Hamburg klimaatstaking zittend protest achtergelaten door XR

Hier kun je discussieren over Hamburg klimaatstaking zittend protest achtergelaten door XR.
Maar een paar minuten later verlieten "de rebellen" de blokkade weer en gingen op de kant van de straat staan. Volgens hun tweets omdat "de sfeer daar niet meer overeenstemt met onze principien" - iemand had "Fuck cops" geroepen toen de politie kwam. Volgens XR is dat tegen hun principe van "non-violent communication" en daarom wilden ze niet meer dat hun aktivisten en hun logo met deze blokkade geassoceerd worden. Andere demonstranten zaten er dus plotseling alleen - geen goede idee op een van de meest belangrijke straten in deze grote stad - terwijl de politie zich voorbereide om te ontruimen.

Een paar uur later ontruimde de politie de blokade op brutale manier. In een series van tweets verklaart XR de volgende dag niet alleen dat dit soort van leuzen niet past bij hun aktie-konsensus, maar ook expliciet dat ze "geen linkse beweging zijn, maar een klimaat-beweging".

XR Hamburg vind dat leuzen tegen de politie niet kunnen - maar zegt verder niks tegen de politiegeweld, die tegen de non-violent straat-blokkade gebruikt worden is. Ze hebben een keuze gemaakt tussen "respectvolle" kommunikatie tegen de politie en solidariteit met aktivisten.

Meer in het Duits:
https://taz.de/Klimarettung-und-Proteste/!5627081/
https://mobile.twitter.com/xrebellion_hh/status/1175404783936712709


XR acties moet zo breed

XR acties moet zo breed mogelijk blijven om zo veel mensen te trekken, anders bereiken ze niet de doel van een 'Burgerberaad' om alles op te lossen. Daarom meewerken met de politie. Als jullie iets zeggen tegen de politie, of kapitalisme, dan worden jullie te extreem voor de gewone mens, dan werkt deze tactiek niet meer. Dan kan ze niet meer 'iedereen is welkom' zeggen. Hun tactiek is de enige dat zou de massa meebrengen. Andere meer extreem acties breng hun doel in gevaar. De logica volgt dat XR moet niet solidaire met zo 'extreem' links zijn. De logica volgt dat XR kan alleen hun volledig gescheiden en gecontroleerd acties (en presentaties en gesprekken) doen. En als iemand op hun actie wat 'extreem' (bvb roepen tegen de politie) doet, geven ze ze op naar de politie.

overwegingen

Ja, dat is opzich wel relevant, denk ik

Dat XR over kwantiteit gaat. Dat men die brede groepen ook aansnijdt. Dat een GL stemmer ook meedoet

Daarna kan men altijd nog 'radicaliseren', maar die keuze moet men dan zelf maken.

Als XR minder breed wordt, en systeem kritisch/negerend handelen toelaat, wordt het feller, gevaarlijker en kleiner, veel kleiner. Het zijn afwegingen
Lastige afwegingen

Ik denk dat het beter is, als XR het gematigde, brede station blijft. Tammer dan je gemiddelde blackbloc, maar ook dertigduizend keer groter.

Dat betekend dan ook dat men

Dat betekend dan ook dat men hand in hand actie kan gaan voeren met niet geheel gezellige mensen, oa uit extreem rechts millieu. Hier heeft de dierenbevrijdings beweging in Engeland jaren mee geworsteld, tot dit tot overmatige ruzie en conflict leide die de dieren bevrijdings beweging in Engeland heeft laten barsten en waar nu niks meer van over is. Herinneren jullie je Keith Mann van oa het boek From Dusk 'til Dawn nog? Na het schrijven van dit boek heeft hij meerdere malen de publiekelijk en in intervieuws de holocaust ontkent en toegegeven dat hij zo rechts "as fuck" was.
Mensen waar jij zij aan zij acties mee wilt voeren of mee in een demo wil lopen..??

Verder heeft dit in Engeland geleid tot anarchisten die na demo's in elkaar gemept werden door blood & honour leden, omdat die nazi's ook welkom waren in de demonstraties. Onder goedkeurend oog van de organisatoren want hun doel was de demo's en acties zo 'publiekelijk mogelijk' te dragen. En tijdens het in elkaar laten meppen van anarchisten, stond er bij en keer er naar.

En verder, over 'toegankelijkheid van acties' vs. 'radicaal gedrag wat niet door de 'bevolking' word gedragen', laten we La Zad en Hambach eens vergelijken.

In La Zad is op verschillende locaties zeer 'radicaal' gedrag min of meer geaccepteerd of 'toegestaan'. Er word tijdends ontruimingen met stenen en brandbommen (molotiv coctails) gegooit. Vuurwerk in de richting van politie afgestoken, en brandende barricades zijn normaal.
La Zad word grootschalig gesteund door de locale bevolking en heeft veel solidaritijd. Vaak gaan boeren (de mensen die in die situatie het hards getroffen worden door maatregelen en besluiten van de regering) nog veel verder dan anarchisten tijdens ontruimingen, in de vorm van geweld tegen de politie en oa het in brand steken van hun eigen landbouwvoertuigen om ontruiming to voorkomen. Blijkbaar is financiele schade die zij aan hun eigen voertuigen toedoen minder erg dan de financiele schade die multinationals en de regering hun toedoen, namelijk land onteigening en hun directe leef situatie en inkomen in gevaar brengen.

En met goed resultaat. In de verschillende La Zad's krijgen de autoriteiten geen voet aan de grond, omdat het geweld te groot is en de financiele middelen van de autoriteiten tijdends een ontruiming opraken.. Ontruimingen duren te lang, en politieagenten worden aan te grote risico's blootgesteld. Voor elke meter die een peleton wouten een natuurgebied in komt worden ze 5 meter terug gejaagt door rondvliegende (brandende) projectielen en andere vormen van 'geweldadig' verzet. En niet alleen die 'die radicale activisten' ;). Maar.. mischien zijn het wel die 'radicale activisten' die de lokale burgers moed geven en een deur openen om zich eindelijk eens echt te 'verzetten' tegen het leed en noodweer wat ze word aangedaan?

In Hambach (en nu ga ik uit ervaring spreken, ik heb er een aantal jaar gewoont in die bezetting) is de algemene* actie 'consensus' in die bezetting; geen radicaal gedrag, geen brandende barricades, bivakmutsen en andere vormen van 'radicalisatie'. Om de meerderheid van steun van de bevolking te behouden. In de eerste jaren (toen ik er nog woonde) werden mensen terug gefloten en beschaamd als ze in camoflage kleding en met een zwarte rugzak op het bos in liepen. Ik heb zelfs momenten mee gemaakt waarin mensen door pacifistische 'anarchisten' gedwongen werden te vertellen wat ze van plan waren, met doel om dat dan aan de gehele groep bekend te kunnen maken en er dan over te kunnen vergaderen of dit wel 'binnen de visie' van 'de groep' viel. In plaats van directe actie toe te staan en mensen geen vragen te stellen draaide alles om de 'goodwil' van lokale burgers te behouden ipv het stoppen van ontbossing en de mijn. Meerdere mensen zijn toen, net als ik, kotsend weg gelopen.

Wat hebben de mensen in Hambach die deze regels afdwongen berijkt?

Nouwelijks tot geen steun van de lokale bevolking. Ontuimingen door politie waarbij iedereen zonder verzet gearresteerd werd en nu met hoge jurisische kosten zit en zeer hoge (voorwaardelijke)gevangenis straffen hebben gekregen. RWE die zonder serieuze dwarsboming een oerbos van tien duizenden vierkante meters heeft om kunnen kappen. En dit omdat de ruiten van een ontbossings machine er niet uit mochten worden gesmeten (=geweld, =een bedrijgende situatie voor de werknemer in de machine,=is een directe beeindiging van de situatie,=is grote matriele schade aan een voertuig/commercieel bedrijf,=niemand gearresteerd) maar er een sit-in op/om de machine moest worden gehouden (=RWE medewerker belde de bebeiliging van de mijn,=beveiliging kwam en takelde de activisten geweldig toe,=belde vervolgends de politie,=iedereen gearresteerd en in de rechtbank hoge (voorwaardelijke) straffen opgelegd kregen,=RWE medewerker ging na dit poppenkast vrolijk door met het omzagen van een oerbos).

Het resultaat, het Hamach bos is nu nagenoeg compleet weg gekapt. RWE heeft de uitbrijding van de mijn ondanks minimale 'irritante' verzetsmiddelen vrolijk uit kunnen brijden. En dit zonder groot financieel/materieel schade maar door een handje vol activisten van vergader cultuur en een houding dat ze een 'breed gedragen' beweging waren, die alle andere vorm van actie met mens en macht probeerde te dwarsbomen.

Met het resultaat dan de bezetting en het Hambach bos nog 100 hectare groot is (volgends de laatste berichtgeving uit 2018) ipv de 8.500 hectare die het natuurgebied ooit was.

In mijn ogen is het niet tonen van solidariteit met mensen die 'radicaal' willen optreden tegen grote machthebbers en mega miltinationals, die alleen winst als oogmerk hebben, per definitie altijd fout en altijd contra-productief. Dus ook zeker voor nieuwe XR beweging over gewaaid uit Engeland, die daar blijkbaar geen enkele les hebben getrokken hoe de 'radicale' en in mijn ogen effectieve dierenrechten beweging een langzame, zeer pijnlijke dood is gestorven.

Succes met jullie comments en pogingen mij af te kraken (en dit met een dikke knipoog)

*gelukkig zijn er de laatste paar jaar wel mensen in de bezetting in hambach die totaal schijt hebben aan de opgedrongen actie 'consensus' en wel degelijk 'geweldadig' verzet plegen en brondbommen smijten en dergelijke. En dit lijkt vele male meer resultaat te hebben.

-

Jouw opstelling is prima maar je verhaal begrijp ik niet. De strijd om wat nog over is van Hambach Forst is puur symbolisch en dat was het in 2012 ook al, toen is (geloof ik zo uit mijn hoofd) de bezetting zoals we die nu kennen begonnen. Als jij zegt: "in de eerste jaren toen ik er nog woonde", dan vraag ik mij af over welke jaren jij het hebt.

Je kunt ook breed en

Je kunt ook breed en toegankelijk zijn zonder je mede-strijders af te vallen of het systeem verder te bevestigen... Dit gaat niet over wederzijds ingestemde actieconsensus, dit gaat over hegemonie.

Zo eenvoudig kan het zijn.

ja

Ja, ik weet niet

Als XR dat in haar notulen heeft, in haar introductie, dat men tam is. Dan weet men dat en kan men altijd nog black bloc/hardcore gaan.

Maar ik weet het niet, we zien wel.

Je weet nooit precies, wat de uitwerking van iedere tactiek is. Je kan niet in de toekomst kijken

Emma Goldman: If voting

Emma Goldman: If voting changed anything, they'd make it illegal.

5

Was dat niet een quote van een andere anarchistische dame ?

Nayakosadashi, ik vraag me af

Nayakosadashi, ik vraag me af hoe openbaar XR die notulen maakt..

das weis ich nicht

Dat weet ik niet,ik weet niet zoveel van XR. Het is een nieuw dingetje

Maar ik ben er niet 'tegen' natuurlijk.

Al zeggen ze wel : de politie zijn onze kameraden. Ja, dat vind ik een beetje een bizarre uitspraak, als
de politie alles doet, om hen te beschermen, die het klimaat vernietigen, via 'de wet', die ze heilig verklaart hebben. Het punt is, als ze dat niet gedaan hadden, zaten ze nu massaal in de gevangenis en was er niemand op straat. Het kan ook tactisch zijn. Zeg het ene, denk het andere. Ik zeg ook niet alles wat ik denk, om te kunnen infiltreren ( soms )

Ware het niet, dat het op zich goed, is dát mensen de klimaatproblematiek erkennen én er zelfs massaal voor op straat gaat. Even los van of ze dan verliefd zijn op agenten, of juist niet.

Inconsequent en verdelend

@ nayakosdashi

Ik stem daar met je in. Het is zeker interessant dat ze een hele nieuwe generatie mensen op de been weten te brengen. En ik denk ook dat dit iets is waar anarchisten naar moeten kijken om van te leren. Waarom lukt hen dit wel, en ons niet (zonder dit direct te idealiseren, het is goed mogelijk dat deze beweging over een tijdje verdwijnt als sneeuw voor de zon).

Het punt dat je aanmerkt is precies hoe ik het zie. Ze proberen een vriendschappelijke relatie te behouden met een instituut dat gewelddadig het huidige systeem dat verantwoordelijk is voor de klimaatverandering in stand te houden.

Zonder direct zelf geweld te prediken of over te gaan tot geweld, is het nog steeds inconsequent om te spreken van geweldloosheid en mede-activisten daarop af te rekenen, maar de politie niet.

Zonder XR en vooral de mensen die daarbinnen actief zijn direct over boord te gooien is het belangrijk om hierover een constructief debat te voeren. Want XR vervult op dit moment precies de splijtende rol die de politie wilt dat ze spelen binnen de milieubeweging - de goede, redelijke en de slechte, onredelijke activist.

liberals on the rampage. Mark Rutte eco front.

Beste Ryan

Goed je hier te horen. Ook goed, dat ik het een keer wél met een andere anarchist eens ben. Is ook
wel eens leuk, voor de verandering haha

XR heeft massa's aan zich gebonden, wat in deze strijd belangrijk is ( naar mijn mening ). Tweehonderd oude
bekende op een actiekamp, daar winnen we de oorlog niet mee ( een uitspraak, om )

Wat heeft XR dan goed gedaan ? Wat heeft de PVDD goed gedaan ? Wat doen die bewegingen goed, dat wij kut doen ?
Ik heb er mijn meningen over, maar zal er niet over uitweiden hier . Ik zal even mijn sacherijnige bek houden, als ik het zo mag formuleren.

XR hééft massa's de straat op gekregen en nu zijn ze die massa's aan het temmen. Kijk wel uit hoor, voor de politie, kwets ze niet, het zijn geen biggen ! Hou je een beetje in. Politici zitten er ook voor jou, hoor ! Groen ondernemen, binnen de wét !!

Ik denk zelfs dat het zo werkt, dat er het een en ander geschoven wordt, vanuit het bedrijfsleven. Koop een paar sleutelfiguren om. Hee, XR activist, wil jij zes ton op je rekening? Zorg dan dat die punten van jullie een beetje wat meer gematigd zijn. Iets dat ook met chantage kan gebeuren. De wat radicalere mensen binnen zo'n XR, krijgen een dreigbriefje. Wil jij dood ?

Iets dat in de 90's met het feminisme gebeurde. Eerst was feminisme anti prostitutie en porno. Toen ineens, was het 'toevallig' pro prostitutie en porno. Iets dat natuurlijk niet kwam,door de seksindustrie, die miljarden omzet, letterlijk en misschien een klein spaarpotje heeft om te lobbyen,om sleutelfiguren van antibewegingen om te kopen, in te palmen, in het belang van de industrie. Zelfde geld voor vele andere bedrijfstakken.

Links van tegenwoordig, durft het geld niet te volgen, want men komt dan op een smerig spoor. Men wilt de beerput niet inkijken. Iets dat ik overigens ook wel begrijp. We willen de smerige realiteit niet altijd in de ogen kijken.

Mensen denken niet, als er een 'nieuw geluid' ineens is, dat er dan geldstromen achter kunnen zitten. Mensen doen mijn betoog weleens af als 'conspiracy denken'. Heel ergerlijk en naief.

Don't critque Capitalism--Socialism and the Left are obstructive

During the training session, Hallam draws a chart with three circles. The small circle on the top signifies Extinction Rebellion – people that want to get things done. The middle circle is quickly identified as the contentious one. This circle identifies the “mostly obstructive”, highly political, a “hard left”, which must be bypassed in order to reach the bottom circle. The bottom circle, the largest in size, represents the non-political citizens, the target audience of XR: “The people who’re shitting themselves and want something to be done but aren’t highly political.” [Source: XR Local Coordinator Training]

“The name of the game is to bypass these people, or at least recruit the little bit of them that get it … and go down here. And that’s how we’ve managed to mobilize thousands of people in three months. By having a public meeting. And if the public meeting is constructed around participative principles, you won’t have the SWP [Socialist Workers Party] guy standing up at the end. Everyone’s feeling good and he does a rant about how it has to be socialist, otherwise it’s rubbish. Which brings everybody down. It happens over and over again. And how we do that, we don’t have a Q & A. Q&A’s encourage nerdy people and absolutists, (laughter), we all know this, right? I mean you can have a Q&A if you’re super confident and you’re in a group of people that are generally like, in the real world, but if you have a public meeting 8o% of the people will be normal people, who are basically interested in the issue, and 20% of the people will be political absolutists. And they will there to appropriate your energy.”

And this ideology upheld by Hallam is the very foundational ideology being taught, encouraged and nurtured by Extinction Rebellion. Hallam: “This is how you mobilize lots of people.”

This , in essence, forms the key strategy of Extinction Rebellion. To isolate radical voices and to dominate the narrative. While targeting the non-practical and pragmatic. A narrative and an orchestrated campaign that serves the ruling class. To give a faux sense of inclusion, while mocking those who have, first and foremost, an allegiance to the Earth. Framing those who recognize that the very capitalist system destroying all life on our finite planet, will not and cannot be magically reformed to save us, as “political absolutists”. As Hallam effectively frames those identified in the middle circle as not “normal”, he seeks assurances from his students by ending sentences with a pleasant “yeah?” and “okay?”, at which point – largely due to the power of conformity in a group setting – they agree. Laughter ensues. There is no challenge to Hallam’s diatribe. The deliberate framing of those that do not conform as “obstructive” is effective social engineering.

Although Extinction Rebellion takes no position against capitalism, Hallam has no issue with taking a swipe at socialism. Using the Mondragon experiment in Spain as an example, Hallam explains that the central concept must be balance, “not socialism or anything”.

[gecopypaste van http://www.theartofannihilation.com/extinction-rebellion-training-or-how... ]

m

The thing is

this whole issue , climate issue, is pást politics, in some sense.

Besides if we talk about capitalism, socialism, any ism. the planet is being ruined.....

Besides if you are rightwing, leftwing, any wing.

something has to happen. And that something, can't be neoliberalism, since neoliberalism
is just basically the thing, that destroyed the earth, by its logic...So, being pro earth, is being anti neoliberalism...

Being pro money, and capitalism, is being anti earth. You can't have both. Do i wanna become millionaire, or do i want the earth to live on. Its your choice. Tell people this, tell em its a choice. Money, or nature ? Being rich/famous, or safe the planet ?

Thats just basic reality, that isnt radical, or anything.

After that, we can see further.

Someone has to tackle this head on

> .So, being pro earth, is being anti neoliberalism

Unless this explicitly tackled, even if the Citizen's Assembly actually had the power to change things [Top Tip: it won't], the existing power structures and understanding of organisation of the world will prevail. XR refuse to tackle this as it doesn't fit the narrative they are spinning about how this can be solved with their simple three points. So much so they now end up actually opposing those who want to challenge those power structures directly.

liberals

I agree, nn

the thing is, XR is begging by the government. But, polluting industry = government = polluting industry....

Its as if you beg by the maffia. Dear maffia, can you please stop being the maffia

XR is liberal.

the thing is, they just don't want real struggle, they don't want to fight, they dont want being clubbed down
by police. All of that is understandable, dont get me wrong !

But be honest about it, than. I mean, this is just pure disinformation.

i dont fight with police, not because im pro government, or believe in a good 'peoples' government, but because i dont want to be kicked to death, by police boots. So, because im cowardly hehe)

XR is liberal, but i rather have a lot of people, at least knowing there ís a problem in the first place. At least
they knów their is a problem. Ten years ago, this wasn't the case. Ten years ago, the liberals didn't acknowledged the problem.

Wow, is XR a sect or

Wow, is XR a sect or something? Scary shit.

the cult ( you know that band? ) ( don't like them, btw )

cult formation is everywhere.

Its a big problem. Maybe the biggest problem, after capitalism, and statism.

( although states and capitalism, are also a sort of cults )

I mean, ok, we are anarchists, anti capitalists..But than, after a while, cultlike tendencies arise, within that
anti-capitalism....

Its not the fault of óne specifik person. It just happens, as a sociological phenomenon.

When i first came in the edgy, 'anarchist' movement, i was also receptive for cult-like behavior. After a while
you look at yourself, and be like, wow, this is just insane. Now im saying things, not because i agree with it, from
the depths of my heart ( if you can say it that way ), but just to be liked, to be 'real', to be a 'real anarhist'. Than
something goes wrong...

what cults are, and how to prevent cults from arise, is something we can learn from sociologists, and
its a very important topic. I might try to write some things about it, in the future

poffertjes

Als het over ER gaat, dan krijg ik trek in poffertjes. Met gembersiroop, lekker.
https://www.youtube.com/watch?v=Hsh5eWVksCE

Ik ga me aansluiten bij ER want ik wil ook zo'n mooie hanger.
https://www.youtube.com/watch?v=SIADvcP_vCw

Niemand kan ons stoppen want we krijgen al buitenaardse steun!
https://www.youtube.com/watch?v=rQT8G32r4Wg

XR

There is no denying that XR is going to be a massive player in the next years in the climate movement. The founders have given the participants something that apparently there was a demand for: A new franchise.
it is a pseudo decentralised organisation that is gaining rapidly in numbers. So many people would like to get involved within the climate movement and they do not know where to start. the XR handbook gives them all the info they need start their own group.
We as anarchists might think that their tactics are tame, but to people on the outside they are 'rebellious and approachable'. they are speaking a language people can relate to.

Sitting at the sideline, reading all the call outs or critical articles about XR it makes me wonder how we can prevent the scenerio's described earlier in this threat. There is a reason for it that we have had debated amongst each other about the 'good' and the 'bad' activist/squatter/whatever. Because we have seen all these things happen before in the past. As we have hopefully learned from these mistakes, what can we do to teach the new generation these lessons? without being total buzzkills and alienating ourself from them?
if we want any influence we need to not step aside and criticise but maybe try to raise these issues with them ourselves. (idk these are just thoughts, I don't have the answers either)

the amount of anticapitalist/anarchist memepages give me hope.

w

agree

its easy to just formulate critique on this XR, but at least its sómething. At least they act, and they
are not a political party. So, that two important issues. They block some stuff, and for a lot of people,
the things they do, are bordeline radical. This is far outside the comfortzone, of a lot of people. A lot of people
are doing things, they would never have done, some years ago.

So, the glass is half full, or its half empty ( dont know if you can say that in english )

And yes, offcourse there will be tons of things, that are not perfect. Nothing is perfect.
For now, its good enough, i gues. Its a good starting point.

I dissagree, i dont think its

I dissagree, i dont think its good enough. Their tactics can turn out to be seriously harmfull for othergroups.
The point i am trying to make is that we need to find a constructive approach to start conversations with XR, tbat does not make them feel alienated by the 'far left'.

What this could mean is that instead of taking a step back, we take a step forward and we try and help them, by maybe providing some logistics, or training or just showing up to their rebelweek and have a slightly more radical banner, and have these conversations with them. Make these concerns visible for them.

We all started somewhere and we all do what we believe is best, but i am afraid that shouting around in the 'far left' echo chaimber about how XR is dangerous wont be enough. If we want to have a more radical voice within the climate movement maybe supporting a group that is already there and pick up some tasks wont be a bad idea.

But hey, this is just me brainstorming around on indy, what do i know.

q

good suggestions

No, its not enough offcourse. But its a startingpoint. After this the 'far left'( people like you and me ) need
to interact with XR. They should not feel alienated, indeed !

I was more like, i remember, Code rood ( a left radical climate thing ) , talking on an anarchist festival thing.

And than, some anarkiddie, started to formulate all kind of 'critique', on code rood. He was alienating the Code Rood speakers, but
just for his own ego, just to show of, how edgy he is, and that 'we' are very different. This, while code rood was doing a lot of very good things, and had a good story, and where here as guests etc. And than people start act edgy around them, for the sake of being the 'anarcho' edgelord. Shouting at them etc, to show off how 'anarchist' you are. Disgusting,shameful

I know a green party voter, and i just try to explain anarchism to her. No shouting, no bame, no edge, no pressure, no silly bullshit

there need to be lines, between anarchism, and green party people.

zittend protest in de hoofdstad

Van buitenaardse hulp lijkt geen sprake te zijn.
https://www.youtube.com/watch?v=uGUymi9emlI

Anarchist Black Cross trekt steun XR in

Het Engelse Anarchist Black Cross werkt alvast niet samen met XR.
Wanneer volgen de Nederlandse activisten? Hou je adem maar niet in.

Green and Black Cross (GBC) is an organisation which provides legal support and solidarity to those involved in protest activity. We provide information about the law on protests, and training to better equip people with legal knowledge so they feel less intimidated when going on demonstrations or taking direct action.

Statement on Extinction Rebellion
Over the last several months, GBC has worked closely with XR to offer help, advice and training in “know your rights”, legal observing and back office support. We have reviewed XR materials and helped with questions from the XR legal team. We are no longer wiling to continue that work, for the following reasons:

- XR has provided its own training to legal observers which we believe to be inadequate and inconsistent.
- more at https://greenandblackcross.org/statement-on-extinction-rebellion-xr-why-...

thug life rebel life

We believe that the communication channels XR uses for legal observers are inadequately secure (for example, Whatsapp and Facebook messenger groups, public Facebook events and email lists with no bcc). This also means that communication through these channels is likely to be accessed by police.

Dit punt, daar ben ik het wel heel erg mee eens hahaha

Jezus.

Maar veel anarchistische media, zit ook gewoon op facebook, youtube, twitter etc.

Het is aanlokkelijk, maar ik denk wel dat het ook een valkuil is. Zowel voor mensen persoonlijk, als voor 'de beweging'

Je bereikt er veel mensen mee, maar jij bent ook meteen heel erg bereikbaar, voor zei die jou niet zouden moeten kunnen bereiken. Je snapt het Dillematje.

Maar ik zeg je wel, geen facebook en twitter hebben, is verlicht zijn, in nirwana geraken etc.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. desinfo.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech