Internationale actiedag: vluchtelingen demonstreren voor verblijfsrecht en onderdak

Hier kun je discussieren over Internationale actiedag: vluchtelingen demonstreren voor verblijfsrecht en onderdak.
Zo’n 100 mensen verzamelde zich bij het Huijgenspark in Den Haag, daar hield een van de sympathisanten een toespraak.
“Vandaag demonstreren wij hier voor een humane oplossing voor deze vluchtelingen, in het bijzonder de vluchtelingen die nu actie voeren in Den Haag en Amsterdam. Maar als er voor deze groep een oplossing is zal er weer een nieuwe groep zijn die door de overheid als oud vuil wordt behandeld. Zolang Nederland weigert om mensenrechten te respecteren van alle mensen die zich in Nederland bevinden blijft het probleem bestaan.”

frontDaarna startte de demonstratie die door de Haagse binnenstad naar het Centraal Station liep. Bij de Tweede Kamer waar ook het Artikel 1 monument zich bevind werden er door vluchtelingen uit Den Haag en Amsterdam toespraken gehouden.
“Na jaren wonen en leven in Nederland zeggen ze, ga maar terug naar het land waar je vandaan komt, het is daar veilig. Maar elke dag zijn er aanslagen en schietpartijen, ik wil niet terug, ik kan niet terug. Wij willen werken en een normaal bestaan kunnen opbouwen!“

Ook op het eindpunt van de demonstratie, het plein voor het Centraal Station werden een toespraken gehouden door twee sympathisanten.
“Het Nederlands migratiebeleid is een racistisch en xenofoob beleid dat mensen uitsluit, opsluit of op straat laat verrotten”

Het recht op onderdak, het recht op een menswaardig leven en het recht op goede zorg, deze recht zouden voor ieder mens moeten gelden maar tot nu toe niet voor ons. Wij willen een normaal leven en participeren in de maatschappij, werken en studeren maar dit word ons onmogelijk gemaakt door de Nederlandse staat.

Wij willen een humane oplossing voor alle vluchtelingen! Wij zijn voornamelijk uitgeprocedeerde vluchtelingen die niet terug kunnen naar het land waar we vandaan komen. Wij zijn niet uitzetbaar, maar krijgen ook geen verblijfsvergunning. Hierdoor zijn we rechteloos en kunnen we het mensenrecht, wat voor iedereen zou moeten gelden, nergens halen.

Wij strijden echter niet alleen voor de mensen die in onze situatie zitten, maar voor alle vluchtelingen die in plaats van opgevangen te worden, worden weggestopt in AZC’s, detentiecentra of aan hun lot worden overgelaten op straat zonder zorg, zonder huis, zonder uitzicht op een waardig bestaan. Een land als Nederland zou mensen moeten opvangen die huis en haard verlaten om een normaal leven te kunnen opbouwen. Dit is ieders recht! Mensen vluchten niet zonder reden!

Meer informatie over protesten van vluchtelingen buiten Nederland zie de website va onze broeders en zuster in Wenen:http://refugeecampvienna.noblogs.org/post/category/transnational/

https:www.rechtopbestaan.nl


verblijfsrecht en onderdak

verblijfsrecht en onderdak voor iedereen! en niet te vergeten recht op onderwijs,recht op zorg en recht op inkomen.
lijkt me een puik plan er staan nog miljoenen mensen te trappelen die dit ook wel graag zouden willen.
dat betalen we met zijn allen met liefde en plezier niet waar.

wel netjes van deze mensen dat ze zelf al aangeven dat als er een oplossing (verblijfsvergunning,huisje en inkomen) voor deze groep komt er alweer een volgende groep klaarstaat.
onder het mom van gezinshereniging zal de rest van de familie ook spoedig deze kant uit komen en ook net zo lang drammen en dreinen dat zij bovengenoemde rechten kunnen claimen.
en vervolgens komt de volgende groep en begint heel het circus weer van voor of aan.
mensen wees nu toch eens reeel daar is toch geen beginnen aan?

en daarbij als er in bijvoorbeeld in amsterdam bomaanslagen zouden zijn is het dan in de rest van nederland niet meer veilig?
zouden we dan zelf ook vluchten naar de andere kant van de wereld? en vervolgens daar gaan eisen dat we alle rechten krijgen? lijkt me niet.

Helden!

Veel mensen kunnen een voorbeeld alleen al aan jullie doorzettingsvermogen nemen. Als ze mij zo hadden behandeld zoals de overheid jullie behandelt weet ik niet of ik het had volgehouden. Wij hopen met jullie mee voor het verkrijgen van jullie recht en een einde aan dit asociale beleid.

helden?

hoezo helden? deze mensen zijn toch echt zelf hierheen gekomen niemand heeft hen gedwongen.
in het begin zijn deze mensen toch opgevangen? ze hebben verschillende procedures doorlopen hun zaken zijn meerdere keren bekeken maar ze voldoen niet aan de toelatingseisen en het is denk ik maar goed dat die eisen streng zijn.als het aan "jullie"zou liggen is iedereen hier welkom en zou het een dolle boel worden,met in dat geval miljoenen mensen die hun heil in nederland komen zoeken.
nederland is maar een klein landje en kan niet alle ellende in de wereld op haar schouders nemen dat werkt toch gewoon niet,waarom willen "jullie"dat niet gewoon inzien?
waarom zouden mensen uit heel de wereld aanspraak moeten kunnen maken op een zorgstelsel waarvoor de bevolking zelf iedere dag krom ligt?
en vervolgens daar ook steeds minder van terug ziet,waarom zouden mensen die daar niets aan bijgedragen hebben daar recht op hebben?
daarbij neemt nederland al jaarlijks enkelle tienduizenden vluchtelingen op die wel een verblijfsvergunning krijgen en dus wel aanspraak kunnen maken op die rechten.
dit soort aksies zal het voor mensen die wel in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning alleen maar weer een stukje lastiger maken.
en ook vreemdelingenhaat zal net zoals in de rest van europa enkel toe nemen.
deze mensen hebben een probleem,reizen vervolgens naar de andere kant van de wereld om heel stomtoevallig in nederland terecht te komen waar ze vervolgens:nee te horen krijgen,en dan is hun probleem ineens het probleem van nederland,los het maar eventjes fijn voor ons op.
in plaats van helden vind ik het eerder een beetje aso.
en dat zegt dan iemand die toch echt wel uit "de linkse hoek"komt,kun je nagaan hoe de meerderheid van de bevolking er over denkt maar dat zijn dan vast wel weer allemaal rechtse tokkies in jullie ogen.

Linkse hoek.. lulkoek

Leef vooral lekker door in je waan van eigen portemonnee eerst enzo. Wij wensen deze mensen van harte hun recht. En het zal je niet plezieren, een snel groeiende groep mensen spreekt zich uit tegen dit asociale immigratie-'beleid', ongeacht stereotiep gebral van een egotripper over 'de meerderheid' en 'ons' of 'jullie'. Get a life. Eén dag in de schoenen van deze mensen en het loopt je dun door de broek. Terug in je zogenaamde 'linkse hoek'. Held.

ons of jullie.

maar WIJ.
WIJ wensen deze mensen van harte hun recht.
u hoort stemmen in uw hoofd ofzo? aangezien u in meervoud spreekt.
no borders no nations,of wacht we willen wel graag ons recht halen binnen diezelfde grenzen van nederland en dat doen we door ons te beklagen bij diezelfde natie,volgt u het nog een beetje?

wij

Geen stemmen hoor, wij zijn gewoon de bewoners van dit huis. Wat dat andere betreft: mensenrechten zijn universeel, daar is zelfs ooit een verklaring voor ondertekend weet u ;) Mogen deze vluchtelingen hun recht niet krijgen volgens u omdat er 'no borders no nations' geroepen is tijdens demonstraties? En dan moeten ze van u waarschijnlijk 'consequent zijn'? Sjonge da's nog eens logica.

dit huis.

"wij zijn gewoon de bewoners van dit huis"dit is toevallig mn beeldscherm mafketel :).
wat zijn mensen toch gruwelijk naief zeg,je wordt op een ochtend wakker in somalie en denkt:verrek laat ik eens lekker naar nederland vluchten.
kom op die mensen zijn toch niet gek.nederland daar moet je heen daar gaat het allemaal heel makelijk en dan kom je hier aan en dan hebben die rotnederlander de regelgeving aangescherpt,das balen.
jullie zouden echt het liefst zien dat de halve wereldbevolking hier een huisje krijgt of niet? dat gaat toch nooit werken op zo"manier jongens snap je dat nu echt niet.
jullie komen een beetje over alsof je je eigen graf aan het delven bent en intussen een vrolijk deuntje fluit.
als deze mensen in land van herkomst even hard hun best hadden gedaan als ze nu hier doen hadden ze misschien niet eens hoeven te vluchten misschien was het in eigen land dan wel wat geworden.als je in het ene land je rechten niet krijgt dan ga je het toch lekker elders proberen,wat een gezeik zeg!

brussel komt ook voor jou.

maar dan wil ik je over een paar jaartjes ook niet horen miepen als iemand uit spanje of het oostblok jouw baantje overneemt,de goedkoopste arbeidskracht krijgt de job,marktwerking remember?
de eu werkt al twintig dertig jaar aan het europese rijk.zoveel mogenlijk culturen uit heel de wereld worden/werden gretig naar binnen geloosd met als doel een soort multiculturele smeltkroes te vormen net zoals dat in noord amerika heeft plaatsgevonden.
de nationale culturen dienen zo veel mogelijk te verdwijnen zodat er straks geen nederlandse cultuur,geen franse cultuur enzovoorts overblijft.
stel je voor dat je over een paar jaar als nederlander zegt:wacht eens even waarom bepaalt een ander land in ons land de regels?
vuige nationalist die je daar bent zal er geroepen worden,we zijn toch zeker allemaal europeanen!
en daar werken we allen al jaren aan mee zonder het zelf te beseffen,spoedig zal de eu vlag wapperen boven alle europese regeringsgebouwen,reken er op dat je je lol dan op kunt.
nederland als provincie van brussel met nul comma nul eigen inbreng,lijkt je dat niet geweldig?
en natuurlijk neemt nederland ieder jaar enige tienduizenden vluchtelingen op dat de rijen bij de voedselbanken per dag langer worden en onze oudjes in hun ondergescheten luiers liggen weg te kwijnen omdat daar dan weer geen geld voor is...maar ja dat betreft slechts de eigen bevolking.
sorrie dat ik in deze een keus maak die misschien niet de jouwe is,maar wel noodzakelijk.

ach bah, ene F. weer...

ach bah, ene F. weer... Kruipen de ratten weer uit het riool. "eigen volk", "nationale cultuur" daar... Braaaaak.

een hele zin,bravo!

een hele zin maarliefst die het ventje uit weet te braken,knap van je.
lukt het je ook om meerdere zinnen te schrijven of is dat te moeilijk voor je?
maar als je zo braakt van nederland waarom tief je dan niet lekker op naar somalie bijvoorbeeld?
of kan je dan je vluchtelingendingetje niet meer doen van de subsidiepotjes uit brussel?
ik kan me er best wel inkomen dat je naar jarenlange indoctrinatie van slinkse pro eu clubjes geen eigen mening meer durft te vormen,dat is en was ook nooit de bedoeling.
speelballetje van brussel dat je er bent.

baantje

Niemand wil mijn baantje hebben, flofbips. Ik zorg voor mensen waar de maatschappij liever niet naar omkijkt. Van 't loon kan je geen tweede auto en vakantie betalen dus dat baantje wil de doorsnee Nederlander niet. Voor mij boeit het niet, rij geen auto en heb elke dag een vakantiegevoel. Maar zelfs die baan mogen mensen hebben van me, ik vind gerust wel weer wat anders dus mij zal je niet horen 'miepen'. Voor wat betreft Nederland, de EU, eigen bevolking enzo, of wat voor mallotige constructie dan ook, het gaat allemaal nergens over, nou ja okee dan, over geld uiteraard. Voor heel veel mensen levensdoel #1, dat zal dan wel onze cultuur zijn ;)

baantje

niemand wil mijn baantje hebben: daar zou ik niet zo zeker over zijn.
dat dachten de vrachtwagenschaufeurs ook en de nederlandse bouvakkers mensen in de tuinbouw/kassenbouw ook.
kijk maar eens hoeveel bouwvakkers nu werkeloos thuis zitten oostblokkers zijn voor de baas een stuk goedkoper dus krijgen nederlandse werknemers sneller de bons.en ik neem het die polen en dergelijke niet kwalijk ze hebben groot gelijk.
(wat ik ze wel kwalijk neem is dat ze er een teringbende van maken,ze pleuren echt overal hun afval neer.woon nu achteraf veel natuur enzo maar overal waar je loopt of fietst ligt het vol lege flessen en bierblikjes niet een paar maar honderden iedereen klaagt erover.dus ben begonnen om het maar eens op te ruimen.een paar jaar geleden was dat nog niet,en ja,dan denk ik af en toe flikker toch alsjeblieft op naar je eigen land,oorzaak en gevolg.in de oostbloklanden schijnt het de normaalste zaak van de wereld te zijn om je afval in de natuur te dumpen,maar dit is nederland een beetje aanpassen mag toch wel? en ja nederlanders doen dat ook maar hier valt het gewoon op dat het door de polen komt).

de euro wordt van ons allemaal open grenzen weelde voor iedereen.
het zal je niet ontgaan zijn dat het tegenover gestelde de werkelijkheid is.
massa werkeloosheid in griekenland portugal spanje italie en dat komt gestaag deze kant uit steek je kop daarvoor niet in het zand.
35.000 gezinnen in spanje die op straat gezet zijn oude mensen die uit wanhoop zelfmoord plegen vandaag de dag in het eens zo voortvarende rijke europa.
denk dus niet dat we de eu af moeten doen als "een mallotige constructie" hier is naar mijn idee duidelijk opzet in het spel.al de miljarden die naar de zuidelijke landen gaan komen bij de banken terecht en niet bij de hulpbehoevende bevolking.de rijke wederom rijker en de armen wederom armer.
de grieken staken en knokken al jaren massaal tegen hun overheid,wat heeft het ze naar al die jaren opgelevert? heel triest maar geen ene ruk! het moge zo langzamerhand wel duidelijk wezen door wat voor figuren we geregeert worden:they don"t give a fuck about you!

terug in nederland,las net dat er de komende jaren iets van 300 verpleegtehuizen wegbezuinigt gaan worden dus mocht jouw baantje in de nabije toekomst wegbezuinigt gaan worden is het nog maar zeer de vraag of je zo een twee drie een nieuwe baan vind,zo liggen de feiten in het hier en nu.
het plaatje wat ik iets hierboven heb geschetst over doelbewuste massa immigratie komt niet zomaar uit de lucht vallen er worden doelbewust problemen gecreeerd.tienduizenden mensen worden hier binnengelaten en krijgen een verblijfsvergunning zonder enig zicht op werk.
en aan de andere kant zien we dus basisscholen,zorginstellingen, bibliotheken sluiten en de werkeloosheid en mensensen met schulden toenemen met huisuitzetingen tot gevolg,je kunt toch niet de eigen bevolking laten barsten aan de ene kant en aan de andere kant migranten in de watten leggen? dat gaat vroeg of laat toch fout,en ik geef die mensen nergens de schuld van begrijp me niet verkeert ook ik gun iedereen het beste.
maar laten we de ogen niet sluiten voor het feit dat er ook veel mensen gewoonweg misbruik maken,ik ken een paar somalische gasten die dat zelf ook zeggen dat ze in nederland makelijk alles krijgen en nergens echt moeite voor hoeven te doen (hebben verblijfsvergunning) en dat vind ik dan toch ook een verkeert singaal.
dan zie ik persoonlijk toch liever dat onze oudjes een goede oude dag hebben dan dat we jan en alleman maar naar binnen halen,is die gedachtegang nou zo rasistisch of fout? volgens mij niet.
mensen die vinden dat iedereen maar rechten moet kunnen claimen in nederland hebben naar mijn idee maar weinig visie.
we hoeven onszelf toch niet steeds naar achteren te plaatste voor anderen? dat zou omgedraaid ook niet gebeuren,niet te veel met de kop in het zand.
wat mij betreft uit de eu grenzen dicht en voorlopig geen nieuwe mensen erbij (beter om de mensen in het land van herkomst te plekke te helpen en dat ze dan daar een toekomst opbouwen).

foutje

35.000 mensen hun huis uitgezet in spanje moest 350.000 zijn.

visie

1. Geen idee of ik veel visie heb. Zal gerust niet ;)
2. Ik heb je geen racist genoemd.
3. Iedereen mag van mij rechten claimen in Nederland of waar dan ook. Het is universeel; dat is een basisgedachte die ik niet op ga geven als het moeilijker wordt. Mezelf achteruit plaatsen is iets heel anders. Ik heb dezelfde rechten.
4. Of dat omgedraaid wel of niet zou gebeuren maakt voor mij geen verschil. Waar ik voor sta hangt niet af van wederkerigheid, dat verandert niet door ongunstige omstandigheden.
5. Ik red mezelf wel. Baantje of niet; na 46 jaar meedraaien op deze idiote wereld is dat het laatste waar ik me druk om maak. Serieus.
Wat mij betreft nog steeds -geen grenzen, geen naties.

-

Een normaal bestaan voor iedereen, daar ben ik niet voor. Hebben ze een dak boven hun hoofd, gaan ze zeuren dat de verwarming niet hoog genoeg staat. Dat hebben we allemaal op tv kunnen zien. Vluchtkerk. Die hometrainer met dynamo is dus niet zo'n slecht idee.
Familie thuis woont in een hutje en hier recht op dit&dat. Wees trots op je primitivisme.
Die Arie Boomsma was in die uitzending zo eerlijk om te zeggen dattie bij sommigen bedenkingen had, lopen lachend rond met mobieltjes. Ik laat me niet wijs maken dat iedereen papiertjes zou moeten krijgen. Wie meteen naar hier komt omdat honderden kilometers verderop een schot gelost wordt hoort hier niet. Die neemt plaats in van wie dat echt nodig heeft en dat is inderdaad asociaal.
Bejaardenhuizen gaan dicht dus daar zijn ze niet voor nodig. Was ook al een onzinnig argument hè. Als je Afrika nodig hebt om je kont af te vegen ben je als land diep gezakt.
Hoe zit het met participatie van "allochtonen" in het actiewezen aangaande deze problematiek? Zijn er die meedoen of vinden ze het wel best zodra ze hun papiertje hebben?
Ze laten het zich inderdaad goed smaken. Bibliotheken worden gebruikt als speelhal waarbij blikjes worden leeggeslurpt.
Ik wil nog wel voor mensenrechten zijn als iemand oké is, anders niet.

Reageren kan niet of komt niet door en ik krijg merkwaardig spul voor m'n neus. Ik hou het voor gezien en dat zal ook wel weer de bedoeling zijn.

aju

"Het zal van de gekken moeten komen of de aarde ons normaal-zijn overleeft."

tl balken.

een tijdje terug stond er een artikel in de krant over de vluchtkerk,een groepje mensen van een geloofsgemeenschap meen ik had gekeken waar ze de vluchtelingen mee konden helpen en dachten wat goede verlichting kunnen ze in de kerk wel gebruiken.
dus hebben die mensen geld ingezameld en voor dat geld iets van 40 tl balken gekocht op hun vrije dag wilde deze mensen met de beste bedoelingen deze lampen op gaan hangen.
maar aangekomen in de vluchtkerk kregen ze van de vluchtelingen te horen dat de lampen niet gewenst waren:het is hier al bijna een gevangenis en nu dit ook nog de lampen deden ze aan de bajes verlichting denken...uiteindelijk zijn er meen ik vier lampen opgehangen en de rest kon onverrichter zaken weer op huis aan.
deze mensen die met de beste bedoelingen kwamen vanuit een goed hart werden op een lompe manier de deur gewezen en zullen in de toekomst misschien geen vinger meer willen uitsteken voor vluchtelingen,en ik geef ze dan groot gelijk.

in eerste instantie had ik nog wel gevoel voor solidariteit met deze uitgeprocedeerden maar dat is zoetjes aan wel voorbij.
toen er in den bosch bij de ind gedemonstreerd werd zag ik ook een foto in de krant een hele groep in midaggebed op de knietjes richting mekka.
wat ontzetend dom dacht ik toen,er zit in nederland toch niemand te wachten op een groep geestelijk gestoorden?
de iraki"s en somali"s gunnen elkaar het licht in de ogen niet eens terwijl ze voor dezelfde zaak strijden,maar een verschillende achtergrond en andere cultuur en dat gaat blijkbaar niet samen nog voordat ze een verblijfsvergunning hebben kunnen ze al niet door een deur.
hoe moet dat dan in de toekomst?deze verschillende groepen gezellig in een nederlandse wijk plaatsen en vervolgens wachten op een culemborg 2 waar mensen van verschillende komaf elkaar de hersens insloegen?

en waarom moet de oorspronkelijke bevolkingsgroep zich keer op keer aanpassen aan de nieuwkomers?
bij openbare beroepen mag je geen kruisje om je nek dragen omdat de medelanders daar aanstoot aan zouden kunnen geven.
op scholen mag de jeugd geen nederlands vlaggetje op hun jas dragen want de nieuwkomers zouden daar aanstoot aan kunnen geven.
kerstbomen worden op scholen geweerd om de zelfde reden,maar als een werkgever liever niet iemand met een hoofddoekje aanneemt is het ineens weer discriminatie,en de kippen moeten natuurlijk ook halal geslacht worden anders blieven ze ze niet.
jonge kinderen mogen van hun ouders niet met een carnavalsfeestje op school meedoen omdat dat haram is en zo kan ik nog wel even doorgaan.
als dat de multiculturele nederlandse samenleving is die mensen voor ogen hebben dan is het niet de mijne.

think for your fucking self!

Hypokriet!

Wat een onvervalste hypocriete en paternalistische brol heeft bovenstaand schrijver neergepleurd.

De vette cursieve teksten in het nu volgende zijn citaten van de schrijver van het bovenstaande, "dolle dries".

Enerzijds zegt het dat het "solidair" was. Ooit, in een ver verleden blijkbaar: in eerste instantie had ik nog wel gevoel voor solidariteit met deze uitgeprocedeerden maar dat is zoetjes aan wel voorbij. Maar anderzijds bleek die "solidariteit" dusdanig overtuigend nationalistisch gekleurd, dat er gesproken kan worden van een "eigen volk eerst" gedachtegoed: en waarom moet de oorspronkelijke bevolkingsgroep zich keer op keer aanpassen aan de nieuwkomers? zegt dat.

Cliché na cliché passeert de revue. Alles wat maar enigszins afwijkt van de witte westerse superieure edoch "begane" medemens wordt vakkundig en vol overgave beargumenteerd. Dusdanig, dat je er bijna in zou geloven, dat deze sterk naar fascistoïde tendensen riekende leugens een vorm van waarheid bevatten.

Het "een gegeven paard niet in de bek kijken" wordt uit de kast getrokken als het gaat om die TL balken (aangekomen in de vluchtkerk kregen ze van de vluchtelingen te horen dat de lampen niet gewenst waren: het is hier al bijna een gevangenis en nu dit ook nog de lampen deden ze aan de bajes verlichting denken). Wat een onzin. Witte folter blijkt toegestaan te zijn als het om een gift gaat plotseling? Want laten we wel wezen, het is witte folter toepassen, als niet gerespecteerd zou zijn dat die lampen aan bajes verlichting doet denken!

Los daarvan, als je iets krijgt en je wilt het niet, moet je niet zeuren en het ondanks dat je iets niet wilt, toch maar nederig en dankbaar aannemen? Het liefst dan ook nog hoogstwaarschijnlijk door door de knieën te gaan en de gever zijn/haar voeten af te likken. Alsof de gever ineens god him/herself is. Dat mensen, ondanks dat ze niet de middelen hebben om datgene wat gewenst dan wel nodig is, ineens ook geen eigen waardigheid meer mogen tentoonspreiden, is iets wat bij dolle dries niet in zijn woordenboek staat.

Het paternalisme wordt geprevaleerd bij dolle dries: alsof zij die in de vluchtkerk verblijven een stelletje wilden zijn, die totaal geen eigen wil en denkvermogen, laat staan menselijke wensen en dromen mogen hebben. Het soort gedrag dat dolle dries wil tentoonspreiden is dan ook vergelijkbaar met de koloniale heersers die het licht kwamen brengen met kraaltjes en ondertussen diezelfde "wilden" ter plekke trachtten het opgedrongen onmensbeeld dat overheersend was in die oh zo geciviliseerde westerse wereld door hun strot te pushen.

Logischer zou zijn geweest dat geld in te zamelen, vervolgens naar de vluchtkerk gaan en in overleg, samen MET de verblijvende vluchtelingen aldaar dus, gaan bepalen wat voor gewenste verlichting men wil. Dat zou pas van medemenselijkheid getuigen, want dat zou dan getuigd hebben van die mensen als mens te benaderen!

Deze mensen die met de beste bedoelingen kwamen vanuit een goed hart heeft dolle dries zelfs het lef deze moderne koloniale heersers in eigen land te noemen. Met zo een mentaliteit, door dolle dries zo benoemd, is het dan inderdaad ook terecht dat ze in de toekomst misschien geen vinger meer willen uitsteken voor vluchtelingen.

Natuurlijk hoort er Islam bashen bij het denkbeeld dat dolle dries erop nahoudt; dolle dries trekt alle Islam bash cliché's uit de kast dan ook: er zit in nederland toch niemand te wachten op een groep geestelijk gestoorden? (dat betrof een foto die hij gezien had met een hele groep in midaggebed op de knietjes richting mekka) en als een werkgever liever niet iemand met een hoofddoekje aanneemt is het ineens weer discriminatie en de kippen moeten natuurlijk ook halal geslacht worden anders blieven ze ze niet.

Dat Nederland al vol zit van zo genoemde "geestelijk gestoorden" brengt dolle dries uiteraard niet ter sprake. Nee, toch wel. Want dolle dries brengt carnaval ter sprake: jonge kinderen mogen van hun ouders niet met een carnavalsfeestje op school meedoen omdat dat haram is. Dat carnaval een of andere achterlijke Katholieke traditie is, blijkt ineens wel aanvaardbaar voor dolle dries te zijn. Natuurlijk mag dat wel, want dat is "volks eigen", dat past in het "eigen volk eerst" gedachtegoed. Dat is een deel van het achterlijke "cultureel erfgoed" door Katholieken bewerkstelligd. De ettelijke zwarte kousenbendes die Nederland heeft bijvoorbeeld, blijken ineens ook "normaal" te zijn zeker?

Sowieso trouwens moet volgens dolle dries het achterlijke Katholicisme gepropageerd worden. Dit blijkt uit bij openbare beroepen mag je geen kruisje om je nek dragen en kerstbomen worden op scholen geweerd. Alsof dat domme kruisje om de nek en die belachelijke kerstboom te prevaleren zijn. Het lijkt er dan ook eerder op dat dolle dries een zelf verklaarde godsdienst oorlog aan het voeren is: "de Islam" tegen "het Katholicisme". Dries, pleur op met je religieus geblaat!

Generaliseren kan dolle dries ook heel goed. Want te stellen dat de iraki"s en somali"s gunnen elkaar het licht in de ogen niet eens wordt elke Iraki dan wel Somaliër voor het gemak op een grote hoop gegooid, alsof elke Nederlander ook hetzelfde is en denkt, alsof het ook de normaalste zaak ter wereld is dat elke Nederlander (als voorbeeld) in staat zou zijn geweest om een verkrachting en moord op Marianne Vaatstra te plegen.

Tot overmaat van ramp moest dolle dries nog vermelden dat mensen van verschillende komaf elkaar de hersens insloegen, er compleet aan voorbij gaan dat zijn "eigen volk" dat zelfde in een veel banalere vorm dat haast elk weekend doet: hooligans van verschillende voetbalclubs die elkaar afslachten. Dus dolle dries, als je beweringen enigszins impact willen hebben, ga dan eerst eens vergelijken en doe niet alsof het zonder die "mensen van verschillende komaf" het ineens "paradise on earth" is (zou zijn) in Nederland. Met andere woorden: steek je hand ook eens een keer in eigen (volk eerst) boezem!

Uiteindelijk is het dan ook een walgelijk en superieur nationaal socialistisch gedachtegoed wat dolle dries tentoonspreid, een Hitler -als die nog geleefd had- had het niet beter kunnen zeggen. Want blaten over oorspronkelijke bevolkingsgroep, de jeugd geen nederlands vlaggetje op hun jas IS dat gepredikte nationaal socialisme, zeker beziend het "socialistisch" gegeven dat dolle dries zei: "in eerste instantie had ik nog wel gevoel voor solidariteit met deze uitgeprocedeerden"!

Maar waar maak ik me eigenlijk druk over? Discutabeler zou het eigenlijk eerder zijn, dat het soort geblaat in de ruimte door dolle dries geponeerd, door de vingers van het moderatie team van indymedia blijkt te kunnen glippen. Want laten we wel wezen, ook al zijn het meer woorden (in plaats van one liners die "we" gewend zijn van dit soort sujetten), het blijft een gedachtegoed wat eigenlijk geen forum hoort te genereren op indymedia.

Kom niet af met "vrijheid van meningsuiting", want ook hier geldt dat "zolang niet iedereen vrij is, is niemand vrij". De gepredikte haat naar hen die (volgens dolle dries) "anders" zijn, is een vorm van onvrijheid prediken. Is een vorm van er van uit gaan dat "niet iedereen vrij" behoort te zijn. Dus geldt "zolang niet iedereen vrij is, is niemand vrij" ook in het gepredikt woord.

misschien moet je dit eens

misschien moet je dit eens goed uiteenzetten in een boek, je bent al aardig begonnen. en dan veel hitler en nationaal socialisme erin, lopen er vast wat figuren warm voor.

Een ronkende oneliner:

(in plaats van one liners die "we" gewend zijn van dit soort sujetten)

-

Dit sujet is gewoon solidair met JK. Maar ik heb dus ook mijn eigen gedachten hierbij.
Iemand zei al dat de steungroep 13 september zou moeten uitgebreid. Lijkt me een goed idee, maar waarom alleen deze groep.

fascisme

fijn dat je in ieder geval de moeite neemt om een reactie te geven van meer dan een of twee zinnen,dat doet een discussie altijd goed,een ware verademing alhier.
in mijn bovenstaande schrijfsel leg ik gewoon wat droge feiten op een rijtje,die vervolgens door jou net zo lang verdraaid worden tot het leugens lijken,maar dat lukt je niet,feiten blijven feiten.
waarom mag je nooit de keerzijde van een mislukt migranten beleid noemen? waarom reageren mensen dan als door een wesp gestoken?
waarom zijn mensen er zo op gebrand om keer op keer toch vooral de voordelen die het voor ons zou hebben te benoemen en alle eventueele kritiek daarop af te doen als te ver doorgeschoten en het zelfs in de hoek van fascisme te duwen.
komt hierbij dan toch weer de "linkse"indoctrinatie vanuit brussel bovendrijven?

je zegt hier letterlijk dat mijn meningen hier eigenlijk niet zouden moeten staan,in dat geval had deze discussie in eerste plaats niet eens plaatsgevonden.en dat zou toch jammer wezen.
ik zal niet waarlijk vrij zijn zolang niet iedereen vrij is,een uitspraak van kropotkin naar ik meen?
edoch ben JIJ diegene die oproept tot het verwijderen van meningen die niet de jouwe zijn,zelfs op straffe van (ver)bannen.
was dit nou juist niet een van de grondbeginsellen van het fascisme? andersdenkende de mond snoeren en afvoeren naar werkkampen dat waren hun methodes.
zoiets zal je mijn nooit horen zeggen,JIJ zegt dat echter wel je pleit er zelfs voor.
en dan vraag ik me af waar mensen banger voor zouden moeten zijn,mijn praatjes of die van jou.

en nn hieronder trekt de hiedler (zo heete de man en niet hitler feitenlijk geschieddenis vervalsing) kaart daar konden we op wachten dat is bij deze soort discussies slechts een kwestie van tijd,maar wel een zwaktebod.

niet voor nix.

nou mocht joke na haar hoger beroep alsnog de bak in draaien dan is het in ieder geval niet voor jan lul geweest.
de discussie over vrijheid van meningsuiting lijkt hoogtij te vieren.
wat is mijn vrijheid van meningsuiting waard zolang andersdenkende die vrijheid niet hebben? 1-0.
voor de indy crew is het natuurlijk lastig aan de ene kant opkomen voor de vrijheid van meningsuiting en aan de andere kant steeds de afweging moeten maken tot hoever die vrijheid gaat.
graag gedaan!

Verklaring des tekens:

Even voor de duidelijkheid. Fascisme (dus ook fascistoïde, racistische en nationalistische tendensen) is geen mening maar een misdaad!

Het inroepen van die "vrijheid van meningsuiting" gaat daarmee niet op. Het generaliseren van mensen (dus o.a. "alle" Iraki's en Somaliërs maar op een grote hoop gooien, alsof het de nationaliteit is die een soortgelijk gedrag -eventueel- veroorzaakt / alsook je aangehaalde clichés omtrent "de Islam" ) getuigd van een structureel uit willen sluiten van "bepaalde" mensen. Alsof het mens zijn zelf van een onderschikt belang is. Dat is wat bedoeld wordt met "zolang niet iedereen vrij is, is niemand vrij".

Tegelijkertijd schrijf je echter wel in je zelf aangehaalde vergelijkingen dat al die Katholieke symboliek "normaal" zou zijn. Dat is meten met 2 maten.

Het gaat er daarmee niet om, dat "mijn mening" de mening zou zijn. Het gaat er meer om dat "jouw -geponeerde- mening" geen mening is maar eerder riekt naar een misdaad (willen begaan) door je hypocriete "Nederlander zijn" ("de oorspronkelijke bevolkingsgroep" wijst daarop) als maatstaf te nemen!

Maar guess what:

Deze ganse wereld is onder onze poten vandaan gejat en opgedeeld in staten, waarbij de grenzen van haast elk land veelal door oorlog tot stand gekomen zijn. Verdeel en heers heet dat. Door jezelf te willen scharen onder die "oorspronkelijke bevolkingsgroep", draag je alleen maar je (misdadige!) steentje bij aan dat verdeel en heers principe. Nederland (noch een ander deel van deze wereld) behoort echter noch jou, noch mij toe, maar aan degene die "ons" uitsluit, uitbuit en onderdrukt. Het "oorspronkelijke bevolkingsgroep" in te zetten als (vitaal?) onderdeel van je kritiek riekt dan ook naar een nationalistische tendens ("eigen volk eerst").

Bewust zijn jouw "droge feiten" daarmee in het belachelijke getrokken, door er andere "droge feiten" tegenover te zetten (wat -ik beken!- al even belachelijk is). Actie is reactie was de maatstaf die ik daarmee gehanteerd heb.

Maar je gaat gewoon door, waarmee je alleen maar te kennen geeft er niets van te willen (of is het kunnen?) snappen. Door in je reactie "mislukte migranten" aan te halen bijvoorbeeld. Waarmee je er eerst en vooral aan voorbij gaat dat het om vluchtelingen gaat en waarbij dan gesteld is dat niemand vlucht zonder reden. De term "migranten" is een term gebruikt door de staat (& consorten), die daarmee willen maskeren dat het om vluchtelingen gaat. Dit wordt ook wel framing genoemd (http://nl.wikipedia.org/wiki/Framing).

Wat te doen dan echter (even mezelf in jouw gedachtegangen verplaatsend) met die "mislukte niet migranten"?

"Anders denkende" durf je jezelf te te noemen. Maar is dan collaboratie met een systeem dat er alleen maar op uit is systematisch uit te sluiten, uit te buiten en te onderdrukken af te doen als "anders denken"? Want laten we wel wezen, "oorspronkelijke bevolkingsgroep" aan halen is collaboratie!

Geen grenzen, geen naties, stop deportaties!

nationaal.

als je hier stelt dat nationalistische tendensen misdadig zijn vind ik dat een erg gewaagde uitspraak.
feitelijk zeg je daar mee dat een groot deel van turkse en marokkaanse nederlanders misdadigers zijn (wat misschien in sommige gevallen ook zo is,maar dat zou flauw zijn om te zeggen,daar hoef je dus niet op te happen:) ).
vooral deze bevolkingsgroepen zijn vaak heel erg nationalistisch ingestelt,ze zeggen immers meestal zelf dat ze in eerste plaats turk of marokkaan zijn en dan pas nederlander,ook zij die hier geboren en opgegroeit zijn vaak is hun vaderland heilig voor deze mensen.
en dat is kennelijk geen enkel probleem voor je maar stel,stel,dat ik zou zeggen ik ben nederlander en ik ben daar trots op dan ben ik ineens diegene die fout is? is dat dan zowaar geen discriminatie? of is dat altijd slechts eenrichtingsverkeer?

wat betreft de somaliers en iraki"s eventueele "gedragingen"hebben niet zozeer te maken met hun nationaliteit maar eerder met verschil in cultuur denk ik.

het punt over carnaval wat ik aanhaalde ging mij er voornamelijk om om te laten zien dat sommige mensen hun geloofsovertuiging gebruiken, misbruiken misschien wel, om hun eigen kinderen uit te sluiten ten opzichte van andere kinderen.
en laten we wel wezen we wonen hier nu eenmaal in nederland (ik kan er ook weinig aan doen dat ze dit kleine stukje aardkloot zo genoemd hebben) en niet in een islamitische staat en laten we dat aub zo houden.
als die kinderen volwassen zijn en vervolgens beslissen dat carnaval een achtelijk gebeuren is en daar niet aan mee willen doen vind ik dat prima.
maar als zoiets door de ouders beslist wordt door een geloofsovertuiging dan vind ik dat een heel erg verkeerd teken,verwerpelijk zo u wilt.
een volgende stap zou zomaar kunnen zijn dat je dochter alleen nog maar met meisjes met een hoofddoek mogen omgaan.
en dan heb ik zoiets als je kosten wat kost vast wilt houden aan je eigen cultuur/geloof dan zou je je af kunnen vragen of nederland wel het juiste land is voor je en of je dan niet beter tot je recht komt/je beter voelt in bijvoorbeeld een islamitisch land,tenzij de voorzieningen daar toch wat minder zijn.het is wel geven en nemen.

kijk nu eens naar de grote steden in europa daar zijn al verschillende wijken waar moslims (ook daar kan ik niets aan doen zo liggen de feiten nou eenmaal) het voor het zeggen hebben,en waar je als westerse vrouw je maar beter niet kunt vertonen.vind je dat wenselijk?
als het aan die mensen zou liggen zou bijvoorbeeld een joke niet eens in het openbaar mogen spreken want ja een vrouw,dan zou ze al blij mogen wezen als ze zich in het openbaar mag vertonen wel gesluierd uiteraard.
neen,dan zie ik toch liever die nederlandse boer met rode wangen op klompen achter zn koeien aan sjokken.
maar goed ik vind dat ik me best mag verweren tegen bovengenoemde uitwassen.
mensen moeten niet steeds hun ogen sluiten voor die zaken die zich wel degelijk afspelen ook in "onze"samenleving,samen leven doe je immers samen nietwaar?

eigen taal.

weer een mooi schoolvoorbeeld van hoe het niet moet of zou moeten.
turken eisen TURKSE les voor hun kinderen in nederland,als we de maatstaven van nn 16:00 hanteren zijn dit dus misdadigers.

en molotof,jazeker wel dat nieuwe nederlanders wel eens massaal in aktie komen,jammer genoeg betreft het dan een demo voor de grijze wolven.
een ware aanwinst voor nederland niet waar?

ben dan toch wel heel benieuwd hoe nn hier over denkt.

Voor de duidelijkheid:

Als ik het dus goed begrijp, dolle dries, dan verschuil je je achter "nog extremer" nationalisme om je eigen nationalistisch geblaat in de ruimte "goed te praten"?

Want laten we wel wezen, het "trots op Nederland" te (willen) zijn, is dat verfoeilijke nationalisme bezigen! Het aanhalen van Turken, Marokkanen, Somaliërs, Iraki's zal daar niets aan veranderen. Daarbij, waar hebben "we" dat meer gehoord, "trots op Nederland"? Rita Verdonk was dat, sheesh. Ook een Fortuyn heeft soortgelijke bewoordingen gebezigd. Wilders (nu) ook. Genoemde 3 personen staan echt niet voor een ecologisch duurzame wereld zonder uitbuiting, onderdrukking en uitsluiting, lijkt me.

Daarbij is het ook zo dat in plaats van enkel een smeekschrift te presenteren aan hen die ons regeren, we beter bouwen aan een beweging die de kracht heeft haar eisen zelf te realiseren.

Dit is op basis van een revolutionaire visie een politieke tegenmacht trachten te zijn, wat inhoudt in het omverwerpen van de staat, vanuit het besef dat efficiënt verzet tegen kapitalisme, patriarchaat, racisme, nationalisme, religieus fundamentalisme, militarisme en natuurvernietiging niet mogelijk is binnen dit systeem. Deze tegenstellingen zijn namelijk inherent aan het systeem met al zijn facetten, marges en zogenaamd democratische spelregels.

Het revolutionair verzet zal, door zijn collectiviteit, het systeem en zichzelf overstijgen. Deze collectiviteit komt natuurlijk niet uit de lucht vallen, maar zal gerealiseerd worden in een continue wisselwerking van denken en voelen, praten en doen.

Het bovenstaande neemt dus ook stelling in tegen EN nationalisme EN religieus fundamentalisme!

Daarbij maak je ook een behoorlijke denkfout door te stellen dat (ik citeer) "het punt over carnaval wat ik aanhaalde ging mij er voornamelijk om om te laten zien dat sommige mensen hun geloofsovertuiging gebruiken, misbruiken misschien wel, om hun eigen kinderen uit te sluiten ten opzichte van andere kinderen." Want wat is carnaval? Carnaval is JUIST hetzelfde! Carnaval is een Katholiek "feest", carnaval wordt OOK door (Katholieke) mensen ingezet om hun geloofsovertuiging "uit te dragen"! Met carnaval maakt men evengoed misbruik dat (zo je stelt, ik citeer) "door de ouders beslist wordt door een geloofsovertuiging". Wake up!

Je stelt ook dat er in verschillende steden in west Europa "problemen" zijn met (laat ik het even samen vatten met) "de allochtone bewoners". Wat weeral generaliseren is, wat weeral impliciet ook zeggen is, dat "de nederlander" (of meer generaliserend gezegd de -veelal- witte westerse kapitalistische verwende mens) zoiets niet zou doen. Maar kijk eens iets verder dan je eigen neus lang is? Klarendal Arnhem bijvoorbeeld, of de Schilderswijk in Den haag. Wat beide wijken zijn waar "jouw" Nederlanders de boventoon voeren. "Jouw" toch oh zo "trotse (maar veelal fascistoïde) eigen volk eerst" mensen.

Je noemt "de Islam" als grote boosdoener. Maar vergeet daarbij die "zwarte kousen bende (= het zwaar gereformeerde Protestantisme; Staphorst zul je wel kennen en daaronder valt ook bijvoorbeeld de in het Nederlandse parlement zetelende SGP onder te categoriseren)" ook te vermelden. Het moge echter duidelijk zijn, dat elke religie zijn excessen heeft. Dit wordt dan ook "religieus fundamentalisme" genoemd. Iemand die zijn/haar "Islam" geloof alleen op persoonlijke titel beleeft, is niet te categoriseren als "religieus fundamentalisme". Alsook iemand die zijn/haar "Protestants" of "Katholiek" geloof op persoonlijke titel beleeft, is niet als "religieus fundamentalisme" (= dat voorgenoemde zwaar gereformeerde Protestantisme, maar ook de Katholieken hebben hun "religieuze fundamentalisten"; ik noem alleen maar het "beleid" dat de paus in hoogst eigen persoon erop nahoudt) te categoriseren.

Terzijde: reagerend op je verontwaardiging over die "geëiste" Turkse les, je een bepaalde taal eigen willen maken kan toch echt niet perse "nationalisme" genoemd worden. Want dan kan evengoed gesteld worden dat de Engelse les, dat op elke middelbare school een verplicht vak is, getuige is van een westers "nationalisme". Iedereen is leerplichtig tot de leeftijd van 16 jaar, dus Engelse les krijgt dan ook iedereen.

Ook je opmerking die je maakte naar Molotof toe is hemeltergend. Alsof elke hier woonachtige Turk "lid" is -of sympathie heeft- voor die Grijze Wolven. Sheesh! Is generaliseren je vak of zoiets?

Maar ik krijg eerder de indruk, dat je alleen maar wilt lezen wat je van pas komt in hetgeen ik voorheen aanbracht. Want met "geen grenzen, geen naties, stop deportaties" wordt toch echt ook vermeld dat staten als Marokko, Turkije, Somalië en Irak OOK "niet kunnen". Die "grenzen" zijn OOK daar echt wel aanwezig! Dat zijn dan OOK echt wel "staten"!

Tot besluit wil ik nog aangeven dat je misschien wel "geluk" hebt, dat jouw walgelijke, compleet van de pot gerukte en misdadige gepredikte nationalisme hier op Indymedia door de mazen van de door Indymedia zelf gestelde spelregels gekropen is.

Lees anders maar eens die spelregels: https://www.indymedia.nl/node/16

Lees daar vooral misschien dat

"berichten met sexistische, racistische, fascistische of anderzijds discriminerende inhoud verwijderd worden".

Waarbij toch duidelijk moge zijn, dat nationalisme uitdragen (het "trots op Nederland" verkondigen IS verdomme nationalisme!) discriminerend is. Want het wil een "eigen volk" superieur verklaren ten opzichte van andere volkeren. Laat staan dat mensen op deze ene aarde waar we ons gezamenlijk op bevinden, in volkeren op te delen zijn. Want eerst en vooral gaat het om mensen. Het opdelen van die ene wereld in verschillende staten wereldwijd is -zoals reeds aangegeven-, alleen maar bedoeld om ons allen uit te sluiten, uit te buiten en te onderdrukken.

geblaat

over geblaat in de ruimte gesproken...krijg een beetje de indruk dat je een plaat gewapend beton voor je kop hebt.
bijna alsof je jezelf wilt bewijzen hoe politiek correct je wel niet bent je bent voornamelijk bezig met fout! fout! te roepen en mij toch maar vooral in het hoekje van rascist,fascist en nationalist te stoppen want zo doen we dat in deze kringen,einde oefening.
als ik je zo lees zie ik je al helemaal staan in een of ander sportstadion woest zwaaiend met den linker knuist en schuimbekkend ze zijn fout! fout! roepend.en dat zie jezelf dus niet, even verachtelijk als het gene waar je mij tot treurens toe van wilt betichten.
mensen zoals jij zijn er vast en zeker ook geheel van overtuigt dat pim en geert rascisten zijn/waren,maar beste vriend,moslims vertegenwoordigen geen ras,zover was je misschien nog niet en dat geeft niet hoor.
ik heb ook nergens gesteld dat ik trots op nederland of iets dergelijks zou zijn dat maak je er ook weer zelf van,horen wat je graag wilt horen om je eigen punt te kunnen maken nietwaar?
het is eigenlijk best leuk om te zien hoe mensen zich kosten wat kost zich hard maken om mensen naar binnen te halen en te verdedigen die misschien wel een geloof aanhangen wat haaks staat op alles waar jij voor zegt te strijden,zou me er toch wat meer in verdiepen als ik jou was.
je zou volgens mij je oude moedertje nog verkopen zolang die arme vluchtelingen maar mogen blijven.
scheefgroei en problemen in de maatschappij vooral wegwuiven en de schuld vooral bij de overheid neerleggen,of wacht diezelfde overheid heeft natuurlijk wel honderdduizenden vluchtelingen een plekkie om een nieuw leven op te bouwen verschaft en met van alles geholpen,of is dat dan weer een denkfout van mijn nationalistische brein?
dat er vervolgens een grote groep van diezelfde mensen eigenlijk niets met nederlanders of nederland te maken wil hebben en het liefst bij huneigen volk de boodschappen in de eigen winkels doen en in hun eigen theehuizen en in hun eigen moskees dat is natuurlijk kei gezellig en cultureel en leuk en zo,maar dat noemt men dan weer generaliseren,zolang ik maar niet hup holland hup zing want dan ben ik misdadig bezig,guilty of being white of zoiets.
maar wat gaan we dan doen met die misdadigers nadat de staat omver geworpen is? strafkampen? tegen de muur?
nu ja,daar over nadenken zal niet nodig zijn er zullen weinig mensen warm lopen voor je revolutionare verzet zolang je voor van alles wegkijkt en er geen flauw idee van hebt wat er zoal onder de mensen leeft,die verbreding kun je wel op je buik schrijven met dergelijke retoriek.
misschien doe je er goed aan om je oor eens te luister te leggen bij "normale"mensen uit de bevolking maar die veracht je waarschijnlijk.

re:

"kijk nu eens naar de grote steden in europa daar zijn al verschillende wijken waar moslims (ook daar kan ik niets aan doen zo liggen de feiten nou eenmaal) het voor het zeggen hebben,en waar je als westerse vrouw je maar beter niet kunt vertonen."

Nee, dat zijn nou eenmaal geen feiten.

Etc. Burp.

bla bla

nee joh dat heb ik maar verzonnen om de boel hier een beetje te stangen.
er zijn momenteel ook geen 85 sharia rechtbanken in engeland actief,nee joh ben je gek.
het woord van een vrouw telt daar voor de helft want tsja vrouw he,jullie vinden dit geweldig of niet? vrouwen zijn minderwaardig en mogen best klappen krijgen als ze niet naar de man luisteren,toch?
eigenlijk zouden die stomme wijven de deur niet uit mogen en niet deelnemen aan de maatschappij,vind je ook of niet?
je zult in bijvoorbeeld de alert! ook nooit eens een artikel lezen over het rascisme op sites als maroc.nl of marokko.nl,welnee de echte rascisten zijn allemaal blanke boeren,ja toch?
dierenrechtenorganisaties zul je ook nooit een kritische noot horen kraken over het onverdoofd slachten,nee de blanke boeren dat zijn de beulen,toch?
misschien leuk om eens te kijken waar deze clubjes hun geld vandaan halen.
het verdedigen van een onderdrukende en uitsluitende ideologie en jezelf wel links noemen? dat gaat toch helemaal niet samen joh.
dream on!

filmpje.

hebben mensen dat filmpje op geenstijl al gezien? daar wordt toch mooi effe uiteen gezet wat moslims voor ogen hebben,bekeert u tot moslim en dan (dan pas) zal iedereen als broeders kunnen samenleven.ze willen ook van nederland een islamitische staat maken en de sharia wetgeving invoeren,fijn toch?
deze lui geloven deze crap ook echt,ik vind dat best eng ja.
geen feiten linkie?

slotje.

zelfs een duidelijk grappig bedoelde opmerking dat indymedia nederland eigenlijk ook best wel nationalistisch klinkt is tegenwoordig al voldoende om iets op slot te gooien.
indymedia verwordt stilletjes aan tot een soort van spreekbuis van een of andere enge dictatuur met de gezalfde leon aan het roer.
alleen en enkel onze mening willen we horen,wie wil de totale oorlog?! heu...

mm nn 8:24 verzint er wel

mm nn 8:24 verzint er wel heel veel onzin bij om haar of zijn standpunt kracht bij te zetten waardoor hij of zij der eigen betoog ondermijnt.
wat vervolgens dan weer aangegrepen wordt door dolle dries om in een klap de vloer ermee aan te vegen.
pas je wel een beetje op,straks durft niemand meer een discussie met je aan te gaan en laat je ze met hun bek vol tanden achter ;).

politiegeweld eindhoven.

in het topic over politiegeweld in eindhoven raad ik mensen aan om ook even naar de huisarts te gaan zodat ze iets officeel op papier hebben,gewoon een goedbedoelt advies!
waarom wordt dit verwijderd en waarom zit er nu een slotje op?
waar zijn jullie verdomme mee bezig!

re:

Ik kan niet voor de mods hier spreken en weet het ook niet, maar er is al een paar dagen iets gaande dat als je m.n. op een oorspronkelijk bericht als eerste een aanvulling of discussie-comment wilt plaatsen, dit niet verschijnt maar het topic zo te zien wel automatisch op slot wordt gegooid.

Lijkt me een technische storing. Hopelijk lezen ze dit, of na het weekend, of nog hopelijker zijn ze al op de hoogte en wordt er aan gewerkt; je kan proberen ze er in de chat op aan te spreken, maar daar heb ik ze nog niet te pakken gekregen (niet iedereen daar is van het team, en ze zijn er ook niet altijd, zul je begrijpen), of ze een mail droppen, dat doe ik om mijn eigen redenen niet.

Direct gaan lopen vloeken en tieren dat schiet dus ook al niet op, denk even verder na dan je neus lang is, en dat er misschien dus wel iets anders aan de hand is dan dat iemand de pik heeft op jou persoonlijk en je hoogstbelangrijke schrijfsels. (Alarm, censuur!) Op enige website of forum ligt een technisch mankement algauw voor de hand, dacht je ook niet, en dat kan dan ook gevoeglijk worden aangenomen, tenzij er overtuigende reden is om dat niet te doen.

Aanvullen op al eerder lopende discussies, dus voor deze storing opdook, lukt kennelijk wel, gezien het feit dat we hier beiden nog kunnen mieren, en dit ook op andere lopende topics gebeurt.

gelijk.

mja daar heb je wel een punt linkie,heb mischien iets te snel mn conclusie getrokken,mijn oprechte spijt bij deze.

-

Bedankt voor je compliment linkie.

bewust afgesloten

Indymedia is gezwicht voor een stelleje zijkerts.

bewust afgesloten.

als dat werkelijk waar is zou dat wel heel jammer en triest zijn.
zeker voor een site die in zn disclaimer vermeld de vrijheid van meningsuiting te willen bevorderen.
alsof de indy lezers niet in staat geacht worden om zelfstandig na te denken en/of hun eigen conclussies te trekken.
mogen we hier dan ook slechts als volgzame makke schaapjes achter de rest aanlopen?

in de oproep aan indymedia om het discussie gedeelte te sluiten,riepen ook veel mensen op om de discussie te sluiten,feitelijk jouw wil opleggen aan anderen.mij viel het op dat mensen die zichzelf anarchist noemen dit voorstel ook ondertekenden,erg twijfelachtig als je het mij vraagt.

mensen zijn niet verplicht om de discussie te lezen en/of te reageren.een vrije keus!

in de nieuwswire staat n stukkie over wat nvu lui die bestraft zijn.
met foto en er staat te lezen dat ze geen werk hebben,dit blijft dan weer wel staan.
naming and shaming dat zijn tactieken van de smeris en de staat!
als er iemand uit "onze"hoek een straf opgelegt krijgt schreeuwen we om het hardst dat de staat fout is maar als diezelfde staat een politieke tegenstander straft dan juichen we dat dus blijkbaar wel toe?
dan heeft die staat ineen keer goed werk gelevert,das wel erg krom en dubbel.

Misschien wordt het tijd dat

Misschien wordt het tijd dat Leon naar Noord-Korea of Iran verhuist.

IndyMedia

Onvrij Media Centrum Nederland

discussie

Landen waar de Indymedia redactie leden zich onmiddelijk thuis zullen voelen.

Vijanden van het internet
Myanmar
China
Cuba
Iran
Noord-Korea
Saoedi-Arabië
Syrië
Turkmenistan
Oezbekistan
Vietnam
http://nl.wikipedia.org/wiki/Internetcensuur

*

Misschien kan censor tdebruin hier opheldering over geven.

ahum

Zucht. Tis echt fascinerend hoe ontzettened weinig je begrijpt van een medium waarvan je zelf uitvoerig gebruik maakt (aangezien je nu herhaaldelijk op jezelf reageert in deze oude topic). Maar goed, je vraagt om opheldering:
1. Topics die op slot worden gezet door 'tdebruin' zijn op de automatisch piloot gesloten vanwege spambots. Er zullen ongetwijfeld Indymedia-lezers zijn die graag reclame voor seks-pillen en namaak mode artikels zien hoor, maar ze zullen hiervoor toch elders op het internet moeten gaan zoeken. Noem het censuur als je wil, it's your right to make a fool of yourself, any time.
2. Afgezien van de spambots is er op dit moment een technische storing waardoor alle discussie-topics automagisch op slot gaan. Daar gaan we vast ooit eens iets aan doen, maar voorlopig belanden dus comments in de 'aanvullingen' sectie, wat niet de bedoeling is. Daarom laten de moderators op moment wat meer dingen tussen de aanvullingen staan, die anders verbannen zouden zijn naar de discussie-pagina.
3. En los van dit allemaal geldt onverwijld dat wij zo goed en kwaad als het kan de ergste uitwassen van rechtse spam, domme provocaties, niet-terzake doende comments, sexistische grappen, en wat dies meer zij, weg halen, uiteraard met inachtneming van de spelregels.

Zover de opheldering - maar het staat je natuurlijk vrij om te blijven geloven in wat je ziet, bijvoorbeeld een heel groot bord wat voor je kop staat :-).

[re: 1. deze bijvoorbeeld, die ik nu speciaal voor u weer zichtbaar heb gemaakt.]

bord

een heel groot bord wat voor mn kop staat?
"daar gaan we vast ooit eens iets aan doen"spreekt boekdelen wat betreft de motivatie van het indyteam.
misschien volgende keer mensen aan de knoppen zetten die er wat meer verstand van hebben?misschien scheelt het weer iets.

goed,je mag vam sommige

goed,je mag vam sommige mensen dus niet blij zijn om nederlander te zijn nederland is slecht en fout.
vind je nederlandse kaas lekker? fout! loop je hier door de nederlandse natuur en denk;toch best wel een mooi landje;fout.
vind je dat je toch best wel trots mag zijn op wat de nederlandse arbeiders door de jaren heen samen aan verzorgingsstaat hebben opgebouwd,dan bent u fout! als je het beste voorhebt met nederland en haar inwoners dan bent u fout! sterker nog dan bent u misdadig bezig.
tulpenvelden en molens dienen uit het landschap te verdwijnen allemaal harstikke fout!

en dan is er ineens een druilerige donderdag en gaan er duizenden nationalistische turken de straat op compleet met turkse vlaggen vertoon.
en dat vinden we dan weer geen enkel probleem,zolang het maar geen nederlandse driekleur betreft.
mensen die hier welkom waren huizen kregen banen kregen toegang tot de nederlandse welvaart kregen en daarnaast in de watten gelegd werden met moskees waar zelfs oproep tot gebed versterkt en wel toegestaan is,islamitische basisscholen,islamitische universiteiten het kan en mag allemaal.
maar nu er een moslim jongetje opgevoed wordt door twee nederlandse vrouwen is ons kikkerlandje ineens te klein.
want dat vind allah niet leuk en dat mag volgens de koran (die trouwens overgeschreven is uit de eerste bijbelboeken) niet.
stomme domme kaaskoppen jullie begrijpen niets van onze cultuur wij zijn in eerste plaats turkse moslims en kotsen eigenlijk van de nederlandse normen en waarden,onze wil moet wet zijn!

en zoals al wel te verwachten was kun je ter linkerzijde van het politieke spectrum een blad horen vallen.
nergens oproepen tot een tegendemo tegen deze turkse nationalisten geen laat ze niet lopen oproepen,geen afa die ons beschermd tegen deze nationalistische tendensen,niets.

het nieuwe motto van afa nederland lijkt dan ook te zijn:EIGEN NATIONALISTEN EERST!

we hebben dit draadje nog!

we hebben dit draadje nog!

"leon"je bent vergeten om de

"leon"je bent vergeten om de comments hier te wissen en er een slotje op te gooien,doe het maar snel knul.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech