Binnenkadijk 478 gekraakt

Hier kun je discussieren over Binnenkadijk 478 gekraakt.
De woning bevindt zich in het Entrepotdok complex en de eigenaar is de woningcorporatie de Alliantie. De bewoners van het complex strijden tegen het plan van de Alliantie om 140 appartementen in het complex te verkopen, een schandalig voorstel dat de sociale woningvoorraad in Amsterdam gaat verkleinen en een werkelijk uniek socialistisch project gaat vernietigen.
Wij hebben de woning gekraakt om directe actie te voeren tegen de onterechte leegstand sinds de vorige bewoners in september afgelopen jaar eruit gezet werden. Wij zijn van mening dat geen perfect bewoonbare appartementen leeg mogen staan terwijl zovelen, waaronder wijzelf, moeten worstelen om betaalbare huisvesting te vinden.
Het appartement is door de architecten speciaal ontworpen voor gemeenschappelijk wonen, met het idee dat iedereen - en niet alleen de rijken - het verdient om in een goede woning te wonen. Wij zijn van plan om het oorspronkelijke doel te behouden en staan in solidariteit met de bewoners van het complex.
Huizen voor mensen, niet voor winst! Kraken gaat door!
De Anarcho-Oliefanten/ de bewoners van Binnenkadijk 478


Heel goed! Het lijkt haast te

Heel goed! Het lijkt haast te laat in Amsterdam met de gentrificatie: de stad is speeltuin van rijken, bestuurders en toeristen. Mokum wordt er minder leuk op door de jaren heen, maar het is het waard om onze plek op te eisen en terug te vechten, al was het maar om een sociale strijd te ontwikkelen die nog veel meer kan bereiken. Zie in deze tekst uit 2010 hoe lang dit al speelt: https://web.archive.org/web/20161104145617/http://speculanten.nl/uploads...

"En zo is de bevolking en het straatbeeld van een buurt in tien jaar compleet veranderd." .. "Die prijs wordt betaald door gedemoraliseerde huurders en door al die mensen die in de toekomst niet meer in de buurt zullen kunnen wonen."

Kraken gaat door, overal!

Ik woon op dit hofje en ik

Ik woon op dit hofje en ik ontving vandaag een e-mail van de Alliantie met de volgende tekst:

Beste …,
Graag willen wij je bij deze informeren over het volgende: er is een woning gekraakt aan de
oostzijde van Entrepotdok.
Wie zitten er in de woning?
In de woning zit een krakerscollectief. Met de groep die de woning gekraakt heeft hebben we goed
contact en wij zijn ervan overtuigd dat we samen naar een goede oplossing kunnen toewerken.
Waarom staat de woning leeg?
We zijn volop aan werk om dit pand een goede bestemming te geven. De grootte van het pand
en het feit dat het pand behoorlijk uitgewoond is, maken dat dit pand niet meteen doorverhuurd
kon worden. Wij willen het pand graag verhuren aan een maatschappelijke organisatie die
verschillende doelgroepen hierin gaat huisvesten.

Graag wil ik mijn reactie op deze e-mail delen met jullie.

Ik krijg erg het beeld dat de Alliantie zijn straatje probeert schoon te vegen. "Behoorlijk uitgewoond" impliceert dat de woningen gebreken hebben waarvan de oorzaak bij de vorige bewoners zou liggen.
Als ik gebreken aan mijn woning meld bij de Alliantie dan doet die daar negen van de tien keer niks mee. Ik kan mij niet anders voorstellen dan dat de Alliantie bij nummer 478 net zo verzaakt heeft in het onderhoud als bij mijn woning. In plaats van "behoorlijk uitgewoond" was het eerlijker geweest als hier "door ons behoorlijk achterstallig onderhouden" gestaan had.

Verder verklaart deze e-mail geenszins waarom de vorige bewoners per afgelopen september moesten vertrekken, of waarom de Alliantie de woningen niet beschikbaar gesteld heeft aan leegstandbeheer.

En ten derde is het natuurlijk op zn minst merkwaardig te noemen dat de Alliantie de buurt precies een dag na de kraak op de hoogte stelt van het bestemmingsplan.

Ziehier wat AT5 te melden

Ziehier wat AT5 te melden heeft:

https://www.at5.nl/artikelen/219691/gekraakt-pand-amsterdam-is-behoorlij...

"Het gaat om een pand dat voorheen verhuurd is aan een woongroep. De hoofdhuurders zijn overleden en de andere leden van de woongroep moesten daarom het pand verlaten." De reden daarvoor is dat huur niet overerfbaar is, dus zij geen recht op de woning hebben. aldus AT5. Het gedeelte tussen aanhalingstekens zou een quote van Alliantie moeten zijn, en het gedeelte met een vage beredenering dat huur binnen een woongroep niet "overerfbaar" zou zijn, klinkt alsof AT5 niets van woongroep-contracten weet, en/of lariekoek van de Alliantie gewillig slikt.

Er is in ieder geval geen goede verklaring waarom de laatste leden vd woongroep weg moesten, en al helemaal geen verklaring waarom het 7 maanden leeg stond. De woning is van binnen helemaal niet uitgewoond, ik ben er geweest (aardige jongelui, trouwens). Het is gewoon bezemschoon opgeleverd. Alle monumentale balken zien er keurig uit. Je zou kunnen zeggen dat sommige muren een likje verf kunnen gebruiken, en vloeren wat nieuwe vloerbedekking, maar er zijn zat groepen jongen mensen die echt dol en dolgraag een woongroep bewoning zouden willen kunnen betrekken, en zonder meer bereid zouden zijn om zelf een vloertje te leggen en een muur te schilderen, zoals dat bij vrijwel ieder nieuw gehuurde woning gebeurt.

Kortom, Alliantie heeft boter op d'r hoofd, stront in d'r ogen, en lult maar een einde in de verte.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech