Plaats een aanvulling

kraken in sassenheim

Nieuws, gepost door: nn op 12/07/2015 07:07:24

Waar: kraken, sassenheim, Netherlands
Wanneer: 12/07/2015 - 18:00

PAND GEKRAAKT NIEUWE MANIER

In Sassenheim is deze week het pand van de voormalige Campoworld aan de Teijlingerlaan gekraakt. Vijf krakers hebben er hun intrek ingenomen en zijn druk bezig de boel aan kant te maken.

Om te beginnen willen we het gebouw weer in oude staat terugbrengen, zodat het beter bewoonbaar is. Gelukkig zijn we handige jongens, dus dat komt wel goed”, aldus een van de krakers.

Krakers

Ze wonen in caravans en tentjes in het pand. Het is erg vervallen en het was een grote puinhoop toen ze er binnenkwamen. Nu eenmaal de bezem erdoorheen gehaald is, ziet het er al een stuk beter uit. De stroom is inmiddels helemaal afgesloten, volgens de krakers een zegen. Een zoemende meterkast met losse kabels her en der is levensgevaarlijk. Zij hebben geen Nuts-voorzieningen nodig, met zonnepanelen, accu’s en jerrycans voor water komen ze een heel eind.

Campoworld

Het gebouw aan de Teijlingerlaan staat al zo’n 10 jaar leeg, in 2007 was het ook al even gekraakt. De wijk eromheen is inmiddels helemaal vernieuwd, maar dit gebouw bleef door een onenigheid tussen eigenaar en projectontwikkelaar staan en ging langzaam op in de natuur.

Speelterrein

http://teylingen.nieuws.nl/nieuws/2424/oude-campoworld-gekraakt/
Hangjeugd en kinderen uit de buurt gebruikten het dikwijls om er te spelen of om kattenkwaad uit te halen, zoals het proberen van brandjes stichten en het maken van rookbommen. Vaak werd het pand weer dichtgetimmerd en binnen de kortste keren weer opengetrokken. Dat zal nu niet meer zomaar gaan, laat een van de krakers weten. De buurtkinderen zijn wel al langs geweest om nieuwsgierig een kijkje te nemen.

Politie en eigenaar

De politie is, vergezeld met een woordvoerder van de eigenaar, al een kijkje komen nemen. De krakers zijn goed vertegenwoordigd door hun advocaat en hebben op basis van art. 8 van het Europese Verdrag van de Rechten van de Mens, net als ieder ander, het recht op huisvrede. Alleen een rechter mag hierover beslissen, daar kan de politie niks tegen doen. De eigenaar hield het bij een beleefde ‘goedendag’ volgens de krakers.


Lees voor het invullen de spelregels. Aanvullingen zijn alleen bedoeld voor het geven van bijkomende informatie bij het artikel waaronder ze gepost worden en uitdrukkelijk niet voor persoonlijke commentaren, bedenkingen of aanzetten tot discussie.

Klik hier voor meer uitleg over de mogelijke HTML-tags en formattering.

Voeg mediabestanden toe:

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech