk, of huur, jouw geld wordt, dan zitten we in smerig vaarwater. Je roomt dan andermans arbeid af.

-

Dit poepje stinkt heel erg!
Hard werken en geld verdienen. U had iets belangrijks te melden? Jij kijkt naar feestvierders en dumpsterdivers om te kunnen oordelen over jezelf? Het kan jou niks schelen of je goed werk doet? Wat een onverschilligheid zeg. Die van https://www.strohplatz.com zat ook in de it maar heeft gelukkig zijn leven gebeterd.
De mens heeft nog steeds een activistisch zelfbeeld. Ik heb het dan niet over actievoeren maar over altijd maar bezig willen zijn. Het is één van de oorzaken waarom het op onze planeet nu zo slecht gesteld is.

Ja, want verpleging is een

Ja, want verpleging is een zeer slecht beroep. Hahahaha. Wel zo oprecht zijn als het tijd wordt dat ze jouw billen moeten wassen, he?

nee,nee, dat zeg ik niet ik

nee,nee, dat zeg ik niet

ik zeg dat ze te weinig verdienen en te weinig aanzien genieten.

ik noem het beroep niet goed, of slecht, ik heb het nooit over goed/slecht

-

Zij doen gelukkig wèl iets goeds dan. En ze mogen van mij ook snuiven en drinken als ze dat graag willen.

In het zweet uws aanschijns

In het zweet uws aanschijns zult gij uw brood verdienen.

Heb even de rekenmachine

Heb even de rekenmachine erbij gepakt, dat zou betekenen dat uitkeringstrekkers blijkbaar 100.000 euro per jaar zouden krijgen xD

definitie

Volgens mij zijn juppen mensen die vrolijk alle kansen pakken die het kapitalisme HEN biedt, en die het geen biet interesseert dat HUN luxe ten koste gaat van andere mensen en van de ecologie.

.

Dat heet opportunisme

Oppertunisme, gebruik maken van de mensen die zwakker zijn dan jij

zoals pedofielen en criminelen (en kapitalisten) dat doen

In meer of mindere mate zal

In meer of mindere mate zal je de meerderheid vd nederlandse bevolking daartoe kunnen rekenen. Dat zijn toch niet allemaal yuppen. Dit is trouwens ook al een punt dat un de oorspronkelijke tekst staat.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech