Plaats een aanvulling

Jongen van 17 vermoord door politie

Nieuws, gepost door: nn op 26/11/2012 11:10:12

Wanneer: 26/11/2012 - 22:14

Vreemd genoeg nog uitgebleven hier op Indymedia. Een jongen van 17 vermoord door de staat, ongewapend en een achteraf om een onduidelijk melding en een maskerende opstelling van de politie: "onderzoek moet nog doen blijken of de jongen gewapend was".

Doodgeschoten jongen had geen vuurwapen
DEN HAAG - De 17-jarige Rishi Chandrikasing die zaterdag door een agent op station Hollands Spoor in Den Haag werd doodgeschoten, had geen wapen bij zich. Dat blijkt uit onderzoek van de Rijksrecherche. Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht, meldt het Openbaar Ministerie maandag. Het OM kondigt aan na afronding van het onderzoek naar deze zaak te beoordelen of de agent heeft gehandeld volgens de geldende instructies.

Volgens justitie kreeg de politie zaterdagochtend de melding dat de jongen iemand had bedreigd en dat hij een vuurwapen bij zich zou hebben. Toen de politie hem aansprak, voldeed de 17-jarige niet aan de instructies. Daarna heeft een politieman een schot gelost.

Aanvullend onderzoek
Er wordt maandag nog aanvullend onderzoek op het treinstation gedaan. Het onderzoek is nog in volle gang en daarom zegt het OM terughoudend in de berichtgeving te zijn. Toch realiseert justitie zich het ''zwaarwegende maatschappelijke belang'' om in deze zaak het publiek te informeren. Het OM laat weten dat de Rijksrecherche verschillende getuigen en de drie bij het schietincident betrokken politiemensen heeft ondervraagd.

Ook zijn er beelden veiliggesteld en is er sectie op het lichaam van de jongen verricht. Verder wordt onderzoek gedaan naar de baan die de politiekogel heeft afgelegd. Op de vraag of die is afgeketst, antwoordt een woordvoerster van het OM dat nu nog met alle scenario's rekening wordt gehouden. ''We sluiten nog niets uit.''

Impact
De politie meldt dat in samenspraak met de bureauleiding waar de politieagent werkt en hemzelf de komende dagen wordt bepaald hoe en in welke mate hij zijn werk kan hervatten.

''Natuurlijk is de impact bij de familie het grootst. Maar ook in het korps, aan het bureau en bij de betrokken agenten is deze voelbaar.''

Gedenkplek
Voor de tiener is een gedenkplek ingericht op zijn school. Dat meldt Omroep West. De jongen zat in het eerste jaar van de opleiding tot ondernemer. De mede-leerlingen zijn maandagmorgen opgevangen in een lokaal van het ROC. Daar is over het overlijden van de Hindoestaanse tiener gesproken. Er is tevens een condoleanceregister bij het gedenkteken.

Rishi Chandrikasing wordt donderdag in besloten kring gecremeerd, zo hebben vrienden van de jongen aan Omroep West laten weten.

Tags: geweld politie repressie

Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech