Joke Kaviaar veroordeeld tot 4 maanden onvoorwaardelijk wegens opruiing.- Migratieactiviste laat zich niet de mond snoeren

Hier kun je discussieren over Joke Kaviaar veroordeeld tot 4 maanden onvoorwaardelijk wegens opruiing.- Migratieactiviste laat zich niet de mond snoeren.
De Steungroep 13 September, opgericht na de arrestatie van Joke Kaviaar in deze zaak, is van mening dat deze uitspraak viel te verwachten, bezien in het licht van het huidige politieke klimaat in Nederland en de staande jurisprudentie rond van de Hoge Raad voor wat betreft opruiing (art. 131 Wetboek van Strafrecht).

De uitspraak beperkt de vrijheid van meningsuiting: vanaf nu zijn Joke Kaviaar en andere publicisten die in geschrift scherpe kritiek uiten jegens staatszaken, aan banden gelegd. Door deze uitspraak is gevaarlijke jurisprudentie ontstaan voor verdergaande inperking van kritiek op de overheid.
Joke Kaviaar gaat in hoger beroep, omdat ze haar eigen recht om zich te uiten zoals in de door de rechtbank opruiend geachte teksten blijft verdedigen; als onderdeel van zowel een strijd voor het vrije woord tegen staatrepressie als van de strijd van vluchtelingen. De veroordeling is een schandaal, maar zal de strijd niet breken.

Joke Kaviaar werd op 13 september 2011 thuis gearresteerd en drie dagen in beperkingen vastgehouden. Ook vond er een huiszoeking plaats. Er werd haar ‘opruiing en verspreiding tot opruiing, met terroristisch oogmerk’ ten laste gelegd. Het ging daarbij om een aantal teksten waarin zij zich fel uitspreekt tegen het migratiebeleid. Een paar maanden later, in december, haalde het Openbaar Ministerie haar website uit de lucht. Deze werd een dag later door onbekenden weer online gezet en is nog altijd bereikbaar.

Na een langlopend onderzoek vond twee weken geleden, op 8 januari, eindelijk de zitting voor de meervoudige kamer plaats. Vier van haar teksten werden door het Openbaar Ministerie als zijnde opruiend aan de rechtbank voorgelegd. De eerdere aanklacht dat Joke Kaviaar bij de vermeende opruiing ook een terroristisch oogmerk had, kwam te vervallen. Dat doet het vermoeden rijzen dat deze verzwaring van de aanklacht ten tijde van de arrestatie, de huiszoeking, en gedurende het hele onderzoek enkel is toegevoegd als intimidatie, en om gebruik te kunnen maken van de vergaande opsporingsbevoegdheden uit de terrorismewetgeving.

http://13-september.nl

persbericht rechtbank:
http://www.rechtspraak.nl/Organisatie/Rechtbanken/Noord-Holland/Nieuws/P...


Re: Joke Kaviaar veroordeeld tot 4 maanden onvoorwaardelijk wege

Ik was er bij toen het vonnis werd voor gelezen. Belangrijkste voor mij is dat mevrouw Kaviaar zich na dat vonnis was voorgelezen zich uiterlijk ongebroken toonde en strijdlustig. Wie doet dat haar na ? Mevrouw Kaviaar prominent Nederlands mensenrechten activiste is een voorbeeld voor allen vind ik. Laat niet door gebrek aan belangstelling gevestigde media de indruk ontstaan dat mevrouw Kaviaar alleen staat. Ik zei zo dat iedereen het kon horen in de rechtzaal WAAR IS MIJN FAKKEL en herhaal dat nog maar eens hier. De fakkel was erg aanwezig in het vonnis dat werd voorgelezen. Kent u de uitdrukking FIETS TERUG ? Een uitdrukking die oudere Nederlanders die w.o. 2 nog hebben meegemaakt zullen herkennen. Ik zie WAAR IS MIJN FAKKEL als soortgelijk. U zal mij regelmatig WAAR IS MIJN FAKKEL horen roepen als de macht aanwezig is.
Het proces tegen mevrouw Kaviaar een politiek proces ongetwijfeld met grote gevolgen voor de vrijheid van meningsuiting en activisme in kader No Border en in ander kader. De mobiliserende werking van beslissing van Justitie ? We zullen het zien.
Solidaire groeten ; Raymond.
Twitter @ombudsfoodbank

MOD: NAMEN AANGEPAST

Hoe hebben ze de link gelegd

Hoe hebben ze de link gelegd tussen haar huisadres en haar website?

hoe:

Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik Joke Kaviaar ben, dat was al langere tijd op meerdere manieren aan te tonen. De website heette niet alleen jokekaviaar.nl maar staat ook altijd al op naam van Joke Kaviaar. De link website-huisadres hebben ze kunnen maken door mijn eigen openheid over mijn identiteit dus, want ik heb altijd gevonden dat ik dit allemaal moet kunnen schrijven, en dat als dit niet zo zou blijken te zijn, dat dan ook wel wilde uitvechten.

Voor het bewijs 'wie is Joke Kaviaar' hadden ze ook niet eens die huiszoeking nodig! Reden temeer om aan te nemen dat de huiszoeking een fishing expedition was voor de AIVD.

Openheid over je

Openheid over je identiteit?
Waarom gebruik je dan het pseudoniem Kaviaar ipv je eigen achternaam?

Als de uitspraak van de

Als de uitspraak van de rechter de norm wordt dan betekend dat denk ik dat je rekening moet houden net verlies uitkering of
werk bij vier maanden gevangenis. Dat is marginalisering want wie hebben er nou een steungroep ? Dan nog : de belangstelling gister voor het vonnis in de rechtbank was minimaal maar goed Kaviaar heeft nog iets van een steungroep hoe veel steun die groep blijft bieden is afwachten. Ik vind dat die steun groep moet worden uitgebreid en zich niet alleen moet richten op Joke. Bovendien moet er dan ook nog voorkomen worden dat er gediscrimineerd word zo van jou vinden we niet leuk - of ander oneigenlijk argument - dus zou helpen we niet.

type fouten : met verlies +

type fouten : met verlies + jou helpen

Beste NN, Practice what you

Beste NN,
Practice what you preech! Je kan de steungroep bereiken op: http://13-september.nl. Joke toont al jarenlang solidariteit in woord en daad met mensen die onterecht vast zitten, zij heet nooit haar ongezouten mening geven over wat zij vind over het opsluiten van mensen zonder papieren EN het gevangeniswezen an siech. Bekijk haar site of Google haar.

Het is dan niet meer dan logisch dat zij na al die jaren van strijd en nu slachtoffer wordt van hetzelfde systeem, support krijgt. NN, waar ben jij? Sluit je aan i.p.v. reaguren en betweterig doen.

We gaan dus nog veel horen

We gaan dus nog veel horen van Joke. 'hb'tje' , uitspraakje, hogere raadje, weer een uitspraakje, ombudsmannetje, een EVRM'metje..... Hier zijn 'we' nog heel lang zoet mee. Ik vraag mij af of dit 'de juiste tactiek' is.... Wellicht zou JK zich kunnen terugtrekken tijdelijk (in een cel??) , daar tot bezinning komen, de feiten zogezegd op een rij zetten, en na verloop van tijd anders en beter terug komen......
Dit 'anarchisme van de daad' , deze 'individueel nihilistische poe-ha' , ik ben er redelijk klaar mee zo, maar das persoonlijk.

Organiseert U.

weest solidair!

of wees solidair met de vluchtelingen in detentie en zorg ervoor dat je ook opgepakt en opgesloten wordt.
daar worden we allen wijzer van,ja toch,niet dan.

We gaan dus nog veel horen

We gaan dus nog veel horen van nn-db. 'hb'tje' , uitspraakje, hogere raadje, weer een uitspraakje, ombudsmannetje, een EVRM'metje..... Hier zijn 'we' nog heel lang zoet mee. Ik vraag mij af of dit 'de juiste tactiek' is.... Wellicht zou nn-db zich kunnen terugtrekken tijdelijk (in een cel??) , daar tot bezinning komen, de feiten zogezegd op een rij zetten, en na verloop van tijd anders en beter terug komen......
Dit 'anarchisme van de daad' , deze 'individueel nihilistische poe-ha' , ik ben er redelijk klaar mee zo, maar das persoonlijk.

Organiseert U.

strategie

nn-db. je schijnt het allemaal heel goed te weten. wat stel je voor? stoppen met procederen en deze uitspraak laten voor wat hij is?

ik kan je zeggen: het is aanlokkelijk. zo snel mogelijk van die vier maanden af zijn en verder maar weer. voor die vier maanden ben ik namelijk helemaal niet bang. vier maanden de tijd om veel te schrijven en te tekenen en vol nieuwe ideeën naar buiten komen. justitie zal nog spijt krijgen van het idee mij vier maanden op te bergen!

maar zo eenvoudig is het niet. het is namelijk niet verstandig om deze uitspraak te laten voor wat hij is. de zaak móet wel worden uitgespeeld tot aan het europees hof om precedent werking van deze uitspraak tegen te gaan. dat is niet alleen voor mij van belang, maar ook voor heel veel andere schrijvers/sters. persoonlijk hebben we allemaal, de steungroep en ik, wel meer te doen als ons met deze repressie bezig te houden, maar toch is het nodig helaas. aan ons allen de uitdaging om daarnaast ook vooral te blijven doen waar we vóór dit allemaal begon mee bezig waren! Vooral niet uit het oog verliezen dat het ons gaat om de repressie tegen vluchtelingen, het 'vreemdelingen'beleid, NO BORDERS!

Breek de wet

Misschien een goed idee om een advertentie in een landelijke krant te zetten met exact de gewraakte uitspraken van Joke erop maar dan ondertekend door zo veel mogelijk mensen.

Ook ik vind dat er een hollandse opstand zou moeten komen tegen het immigratiebeleid, dat het politieke vuur van de RaRa activisten een voorbeeld is, dat de computer bestanden van de IND vernietigd moeten worden. Maar dan wel op een wat meer effectieve manier dan met vuur en vlammen, want die beschermen niet tegen het kopiëren van bestanden naar andere servers. De hele IND organisatie, de gevangenissen, die hele racistische santekraam moet worden vernietigd. Als ik bij de verantwoordelijke bewindslieden langs zou komen zou ik er ook niet naartoe gaan om te praten maar om te eisen.

Er is een duidelijke overeenkomst met het Zuidafrikaanse apartheids systeem en het Nederlandse anti-immigranten beleid: beide hebben ze tot doel om een deel van de bevolking uit te sluiten van basale mensenrechten. Natuurlijk zijn er verschillen met het Zuidafrikaanse systeem, hier ontbreken de 'slegs vir blankes' bordjes, maar dat is alleen omdat er hier helemaal geen plekken, laat staan thuislanden, zijn waar paspoortloze immigranten mogen bestaan. Het Nederlandse systeem is geniepiger dan het Zuidafrikaanse.

Ik doe deze uitspraken niet om een maatschappelijk debat aan te zwengelen. Er is geen sprake van politieke satire of sarcastische toonzetting of overdrijving. Mijn motivatie is om mensen op te ruien het schenden van mensenrechten door de Nederlandse regering te stoppen. Mens onterende wetten moeten worden gebroken. Of daar straf op staat of niet doet niet ter zake. De instellingen die er nog over zijn van de Nederlandse democratie zijn allemaal op die manier ontstaan, namelijk door de foute wetten van de voorgangers van die instellingen te breken en te vervangen door betere.

Joke Kaviaar

Nogmaals,ik kan alleen maar sympathie opbrengen voor mensen/bewegingen die zich voor dergelijke misstanden onvoorwaardelijk willen inzetten.
De zaak Joke Kaviaar geeft aan dat een te solistisch optreden niet door iedereen gedeeld word.
Het zelfde geld voor het optreden van Astrid Essed.
Dit is geen aanval op beiden maar een kritische noot die ook gespeeld mag worden.

De vraag: Is het huidige activisme toe aan een update gezien het feit dat er op geen enkele wijze vooruitgang word geboekt wat betreft de mensenrechten,wonen etc !
Een uitzondering wil ik maken voor Groenfront die wel de nodige winst weet te boeken.

wel of geen vooruitgang

wel of geen vooruitgang: dat heeft niets te maken met wat personen doen zoals Astrid of mijzelf. De gehele strijd boekt wel of geen vooruitgang en wat mensen op persoonlijke titel schrijven vormt daarbinnen slechts een kleine individuele bijdrage. Blijkbaar hebben sommigen een hekel aan individuele bijdragen. Blijkbaar moet een ieder zich van jou anoniem houden en zich altijd verbergen achter een actiegroep en vooral het niet wagen het gezicht te laten zien. Het maakt mij niet uit dat mensen anoniem willen blijven, rest de vraag: wat hebben sommigen tegen het schrijven onder eigen naam? Dat maak ik zelf wel uit of ik dat doe of niet. Ik zie geen kritische noot in je opmerkingen, ik zie geen inhoudelijk argument. Het dunkt me dat je gewoon wilt dat Astrid en mijzelf ons grote mond houden. Er zijn er echter meer die op persoonlijke titel artikelen schrijven, Janneke van Beek, Peter Storm, de Rode Lynx, Dhjana. Er komen er alleen maar meer bij. Mogen die dat ook allemaal niet doen van jou?

Of het huidige activisme aan een update toe is? Dat is het iedere dag weer, en staat los van het bovenstaande. Ontwikkeling moet er in blijven zitten anders sterft het af.

Dat groen front winst weet te boeken: doel je op de acties tegen jachthutten? Ik vind dat helemaal top en erg geslaagd en ook zeer inspirerend. Tegelijk is het wel een van de makkelijkste dingen om te doen: s nachts jachthutten slopen die in een bos staan. Kind kan de was doen, boomzaag mee, klaar. Niks op tegen en erg slim bedacht. Maar dat actiemiddel laat zich niet eenvoudig vertalen naar bijvoorbeeld detentiecentra, of de IND, of de vreemdelingenpolitie. Als we die zo makkelijk hadden kunnen omzagen, hadden we dat al lang gedaan! Heb je constructieve ideeën, zet ze hier vooral onder (voorzover dat raadzaam is).

Sterker nog; jachthutten

Sterker nog; jachthutten slopen kan zonder veel problemen overdag plaatsvinden, al staan er nog teveel overeind..
Was het inderdaad maar net zo eenvoudig om de bouwsels van mensenjagers omlaag te halen.

Je gaat je toch niet op 1

Je gaat je toch niet op 1 lijn zetten met Peter Storm of de Rode Lynx :)
Die hebben naar mijn mening inhoudelijk wel iets te melden,en dat op een manier die velen willen delen.
Je reactie naar Groenfront toe ,( o zo makkelijk allemaal ) geeft precies aan hoe en wat met jou.
Je zal mij niet in je steungroep vinden meisje , want ik sta alleen achter mensen die en strijd voeren zonder enig eigenbelang.

Nogmaals, de onterechte eis van het OM zal weggevaagd worden.
En Groenfront !
Die gaan keihard door met hun simpele en eenvoudige opgave om deze wereld te redden.
Zonder geschreeuw,gezicht of enig eigenbelang Joke.

Ik mag toch hopen dat dit

Ik mag toch hopen dat dit geraaskal slechts de vrucht is van een drank- en drugsovergoten slapeloze nacht?

geraaskal

Geen drank,geen drugs, beste gast :)
Moet wel even lachen om het feit dat JK in de stress schiet wanneer we een groep aanhalen(groenfront) die wel op de juiste manier inzet.
JK is niets meer dan een egotripper die de vluchtelingen misbruikt om met haar kop in de belangstelling te staan.

,

-

Simpele en eenvoudige opgave om de wereld te redden? Lijkt me dat iemand tot zulke uitspraken komt na een slokje, snuifje, shotje.

zucht

he Geraaskal, je zou toch ophouden met posten on Indymedia? Kan je het echt niet laten?

Ik was nooit erg voorstander van Joke Kaviaar, maar ik heb echt respect gekregen voor haar omdat ze telkens met veel geduld toch regaeert op jouw waardeloze comments. Echt.

'De juiste manier', bah, rot toch 's op zeg. Maar dan echt he, niet daarna toch weer gaan posten. Gewoon 'over en uit', hou je daaran.

feit dat JK 'in de stress schiet' bla bla.. sure dude

Ik lees geen stress in haar reactie, maar een inhoudelijk antwoord op weer zo'n op de persoon gespeelde 'bijdrage'.
'geraaskal' e/a frustreren discussies en zaaien graag verdeeldheid in het belang van ...? hetze? knagend stemmetje in het achterhoofd over eigen gebrek aan daadkracht? ik wil het eigenlijk niet eens weten.

oh ja en die onterechte eis

oh ja en die onterechte eis van het OM die weggevaagd zou worden is?
die is, zoals wij allen die wel realistisch zijn over de huidige rechtse maatschappelijke krachten wel hadden verwacht, gewoon blijven staan. Nou ja in plaats van 6 maanden is joke veroordeeld tot 4. nu blij?

criminalisering van meningsuiting

Wat hier gebeurt is criminalisering van meningsuiting.
Ik hoef niet te onderschrijven wat Joke Kaviaar hoopt om te vinden dat het BEZOPEN is dat zij veroordeeld wordt tot 4 maanden gevangenisstraf omdat ze schrijft wat zij hoopt. Ik ga ook niet mijn handtekening zetten onder haar mening in een dagblad. Het is haar mening, en het zou mogelijk moeten zijn dat ze daarvoor uitkomt zonder dat ze daarvoor vervolgd wordt. Wat een rotland, dat iemand zo de mond gesnoerd wordt, schandalig!

Persoonlijk vind ik de naam

Persoonlijk vind ik de naam van de steungroep nogal 'patserig en ronkend' klinken. Steungroep 13september....... Opgeblazen zelfs. Potsierderig.

Doe mij dan maar de beweging van 26juli. Die gasten hebben best wel wat bereikt. Zo zie je maar weer waar een stukje organisatie toe kan leiden.
Ik denk dat steungroep 13september over een jaartje al weer ter ziele zal zijn en dat niemand eigenlijk meer weet waar die groep voor stond. Dit weet ik natuurlijk niet zeker, dit vermoed ik slechts.

groetjes...

Persoonlijk vind ik de naam

Persoonlijk vind ik de naam nn-db 'patserig en ronkend' klinken. ....... Opgeblazen zelfs. Potsierderig.

Doe mij dan maar de Steungroep 13september. Die gasten hebben best wel wat bereikt. Zo zie je maar weer waar een stukje organisatie toe kan leiden.
Ik denk dat nn-db over een jaartje al weer ter ziele zal zijn en dat niemand eigenlijk meer weet waar die persoon voor stond. Dit weet ik natuurlijk niet zeker, dit vermoed ik slechts.

groetjes...

Oi!

ik probeer hier enigzins in discussie te komen met jk en haar medestanders. Opzich lukt dat vrij aardig. Ik ben het niet helemaal eens met de gebruikte methodes. Ik kan dit behoorlijk kaal en stug brengen, dat weet ik.
Wat jij echter aan het doen bent is mij niet helemaal duidelijk. Maar grappig is het wel , zo'n echo. Probeer anders eens een pseudoniem te gebruiken dat verduidelijkt de zaak, of anders een iets meer inhoudelijke bijdrage, gewoon voor het idee. je-weet-toch. Das goed voor de discussie, das beter dan gaan na-apen. Maar ja je moet het allemaal zelf maar weten.
Laterz...

Jij probeerd niet in

Jij probeerd niet in discussie te komen, jij probeerd iemand onderuit te trappen en met 'kaal en stug brengen' kom je er niet mee weg. Je trolt, je ziekt, je framed, kortom iemand die een debat niet waardig is.

discussie.

nou kijk, op zich vind ik het wel tof dat je een discussie wilt aangaan met mensen die in eerste instantie de vrijheid van meningsuiting wilden uitsluiten middels de discussie mogelijkheid alhier de nek om te draaien.dat siert je vind ik dan.
en tsja wat betreft die zielige nn"er die inderdaad niet verder komt dan wat naapen,denk dat je zelf al wel kunt bedenken in welke trieste hoek je die moet zoeken.blijft toch een beetje ons kent ons hier.
maar ach,we blijven lachen.

Joke Kaviaar

Wat je ook vindt van een activist en schrijfster als Joke Kaviaar, geen mens zou veroordeeld moeten worden om wat hij of zij schreef. Ik hoop echt dat het goed komt met Joke.

om wat hij of zij schreef.

maar wat nou als iemand iets schrijft of zegt waar je het zelf niet mee eens bent?
wat vind je bijvoorbeeld van het feit dat geert wilders zijn leven niet meer zeker is doordat hij zijn mening verkondigt?
is dat dan terecht of meten we met twee maten en wie beslist dan wat goed of slecht is?

@om wat hij of zij schreef

Ik ben het eens met wat Kaviaar schrijft, met wat Wilders schrijft niet. Beiden hebben weleens expliciete bewoordingen gebruikt in hun teksten. Maar geen van beiden hoeft van mij opgesloten te worden. Het is in mijn ogen nooit terecht dat iemand zijn leven niet zeker is, of dat nu Wilders is, Kaviaar, of een vluchteling. Echter, van de overheid moet Kaviaar de bak in, en Wilders niet, en moeten veel vluchtelingen terug naar hun geboorteland, wat weer gelijk staat aan op z'n minst een leven waarvan je niet zeker bent. En dat allemaal omdat we ons eigen bestaan willen beschermen, wat op zich terecht zou zijn als dat echt nodig is. Ik heb nog geen aanleiding voor die gedachte gezien, voor zolang die discussie al duurt. Sterker nog, westerse bedrijven die met hulp van corrupte regeringen o.a. de grondstoffen opeisen in bijvoorbeeld het midden-oosten veroorzaken de uittocht naar een kans op leven zonder onderdrukking en armoede richting west Europa. Met andere woorden: de ons opgelegde expansie veroorzaakt de ellende. En wij willen steeds meer welvaart. Ik bedoel maar: in de tijd dat ik het huis van m'n ouders verliet, verhuisde ik met een bakfiets, met bed, kleren en elpees naar m'n eerste gehuurde kamer. Na wat werken en sparen kreeg ik voor het eerst telefoon. Wat voelde ik me een baas. Ondertussen heb ik een huis met tuin de hele mikmak. Nu spreek ik jonge collega's die hun eerste huis (!) intrekken, maar absoluut niet voordat de nieuwe meubels en vloerbedekking er is, ben je gek. En niet voordat de gloednieuwe lampen hangen die ze niet eens zelf op kunnen hangen omdat ze dat nooit geleerd hebben. Dat moet pa doen of een bedrijf. Alles moet meteen 'af' zijn. Je kan je afvragen waarvoor ze uberhaupt leven als alles toch al direct in het begin in kannen en kruiken moet zijn. Lekker saai ;) Maar voor minder gaan ze niet, terwijl er nog geen vol jaar met eigen handen gewerkt is.

Iedereen ziet het als een recht om meteen alles te hebben. Auto voor de deur, mooi huis met slaapkamers voor de toekomstige geplande twee kinderen, de perfecte baan en een definitief sociaal netwerk van allemaal vrienden die ook 'af' zijn voor hun 25e. Iets opbouwen is allang niet meer normaal. Al deze instant luxe moet ergens vandaan komen. Volgens mij leven we ver boven de realitieit en ontstaan daardoor de problemen. Het is allang geen nieuw inzicht meer maar een internationale herverdeling van welvaart is onvermijdelijk.

De zuren die dit lezen zullen direct op de persoon aanvallen en reageren met 'dan begin je toch zelf en geef je een deel van je inkomen en bezit aan andere mensen die minder hebben' enz. en in zekere zin hebben ze gelijk. Ik probeer dat ook, al ben ik niet roomser dan de paus, maar ik rij bewust geen auto, koop m'n kleding grotendeels tweedehands, en heb het gebruik van dieren afgezworen, leef medicijnloos, bied opvang aan zwerfdieren, en stort na aftrek van eten en vaste lasten wat ik over hou naar NGO's. Stappen en de film, uit eten gaan heb ik laten vallen op gemiddeld vier keer per jaar na, die luxe gun ik mezelf ;) Verder probeer ik mee te helpen aan acties enzo al is dat niet zo eenvoudig. Activisme is voor een deel (show)business (geworden?) is mijn ervaring. Het is zeker niet zo dat ik me nu een beter mens voel. Dat was misschien wel zo geweest als ik deze manier van leven vanaf m'n jeugd had gedaan, maar ja beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

In anwoord op je vraag: we meten met op z'n minst twee maten, en besluiten wat goed en slecht is. 'We', dat is dan 'onze' overheid en iedereen die dit beleid van de overheid voor lief neemt, omdat we alles willen hebben, en wel meteen. Waarbij je het begrip 'de overheid' kan zien als de goedbetaalde buikspreekpop van multinationals die niet-westerse landen voor een schijntje leegplunderen.

Ik weet dat IM ook bezocht wordt door cynische geen-stijl-achtige lieden. Brandt u me vooral af voor mijn naïeviteit qua commentaar, wereldbeeld enz. Het maakt me niet meer uit, ik lach erom. Ik heb niets meer te verliezen. U waarschijnlijk wel.

van viezerikken zieverrijkers maken

opruiing?
een laffe afzwakking van landverraad, sterker nog, .. wereldverraad .. middels zalvend, oogluikend, vergevend, schuilplaats biedend, seculier kris(kras)tendom, .... 'slinks' ... het straatwerkende voetvolk van NATO, die de zware heroine lading handel met ijzeren hand regerende 'heren' overal 'passe partout' geld laten betalen wat ze voor hun zwarte budgetten zo hard nodig hebben, daar drijft de wereld belazerende luchtbelopblaashandel grotendeels en in nog steed groeiende mate tenslotte op.

dit naar aanleiding van NRC vandaag waarin JK's vroeg begonnen motivatie Turken van het 'vooroordeel' zieverik te bevrijden afgedrukt staat.
schiet nog niet lekker op he?
Luister toch eindelijke eens naar mensen als Sibel Edmonds http://www.corbettreport.com in dit opzicht

[deel 1, inmiddels al 5 stuks, beetje rafelig hier en daar; hier staan ze allemaal http://niqnaq.wordpress.com/2013/03/04/this-week-sibel-edmonds-answers-m... tesaam]

inplaats van naar die door demonische geschiedenis vertekennaarsmoelen hier ten lande uitgesproken linkse schijnheiligheid.

nog niet uit .. maar al bij Amazon
http://progressivepress.com/book-listing/gladio-natos-dagger-heart-europe
Gladio: NATO’s Dagger At The Heart of Europe – The Pentagon-Mafia-Nazi Terror Axis
Category: Conspiracy, False Flag Terror, Fascism, War
Author: Richard Cottrell

en

Cyprus: US To Dominate All Europe, Mediterranean Through NATO
Rick Rozoff, Stop NATO, Mar 3 2011
http://rickrozoff.wordpress.com/2011/03/03/cyprus-u-s-to-dominate-all-eu...

Het zou mooi zijn als iets

Het zou mooi zijn als iets duidelijk is zonder klikken. En daar heb ik nu even geen zin in.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech